Blogs
Concurrent of collega?

Concurrent of collega?

Industrie en ambacht worden vaak neergezet als twee uitersten die niet met elkaar verenigbaar zijn. In verschillende branches zijn dan ook al vele notities geschreven om aan te tonen waar het verschil tussen de twee zit. Toch wringt het, en daarom keek ik de definitie van industrie er nog eens op na.

Geloof, hoop & liefde, maar liefde is de belangrijkste

Geloof, hoop & liefde, maar liefde is de belangrijkste

Dit kwam in me op toen ik nadacht over de vraag te schrijven over ambacht en industrie. Waar hebben ze elkaar nodig, waar versterken ze elkaar? Pfff dacht ik, die relatie kende eerder haat dan liefde. Maar tijden veranderen.

Een frisse start van de dag!

Een frisse start van de dag!

Steeds meer ambachtelijke bakkers verschuiven hun arbeid van nacht naar dag. Dit is een uitgelezen kans om ons mooie ambacht aan de klant te laten zien. Maar hoe verleng je de houdbaarheid van het brood zodat er toch elke ochtend vers brood in de winkel ligt?

Bent u voor uw klant van toegevoegde waarde?

Bent u voor uw klant van toegevoegde waarde?

Sinds juni 2019 werk ik in de bakkersbranche. Eerder was ik als adviseur al actief voor groentespeciaalzaken, het mkb en de horeca. Het geeft mij namelijk energie om (vers)ondernemers te laten excelleren en door mijn begeleiding hierin van toegevoegde waarde te zijn.

De tijd verstrijken voor een goede staaf

De tijd verstrijken voor een goede staaf

Met de feestdagen voor de deur stijgt de vraag naar banket- en amandelstaven. Ik zou aan een keurmeester willen vragen wat maakt een goede banketstaaf en wat ziet hij niet altijd goed gaan?

Groot Goed

Groot Goed

Als ik dit schrijf, is er opnieuw een recordhittegolf: nog nooit was er één zo laat in het jaar. Records die we ons kort geleden maar moeilijk konden voorstellen. In die warme weken was ik weer aanwezig bij een bestuursvergadering van MKB Nederland en VNO/NCW.

Bakkers in bedrijf – editie 9
Bakkers in bedrijf – editie 9

Met onder andere: De Gouden Gard, The Real Baker, Zuivel - de stand van zaken, Transvetzuren, Cargill en 150 jaar Delftse Gist

Bekijk de inhoud
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 39,99  ex. BTW

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.

Inschrijven
Evenementen

BakkersVakWedstrijden 2019

13 november 2019

Lees meer

Bedrijfsbezoek MOC

14:00

Lees meer

Training VITAL2 risicobeoordeling allergenen

19 november 2019 - 19 november 2019

Lees meer
Bakkers in bedrijf op Social

Social Logo Facebook AleaSocial Logo Instagram AleaSocial Logo Twitter Alea