Recepten
Recept | Summer is coming
Met de zomer in aantocht wordt het weer tijd voor het mooie rode fruit dat alweer te krijgen is. Vaak moet je niet moeilijk denken en gewoon de grondstoffen kiezen die perfect bij elkaar passen: bladerdeeg, rode gelei, Zwitserse room en het mooiste rode fruit. Succes gegarandeerd!
Recept: Winterquiche
Ik heb een hartige quiche gemaakt met onder andere truffel erin! Dit product is een van mijn favoriete hartige snacks. Door de winterse smaken past het perfect bij deze tijd van het jaar en de truffel in dit gerecht versterkt alle andere smaken.
Recept: Krokant hartig broodje
Weer eens wat anders en erg lekker! De combinatie van desem, oregano, fetakaas en verschillende groenten geeft een verrassend lekker broodje. De tijgerpap op basis van rogge zorgt voor een andere scheuring dan de tijgerpap die we dagelijks gebruiken. Door er roggebloem overheen te strooien, wordt een winters sfeertje gecreëerd.
Recept: Braam-verbena dessert
Dit gebakje zet de braam in de spotlight en combineert fantastisch zacht fruit met romige witte chocolade met frisse limoenverbena op een kaneelcrumble. Tijdens het maken van dit recept is gelet op de hoge hoeveelheid fruitcontent en alternatieve suikers.
Recept: Gevulde sushi van brood
Broodverspilling is met dit recept niet meer nodig. Maak van het brood van gisteren een sushi gevuld met gerookte-zalmcrème en rivierkreeftjes. Op deze manier maak je in een handomdraai een gevulde snack met een twist.
Recept: Frambozenbriochebroodjes
Dit is een briochebroodje dat lang zacht blijft door de frambozenspijs en een goede smaak heeft door de frambozengelei bovenop. Door een koekje onder het broodje te doen blijft het model goed en hoeft de bakker geen speciale vormen of ringen te kopen.
Gelegenheidstaart van Skills Patissier-finalist Michelle Frantzen
Op 1 april streden leerlingen uit zo'n vijftig verschillende vakgebieden uit het hele land tegen elkaar tijdens de Skills Heroes-wedstrijden. Skills Patisserie-finalist Michelle Frantzen (19) is student Patisserie op MboRijnland en werkt bij Banketbakkerij Krijn Verdoes. Ze deelt het recept voor haar gelegenheidstaart met het thema ‘China’.
Gelegenheidstaart van Skills Patissier-finalist Simone Rietveld
Op 1 april streden leerlingen uit zo'n vijftig verschillende vakgebieden uit het hele land tegen elkaar tijdens de Skills Heroes-wedstrijden. Simone Rietveld (20) is student Patissier aan het ROC van Amsterdam en werkt bij Banketbakkerij Lex Verkley. Tijdens Skills Heroes werd Simone tweede en met Bakkers in bedrijf deelt ze het recept voor haar gelegenheidstaart.
Gelegenheidstaart van Skills Patissier-winnaar Serena van Breukelen
Op 1 april streden leerlingen uit zo'n vijftig verschillende vakgebieden uit het hele land tegen elkaar tijdens de Skills Heroes-wedstrijden. Skills Patisserie-winnaar Serena van Breukelen (21) is student Patisserie aan het ROC van Twente en werkt bij Chocoladebezorgd. Ze vertelt over Skills Heroes en deelt de recepturen voor haar gelegenheidstaart.
Getoerd gerezen van Skills-finalist Ilse van Pelt
Op 1 april streden leerlingen uit zo'n vijftig verschillende vakgebieden uit het hele land tegen elkaar tijdens de Skills Heroes-wedstrijden. Ilse van Pelt (18) werd derde tijdens de finale Skills Boulangerie. Ze volgt de opleiding Zelfstandig werkend bakker brood en banket bij Scalda en werkt bij De Echte Baker Vroonland. Ze deelt haar receptuur voor...
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.
InschrijvenBakkers in bedrijf – editie 1

In dit nummer van Bakkers in bedrijf staan Bakkersvak en IJs-Vak. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!
Bekijk de inhoudFood Technology 2023

Op 12 en 13 april vindt Food Technology plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Lees de beursspecial nu online!
Lees verder