Ondernemen

Uit dit dossier
Omdenken in de bakkerij

Omdenken in de bakkerij

Laatst woonde ik een presentatie bij over omdenken: de overgang van een ja-maar naar een ja-en-manier van denken. De kern: voor de pessimist is het glas half leeg. Voor de optimist is het glas half vol. Omdenken gaat uit van een derde benadering: waar is de kraan? Het zette me aan het denken.

Eenvoudige maatregelen kunnen energiekosten bij bakkers fors verlagen

Eenvoudige maatregelen kunnen energiekosten bij bakkers fors verlagen

De energierekening is de afgelopen jaren fors hoger geworden. Dat geldt niet alleen voor reguliere huishoudens, maar ook voor bakkers die als zakelijke klant stroom en gas afnemen bij een energiebedrijf. Afhankelijk van de grootte van de bakkerij is er sprake van prijsstijgingen die variëren van enkele tientjes tot vele honderden euro’s.

Zonder sollicitatiegesprek aan de slag bij De Koekfabriek

Zonder sollicitatiegesprek aan de slag bij De Koekfabriek

Een baan krijgen zonder te solliciteren. Dat kan bij De Koekfabriek, een bakkerij met zes locaties in Nederland waar koekjes worden gebakken. Het bedrijf gaat als eerste in de bakkersbranche nieuwe medewerkers aannemen via Open Hiring voor de nieuwe vestiging in Wageningen.

Sonneveld neemt Vamo produkten voor de bakkerij over

Sonneveld neemt Vamo produkten voor de bakkerij over

Sonneveld Group BV in Papendrecht heeft per 3 september 2019 Vamo producten voor de bakkerij BV in Duiven overgenomen. Volgens Peter Verhagen, Algemeen Directeur van Sonneveld betekent de overname ‘een versterking voor de toekomst’.

'Suikervrij vind ik niets. Een gebakje is een traktatie’

'Suikervrij vind ik niets. Een gebakje is een traktatie’

Anne Overmeer (23) werkt bij Patisserie Kuyt in Amsterdam. Ze droomt van een eigen zaak, maar ziet ook de voordelen van haar werk nu. “Ik kan mijn eigen dingen inbrengen en tegelijkertijd laat ik het achter me zodra ik de deur uitstap. Dat is als ondernemer wel anders.”