Blogs
Bakkersvak

Bakkersvak

Het eerste weekend van maart is Bakkersvak weer het middelpunt van bakkend Nederland. De laatste grotere beurs in de aanloop daarnaartoe was de Europain in Parijs, waar ons eigen BoulangerieTeam een mooie prestatie neerzette en liet zien dat ze in een zeer competitief deelnemersveld tot de internationale top behoren. Hun winst in Rimini, bij ‘Bread...

Nieuwe wetgeving voor brood, hoe zit dat?

Nieuwe wetgeving voor brood, hoe zit dat?

Ik heb gehoord dat er nieuwe wetgeving voor brood is. Wat verandert er en wanneer moet ik aan de slag? Pauline Houtsma, kennisspecialist warenwet, geeft antwoord.

Trend en/of kans?

Trend en/of kans?

Inspelen op trends biedt kansen, ook in de ambachtelijke bakkerij. Een trend is iets van de korte termijn: een ‘mode’ - voor kleding, maar ook in brood en gebak. Ook markten kennen trends: een langetermijnbeweging, waarin bijvoorbeeld prijzen sneller stijgen of dalen dan gemiddeld.

De geschiedenis is het heden, gezien door de toekomst

De geschiedenis is het heden, gezien door de toekomst

De toekomst! Het biedt ruimte om te dromen over de ideale werkelijkheid. Een werkelijkheid die u zelf kunt creëren, waaraan u nu bouwt en waarvoor u nu de zaden plant. De toekomst die maakt u zelf!

Keuringsdienst van waarden

Keuringsdienst van waarden

In mijn eerste jaar als columnist in dit vakblad heb ik tegen een aantal heilige huisjes getrapt. Ik doe dat niet omdat ik mijzelf zo geweldig vind of de wijsheid in pacht heb. Ik doe dat om mensen wakker te schudden, de dialoog aan te gaan en te kijken waar we elkaar door kritisch te blijven kunnen versterken en verbeteren. In sommige gevallen is dat...

Nieuws in beeld - Menno’s brood is weer thuis

Nieuws in beeld - Menno’s brood is weer thuis

Zaterdag 16 november konden liefhebbers en belangstellenden in de korenmolen De Onderneming in Witmarsum het brood proeven dat ambachtelijk gebakken is van het oergraan van kerkhervormer Menno Simons (1496-1561).

Bakkers in bedrijf – editie 1
Bakkers in bedrijf – editie 1

Met onder andere: Zoeken naar nieuwe vakmensen, Bakkerij Mama, beurzen Europain en Sigep en beursmagazine Bakkersvak 2020.

Bekijk de inhoud
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 39,99  ex. BTW

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.

Inschrijven
Evenementen

Cursus Voedselveiligheid en Houdbaarheid

11 februari 2020

Lees meer

Cursus Productontwikkeling en Ingredienten

13 februari 2020

Lees meer

Bakkersvak 2020

1 maart 2020 - 3 maart 2020

Lees meer
Bakkers in bedrijf op Social

Social Logo Facebook AleaSocial Logo Instagram AleaSocial Logo Twitter Alea

Social Logo Linkedin Alea