IJs

Uit dit dossier
Ambachtelijk IJscentrum wijzigt coronaprotocol ijssalons per 1 juni

Ambachtelijk IJscentrum wijzigt coronaprotocol ijssalons per 1 juni

De coronamaatregelen voor de horeca worden vanaf 1 juni versoepeld. Daarom past Vereniging Ambachtelijk IJscentrum het bestaande protocol voor ijssalons aan naar de nieuwe voorwaarden. De basis die er al stond, is hiermee uitgebreid. “Dit protocol staat als een huis”, stelt voorzitter Teun Loonen namens de branchevereniging.

IJssalon van het Jaar 2020 verschoven naar IJs-Vak 2021

IJssalon van het Jaar 2020 verschoven naar IJs-Vak 2021

Vanwege de huidige coronamaatregelen worden alle evenementen afgelast of uitgesteld. Ook de commissie IJs-vakwedstrijden ziet zich genoodzaakt de race om de titel IJssalon van het Jaar op te schorten. “We kunnen de zes genomineerden alleen op een objectieve wijze beoordelen wanneer zij volledig kunnen draaien. Dat is voorlopig niet het geval”, laat...

Voorlopig coronaprotocol voor ijssalons

Voorlopig coronaprotocol voor ijssalons

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum heeft een protocol opgesteld dat direct kan worden ingezet door alle ambachtelijke ijssalons van Nederland. Het coronaprotocol is gericht op de (directe) verkoop van ambachtelijk ijs en bevat de richtlijnen van het RIVM aangevuld met adviezen. De eigen verantwoordelijkheid is hierbij van groot belang.

Ambachtelijk IJscentrum geeft duidelijke richtlijn voor ijssalons

Ambachtelijk IJscentrum geeft duidelijke richtlijn voor ijssalons

Vanwege de coronamaatregelen is de horeca voorlopig gesloten, afhalen en bezorgen mag nog wel. Dit zorgt voor verwarring bij ijssalons. Wat mag wel en wat mag niet. Daarom komt Vereniging Ambachtelijk IJscentrum nu met een duidelijke richtlijn.

Hoe gaan de ijssalons om met het mooie weer?

Hoe gaan de ijssalons om met het mooie weer?

Momenteel is het mooi lenteweer in Nederland. De zon schijnt en de temperatuur is aangenaam. Echt weer om ondanks de coronamaatregelen een ijsje te gaan halen. IJssalons die open zijn moeten er voor zorgen dat hun klanten 1,5 meter afstand van elkaar houden. Hoe gaan de ijssalons hiermee om?