Grondstoffen

Uit dit dossier
Belgische bedrijf Dossche Mills neemt Waddenmolen over

Belgische bedrijf Dossche Mills neemt Waddenmolen over

Het Belgische familiebedrijf Dossche Mills NV heeft het Nederlandse Waddenmolen BV overgenomen. Door het samengaan wil de groep in Nederland haar klanten efficiënter kunnen bedienen vanuit de verschillende locaties. Frank Vogelzang, voormalig eigenaar en zaakvoerder, gaat het bedrijf verder leiden.

Onderzoek: Vervangen peulvruchten binnenkort tarwe?

Onderzoek: Vervangen peulvruchten binnenkort tarwe?

Out-of-the-box denken wat onze voeding betreft: het zal de komende jaren steeds vaker op ons bord komen. Overal gaan we op zoek naar duurzame en goedkopere alternatieven om ons eetpatroon aan te passen naar gewassen die makkelijk te telen en te produceren zijn. Bestaan ons brood en onze patisserie daardoor straks voor een deel uit peulvruchten?

Is Nederlandse voedertarwe geschikt als baktarwe?

Is Nederlandse voedertarwe geschikt als baktarwe?

Kwalitatieve baktarwe van eigen bodem is in opkomst, maar veel Nederlandse tarwe wordt gebruikt voor veevoer. Dat geldt ook voor Flevolandse tarwe, maar Low Food en Flevo Campus onderzoeken of deze voedertarwe ook gebruikt kan worden voor hoogwaardige bakproducten. De eerste resultaten van hun experimenten werden vrijdag 2 december gepresenteerd in...

Achterhoeks graan op internationale bakwedstrijden in Tokyo, Nantes, Rimini in 2023

Achterhoeks graan op internationale bakwedstrijden in Tokyo, Nantes, Rimini in 2023

De Achterhoekse graanoogst 2022 is binnen én beoordeeld op bakkwaliteit. Internationaal expert en broodartiest Hans Som testte dertien graansoorten van zes graantelers uit de Achterhoek in een speciale masterclass van Smaakacademie Achterhoek en beoordeelde ze alle dertien goed.

‘Welke ingrediënten geven echt meerwaarde?’

‘Welke ingrediënten geven echt meerwaarde?’

“Ik hou ervan om kennis te delen, daarom wilde ik ook Meester Boulanger worden.” Aan het woord is Reindert Hameeteman, Technical Application Manager bij CSM Ingredients en sinds afgelopen mei Meester Boulanger. “Ik verzin graag nieuwe dingen met de basisgrondstoffen waar we als bakker mee werken.”