Recepten
Zomerbrioche - Roombroodje met cassissmaak

Zomerbrioche - Roombroodje met cassissmaak

Een heerlijk zacht broodje, gevuld met een room van cassis, vooral erg lekker op zomerse dagen. Het is gemaakt van een luxe en rijk gevuld briochedeeg. Echt een smaakvolle traktatie die het zomergevoel oproept.

Voorjaarstaartje - Een combinatie van texturen en recepturen

Voorjaarstaartje - Een combinatie van texturen en recepturen

Een taartje met voorjaarssmaken, waaronder mango, passie, banaan en citroen. Dat alles gecombineerd met yoghurt, krokante melkchocolade en een basis van amandelfinancier. De combinatie van verschillende texturen en recepturen zorgt voor een heel mooi en smaakvol resultaat, dit voorjaar speciaal ontwikkeld voor Huize van Wely.

Local flatbread - plat broodje van oorspronkelijke ingrediënten

Local flatbread - plat broodje van oorspronkelijke ingrediënten

Flatbread is een wereldbekend type brood, gemaakt van inlandse graansoorten en ingrediënten, in dit geval afkomstig van de Veluwe. Dit brood laat zich makkelijk combineren met allerlei soorten beleg en je kunt het mooi vullen, maar je kunt het ook gebruiken als plukbrood bij de warme maaltijd. In dit recept een combinatie van mooie smaken, zoals gerookt...

Chocolade ‘lotusbloem’ dessert

Chocolade ‘lotusbloem’ dessert

ijdens Bakkersvak 2020 demonstreerde ik namens het Dutch Pastry Team de chocolade ‘lotusbloem’ ", vertelt Peter Remmelszwaai. "Het dessert is al enige tijd, in verschillende uitvoeringen,populair op social media. Ik heb er een eigen draai aan gegeven zodat de chocoladebloemen goed vooraf te maken zijn."

Koningsbloem met sinaasappelbavarois

Koningsbloem met sinaasappelbavarois

Ronald Timmer van Bakkerij Timmer deelt twee Koningsdag-recepten met producten van Pruvé. “Van iets heel simpels, kun je iets heel moois maken", zegt hij. Dit is het recept voor koningsbloem met sinaasappelbavarois (± 70 stuks).

Oranje-rolletjes

Oranje-rolletjes

Ronald Timmer van Bakkerij Timmer deelt twee Koningsdag-recepten met producten van Pruvé. “Van iets heel simpels, kun je iets heel moois maken", zegt hij. Dit is het recept voor Oranje-rolletjes (± 160 stuks).

Koek Koek - Een ontbijtkoek gemaakt in de vorm van een koek

Koek Koek - Een ontbijtkoek gemaakt in de vorm van een koek

Dit smaakvolle product is gemaakt van ontbijtkoek. Normaal stort je ontbijtkoek in een koekbak. Dit keer heb ik het anders gedaan: ik heb het deeg met een ijsschep in een gangmaker ring geschept. Vervolgens afgemaakt met een frangipane en een topping van victoriabeslag. Het is een mooi product dat bij meerdere eetmomenten op de dag past. Vooral bij...

Lemon cake

Lemon cake

Het Nederlands Patisserie Team komt gemiddeld zes keer per jaar samen voor een teamvergadering om zaken te bespreken, maar ook om inspiratie op te doen en kennis te delen. Elke vergadering krijgen de leden een opdracht mee om een product te creëren en de laatste vergadering in november was dat een zogenoemde travellerscake. Een cake die door het gebruik...

Gezondheidsbrood met aronia en lijnzaad

Gezondheidsbrood met aronia en lijnzaad

Dit brood kan bij ieder moment van de dag: ontbijt, lunch of diner. Het brood is licht zoet door de bosbessen. In combinatie met de BT80 en lijnzaad is het brood mooi in balans.

Crumble tartelette - amandel en mango

Crumble tartelette - amandel en mango

Deze bodem heb ik gebruikt tijdens mijn deelname aan de Dutch Chocolate Masters. Het is een crumble variant van de tartelette die je tegenwoordig overal ziet. In deze uitgave van Bakkers in bedrijf wil ik jullie laten zien hoe je deze bakjes maakt.

Bakkers in bedrijf – editie 5
Bakkers in bedrijf – editie 5

Dit is de grondstoffen special. Met onder andere: Zuiveltrends, Sharp Sharp, 125 jaar Borgesius en suikervervanger EQu.

Bekijk de inhoud
Hygiënespecial 2020
Hygiënespecial 2020

De EVMI Hygiënespecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 39,99  ex. BTW

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.

Inschrijven
Evenementen

Emondt KMI organiseert seminar ‘Het nieuwe verswinkelen’

7 juli 2020

Lees meer

Empack 2020

15 september 2020 - 17 september 2020

Lees meer

Digitale Beko Najaarsdagen

30 september 2020

Lees meer
Bakkers in bedrijf op Social

Social Logo Facebook AleaSocial Logo Instagram AleaSocial Logo Twitter Alea

Social Logo Linkedin Alea