Apparatuur

Uit dit dossier
Rens Automation gaat verder als Rens Bakery Solutions

Rens Automation gaat verder als Rens Bakery Solutions

Rens Automation gaat verder onder een nieuwe naam: Rens Bakery Solutions. Dit jaar viert het bedrijf zijn vijfjarig jubileum met een nieuw pand en een nieuwe naam. Ook lanceert het bedrijf gelijktijdig een nieuwe uitstraling en website.

De Haarlemse Bakker beknibbelt niet op machines en inrichting

De Haarlemse Bakker beknibbelt niet op machines en inrichting

De Haarlemse Bakker heeft fors geïnvesteerd in een nieuwe bakkerij. De bestaande productielocatie werd uitgebreid en opnieuw ingedeeld. Bij het gehele bouwtraject werden John en Rob van Esdonk begeleid door TenBa. “We hebben verstand van brood bakken, maar voor een dergelijk groot project hadden we echt hulp nodig.”

KEEK telt drie vestigingen in Utrechtse binnenstad

KEEK telt drie vestigingen in Utrechtse binnenstad

Maria Zwart is eigenares van KEEK: een biologische bakkerij met twee bakkerswinkels en een lunchroom in Utrecht. Haar belangrijkste drijfveren? Heel lekkere dingen maken en toekomstbestendig ondernemen. “We hebben nog een paar jaar om onze uitstoot op orde te krijgen. De enige manier om de angst die dat veroorzaakt onder controle te krijgen, is alvast...

Leveranciers van bakkerijmachines aan het woord

Leveranciers van bakkerijmachines aan het woord

Automatisering, duurzaamheid en het vergroten van de efficiency: dat zijn momenteel de belangrijkste thema’s op het gebied van bakkerijmachines. Het zijn ontwikkelingen die al een aantal jaren spelen. Dat geldt voor zowel de ambachtelijke als de industriële bakkerij. Bakkers in bedrijf sprak met drie leveranciers.

Bakkerswinkel De Boulanger van Peter Bienefelt draait om ovens

Bakkerswinkel De Boulanger van Peter Bienefelt draait om ovens

Veel ontbrak er niet meer aan het cv van Peter Bienefelt. Maar de Meester Boulanger en wereldkampioen broodbakken had nog wel één grote droom op zijn verlanglijstje staan: een eigen bakkerswinkel. Hij richtte hem in met apparatuur van vrijwel alle leveranciers met wie hij samenwerkt en maakte waar mogelijk energiezuinige keuzes.