Blogs
‘Ik ben haast zielsgelukkig’

‘Ik ben haast zielsgelukkig’

Als Nederlanders zijn we best wel goed in het klagen. Over energieprijzen. Over wat een ander doet. Toegegeven, het zit niet altijd mee. Maar er zijn ook volop momenten dat ik haast zielsgelukkig ben. Vandaag kom ik daar aardig bij in de buurt. Ik heb met mijn studenten patisserie een hele aardige praktijkles gehad. Ze hadden zonder uitzondering een...

Als je onderneemt, heb je perspectief nodig

Als je onderneemt, heb je perspectief nodig

Laten we eerlijk zijn, er zijn weleens leukere tijden geweest om te ondernemen. Eerst twee jaar corona. En of je daar nu zakelijk gezien enorm van profiteerde of juist niet: het voelde niet echt als ondernemen. Je liep de gaten dicht, had vaak een slechte bezetting door ziekte en kreeg te maken met plotseling grote bestellingen, die ook net zo plots...

‘Het betere bakwerk op Kerstmarkt’

‘Het betere bakwerk op Kerstmarkt’

Het moet gezegd worden: we hebben als Summa Brood & Banket een leuke opdracht van school gekregen. Elk jaar houdt het Summa College een Kerstmarkt voor het personeel. Door corona is het evenement de afgelopen jaren niet gehouden.

Het gebeurt veel, maar je ziet het amper

Het gebeurt veel, maar je ziet het amper

Eigenlijk doen we het allemaal en kunnen we niet zonder: lobbyen. Als een vergunning niet lijkt te lukken, zoeken we even contact met iemand die misschien kan helpen. Als een financiering niet rond lijkt te komen, zoeken we bij de bank iemand met de juiste ingangen. Je kunt het zo gek niet verzinnen, maar met lobbyen kan je veel bereiken. Bij de NBOV...

Blijft alles hetzelfde?

Blijft alles hetzelfde?

Zo’n 25 jaar geleden, ik was toen een jaar of 13, kwam ik voor het eerst in aanraking met onze branche. Tijdens ‘Kom in de Kas’, waar glastuinbouwondernemers hun bedrijf openen voor publiek, bezocht ik een bakkerij. Ik kan me nog herinneren dat ik daar behoorlijk van onder de indruk was. Rond die tijd sprak ik ook altijd met mijn klas-...

Aanspreken met lef

Aanspreken met lef

"Vandaag ga ik het bespreekbaar maken. Ik moet het gesprek aangaan. Zo kan het niet langer. Ik heb alle moed verzameld, maar als puntje bij paaltje komt, blijkt opnieuw hoe moeilijk ik het vind. Ik zeg niet wat er eigenlijk op mijn lippen brandt. In andere situaties ben ik zeer welbespraakt en ben ik ook assertief. Als het op inhoud aankomt, ja dan...

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.

Inschrijven
Bakkers in bedrijf – editie 9
Bakkers in bedrijf – editie 9

In dit nummer van Bakkers in bedrijf staan hygiëne en veiligheid centraal. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Bekijk de inhoud
Slimmer werken in Food
Slimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Vakblad IJs Digitaal
Vakblad IJs Digitaal

Lees hier de tweede editie van Vakblad IJs Digitaal.

Lees verder
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts € 39,99  ex. btw. 

Aanvragen
Evenementen

Finale World Pastry Cup

20 januari 2023 - 21 januari 2023

Lees meer

Food Experience Day

28 januari 2023 - 28 januari 2023

Lees meer

Masterclass Alberto Bernardi

11 februari 2023 - 12 februari 2023

Lees meer
Bakkers in bedrijf op Social

Social Logo Facebook AleaSocial Logo Instagram AleaSocial Logo Twitter Alea

Social Logo Linkedin Alea