Grondstoffen

Uit dit dossier
Daling graanprijzen weinig invloed op prijs van brood

Daling graanprijzen weinig invloed op prijs van brood

Sinds de oorlog in Oekraïne is de prijs van tarwe enigszins gedaald. Een kilo tarwe kost nu 320 euro: dat is 120 euro goedkoper dan tijdens de piek van de graanprijzen in mei. Hier is voor bakkers en consumenten nog niet veel van te merken, schrijft NOS.

Brood, taart, gebak en cake steeds duurder

Brood, taart, gebak en cake steeds duurder

Analist Ron Duijkers interpreteert elk kwartaal de cijfers die het CBS publiceert over de ontwikkelingen van de bedrijven in de brood- en banketsector.

Fins bedrijf Fazer onderzoekt cacao op basis van cellulaire landbouw

Fins bedrijf Fazer onderzoekt cacao op basis van cellulaire landbouw

De Finse zoetwarenproducent Fazer werkt aan een onderzoek naar de mogelijkheden van cellulaire landbouw voor een duurzame productie van cacao. De producent vindt het belangrijk om alternatieven voor traditionele cacaoteelt te onderzoeken vanwege duurzaamheid, klimaatverandering en het welzijn van boeren en werknemers in de cacaoproductie.

Fooditive ontwikkelt LowSalt en Bee-free-Honey

Fooditive ontwikkelt LowSalt en Bee-free-Honey

De plantaardige ingrediëntenfabrikant Fooditive maakt bekend de productie op te schalen. Daarnaast introduceert de Nederlandse startup twee nieuwe ingrediënten: LowSalt en Bee-free-Honey.

CSM Ingredients presenteert eerste duurzaamheidsverslag

CSM Ingredients presenteert eerste duurzaamheidsverslag

CSM Ingredients, innovatie- en productiebedrijf van food tech ingrediënten, presenteert een nieuwe benadering van duurzaamheid met zijn “Thrive for Impact”-plan. Met dit plan wil het bedrijf een verantwoorde manier van zakendoen waarbij de maatschappij en planeet centraal staan bevorderen. Daarvoor presenteert CSM Ingredients zijn eerste duurzaamheidsverslag...