NBOV

Uit dit dossier
Mede-werkers

Mede-werkers

Dit is mijn laatste column voor Bakkers in bedrijf. Na bijna 10 jaar voorzitter van de NBOV te zijn geweest, is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik weet nog niet hoe die eruitziet; hoewel ik uitdagingen genoeg heb, is er nog niets concreets op mijn pad gekomen. Maar: als je geen deuren sluit, heb je ook geen tijd om nieuwe te openen.

Grond-stoffen

Grond-stoffen

April en mei 2020 zijn maanden die we niet snel zullen vergeten. Waar tot maart zaken als de cao, huur en schaarste aan medewerkers het gesprek van de dag vormden, is dat nu totaal anders. Een discussie die echter nooit zal veranderen, is die over grondstoffen.

Bedrijfsvoering = samenwerken

Bedrijfsvoering = samenwerken

Als ik deze column schrijf, werken we een dikke maand volgens de strenge coronaregelgeving. Je zult maar een horecabedrijf hebben, of een bakkerij in een regio waar de overheid de toegang voor toeristen verbiedt. Bedrijfsvoering? Bedrijfsontvoering, lijkt het soms – al begrijpen we dondersgoed waarom het moet.

Chocosutra

Chocosutra

U denkt misschien: gaat Den Otter in deze moeilijke periode nou een verhaal vertellen over chocolade? Het antwoord is: ja. Op het moment dat ik dit schrijf, heeft de overheid een flink pakket aan maatregelen afgekondigd om bedrijven tijdens de coronacrisis te ondersteunen.

IJskoude business

IJskoude business

Hoewel ‘winter’ nog altijd beelden oproept van sneeuwpret, ruiten krabben en Elfstedentochten, wordt dat steeds meer nostalgie: veel basisschoolleerlingen hebben nog nooit natuurijs gezien. Ik vrees dan ook dat de tijd van een ijskoud Nederland ver achter ons ligt.