Recepten
Gelegenheidstaart van Skills Patissier-finalist Michelle Frantzen
Op 1 april streden leerlingen uit zo'n vijftig verschillende vakgebieden uit het hele land tegen elkaar tijdens de Skills Heroes-wedstrijden. Skills Patisserie-finalist Michelle Frantzen (19) is student Patisserie op MboRijnland en werkt bij Banketbakkerij Krijn Verdoes. Ze deelt het recept voor haar gelegenheidstaart met het thema ‘China’.
Gelegenheidstaart van Skills Patissier-finalist Simone Rietveld
Op 1 april streden leerlingen uit zo'n vijftig verschillende vakgebieden uit het hele land tegen elkaar tijdens de Skills Heroes-wedstrijden. Simone Rietveld (20) is student Patissier aan het ROC van Amsterdam en werkt bij Banketbakkerij Lex Verkley. Tijdens Skills Heroes werd Simone tweede en met Bakkers in bedrijf deelt ze het recept voor haar gelegenheidstaart.
Gelegenheidstaart van Skills Patissier-winnaar Serena van Breukelen
Op 1 april streden leerlingen uit zo'n vijftig verschillende vakgebieden uit het hele land tegen elkaar tijdens de Skills Heroes-wedstrijden. Skills Patisserie-winnaar Serena van Breukelen (21) is student Patisserie aan het ROC van Twente en werkt bij Chocoladebezorgd. Ze vertelt over Skills Heroes en deelt de recepturen voor haar gelegenheidstaart.
Getoerd gerezen van Skills-finalist Ilse van Pelt
Op 1 april streden leerlingen uit zo'n vijftig verschillende vakgebieden uit het hele land tegen elkaar tijdens de Skills Heroes-wedstrijden. Ilse van Pelt (18) werd derde tijdens de finale Skills Boulangerie. Ze volgt de opleiding Zelfstandig werkend bakker brood en banket bij Scalda en werkt bij De Echte Baker Vroonland. Ze deelt haar receptuur voor...
Croissants en brioche van Skills-finalist Patricia Roelofs
Op 1 april streden leerlingen uit zo'n vijftig verschillende vakgebieden uit het hele land tegen elkaar tijdens de Skills Heroes-wedstrijden. Patricia Roelofs is student Boulangerie aan het ROC van Amsterdam en werkzaam bij Bakkerij Lex Brakenhoff. Tijdens Skills Heroes eindigde ze op de tweede plaats. Met Bakkers in bedrijf deelt Patricia haar recepten...
Chocolade Brioche van Skills Boulanger-winnaar Daan Filius
Op 1 april streden leerlingen uit zo'n vijftig verschillende vakgebieden uit het hele land tegen elkaar tijdens de Skills Heroes-wedstrijden. Skills Boulangerie-winnaar Daan Filius (20) is student Boulangerie aan het Curio en is werkzaam bij De Boulanger. Hij vertelt over zijn producten en dromen én geeft zijn favoriete recept voor Chocolade Brioche.
Petit Désirés - Kokos met pecanbotercrème
Deze Petit Désiré, zoals we een petitfour of minigebakje bij Huize van Wely noemen, is een gebakken product met een luchtige botercrème van pecannoten. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik het belangrijk vind dat je in je assortiment rekening houdt met de houdbaarheid van je producten.
Desembrood - Met welstuk en decoratie
Dit is een brood wat dagelijks gegeten kan worden als ontbijt, lunch of bij het diner. Door de zaden en granen van tevoren licht te roosteren en daarna te weken in water met karnemelk, krijgt het brood een mooie volle smaak en blijft het langer mals.
Pure chocolate - Feestelijk gebakje om het jaar uit te luiden
Vijf structuren, samengebracht in één gebakje, dat is ‘Pure chocolate’: een krokante bodem, chocoladebiscuit, chocoladecrémeux, chocolademousse en een glaçage gourmand. Je kunt het geheel, afhankelijk van het seizoen, voorzien van een passende decoratie. Deze variant past bij de eindejaarsperiode, maar wees zelf creatief en verras je clientèle met een...
Twister-extra
Een recept van Maurice Damen, culinair adviseur bij Vandemoortele.
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.
InschrijvenBakkers in bedrijf – editie 4-2022

Het thema van dit nummer van Bakkers in bedrijf is winkel- en bakkerijinrichting. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!
Bekijk de inhoudMachinebouwspecial

De eerste Machinebouwspecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.
Lees verder