Blogs
Te kust en te keuring
Regelmatig zie ik ze op sociale media voorbijkomen: foto’s met uitslagen van productkeuringen bij ambachtelijke bakkerijen. De bakker in kwestie houdt trots een certificaat of een waardebon met een tegoed voor een leverancier omhoog, vertegenwoordigers van de organiserende partij staan er glunderend naast met de duimen omhoog.
Yes, we can!
Trends hebben vaak te maken met de manier waarop we leven en met veranderingen in de maatschappij. Het blijft altijd de vraag wat er eerst kwam: de vraag van de consument of de trend zelf? Het valt niet mee om als relatief kleine speler te bedenken wat de klant van morgen wil.
Onzekere tijden
Op het moment van schrijven zit ik met mijn bedrijf in een behoorlijk onzekere periode. Normaal gesproken weet ik begin november wel wat we in december aan bedrijven gaan leveren. Nu is het nog wachten op de officiële akkoorden. Bedrijven stellen uit of zeggen zelfs af. Wat mag nog wel en wat kan echt niet?
2021
En dan ben je opeens bezig met het laatste nummer van 2020. Een jaar waarvan we halverwege al met z’n allen dachten: kan het niet vast voorbij zijn? Een jaar zoals geen ander, een jaar waar we nog vaak aan terug zullen denken. Maar op dit moment kijken we als redactie dus vooral vooruit.
Allemans vriend is iedermans nar
Wie aan lekker brood denkt, denkt aan een puur ambachtelijk brood, van de bakker. Krakend vers, soms nog warm uit de oven, met een knapperige korst. Kortom, een mooi en eerlijk brood. Zo lekker, dat je graag nóg een boterham wil. Verkocht door een vriendelijke verkoper m/v die je als gast behandelt en niet als nummer. Het ambacht bepaalt mijns inziens...
Hoe noem je een vegetarisch product?
Ik heb een vegan saucijzenbroodje: het lijkt op een saucijzenbroodje, maar ik gebruik geen ingrediënten afkomstig van dieren. Mag ik mijn broodje wel ‘vegan saucijzenbroodje’ noemen?
Bakkers in bedrijf – editie 10
Verpakkingsspecial 2020
Superaanbieding
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.
Inschrijven