IJs

Uit dit dossier
Alles over ijsbereiding in -12°C Gelato

Alles over ijsbereiding in -12°C Gelato

Binnenkort verschijnt er een nieuw boek over ijsbereiden, -12°C Gelato van Bas van Haaren en Nils Hendrikse. Het boek biedt een schat aan informatie voor de professionele ijsbereider, met techniek, recepten en de mooiste desserts.

Cursussen bij het IJscentrum Najaar 2022

Cursussen bij het IJscentrum Najaar 2022

Er staan weer nieuwe cursusdata op de agenda van het IJscentrum. Komend najaar staan onder andere cursus ijsbereider, gespecialiseerd ijsbereider en Meesterlijke taarten op het programma. Daarnaast komen er ook weer verschillende specials aan.

IJs onderdeel Duitse bakkersbeurs südback

IJs onderdeel Duitse bakkersbeurs südback

In Messe Stuttgart vindt van 22 tot en met 25 oktober de Duitse bakkersbeurs südback plaats. Bakkers, patissiers en ijsmakers kunnen hier terecht voor de laatste innovaties op hun vakgebied. Deze editie is ijs een belangrijk onderdeel van de vakbeurs.

Nieuwe voorzitter Artglace: ‘Doe mee met de video contest’

Nieuwe voorzitter Artglace: ‘Doe mee met de video contest’

Artglace, de Europese Vereniging voor Ambachtelijke IJsbereiders, heeft een nieuwe voorzitter, ijsmaker Domenico Belmonte. Hij roept alle ijsbereiders op om mee te doen aan de videowedstrijd rondom de ijssmaak Dolce Sinfonia. De smaak van Gelato Day.

IJssalons halen meer dan 12.000 euro op voor Giro555

IJssalons halen meer dan 12.000 euro op voor Giro555

De ijsjesactie voor Giro555 van het Ambachtelijk IJscentrum was een succes. De ijssalons haalden meer dan 12.000 euro op met de verkoop van het speciale Oekraïense appeltaart ijsje Yabluchnyk.