Blogs
‘Ik leer elke dag van studenten’

‘Ik leer elke dag van studenten’

De school is weer begonnen. Dit jaar voor het laatst met het uitreiken van het diploma aan de studenten van het voorgaande schooljaar. Dat gebeurt in Week 0, zoals wij het bij Summa Brood & Banket in Eindhoven noemen.

Blijft alles hetzelfde?

Blijft alles hetzelfde?

Zo’n 25 jaar geleden, ik was toen een jaar of 13, kwam ik voor het eerst in aanraking met onze branche. Tijdens ‘Kom in de Kas’, waar glastuinbouwondernemers hun bedrijf openen voor publiek, bezocht ik een bakkerij. Ik kan me nog herinneren dat ik daar behoorlijk van onder de indruk was. Rond die tijd sprak ik ook altijd met mijn klas-...

Ambassadeurs

Ambassadeurs

In de media werd recent geroepen dat er steeds meer bakkerijen in Nederland zijn. Uit cijfers van het GFK blijkt dat het marktaandeel van het ambacht in 2021 verder is gestegen. Recent organiseerde de NBOV met het Bakery Institute een Startersdag en deze zat binnen no-time vol. Zonder grote campagnes zet het ambacht zich dus steeds beter en meer op...

Snoeien doet bloeien

Snoeien doet bloeien

Ieder jaar beginnen er minder studenten in het mbo. Niet alleen in onze branche, maar in het gehele mbo; een trend die door de coronapandemie versneld lijkt te zijn.

Aanspreken met lef

Aanspreken met lef

"Vandaag ga ik het bespreekbaar maken. Ik moet het gesprek aangaan. Zo kan het niet langer. Ik heb alle moed verzameld, maar als puntje bij paaltje komt, blijkt opnieuw hoe moeilijk ik het vind. Ik zeg niet wat er eigenlijk op mijn lippen brandt. In andere situaties ben ik zeer welbespraakt en ben ik ook assertief. Als het op inhoud aankomt, ja dan...

Kasteelgebakje

Kasteelgebakje

De derde week van april is Vakschool Wageningen jaarlijks het strijdtoneel van de Jeugdvakwedstrijden, oftewel het Nederlands Kampioenschap Brood&Banket (NK). Bakery Nexus trakteert de winnaars traditiegetrouw op het Junior College: een vaktechnische masterclass en een netwerkmoment voor een zachte landing in de branche. Een werkende formule waar je...

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.

Inschrijven
Bakkers in bedrijf – editie 6/7-2022
Bakkers in bedrijf – editie 6/7-2022

In dit nummer van Bakkers in bedrijf staan de thema's bakkerijmachines en feestdagen centraal. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Bekijk de inhoud
Slimmer werken in Food
Slimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Vakblad IJs Digitaal
Vakblad IJs Digitaal

Lees hier de tweede editie van Vakblad IJs Digitaal.

Lees verder
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts € 39,99  ex. btw. 

Aanvragen
Evenementen

Beko Najaarsdagen

5 september 2022 - 6 september 2022

Lees meer

Vakbeurs Foodspecialiteiten 2022

26 september 2022 - 00:00

Lees meer

BBB Maastricht 2022

10 oktober 2022 - 12 oktober 2022

Lees meer
Bakkers in bedrijf op Social

Social Logo Facebook AleaSocial Logo Instagram AleaSocial Logo Twitter Alea

Social Logo Linkedin Alea