Artikelen
Stichting Ambachtelijke Bakkerij: Decemberspecial Bakwerk 2020 klaar voor verzending

Stichting Ambachtelijke Bakkerij: Decemberspecial Bakwerk 2020 klaar voor verzending

Als COVID-19 ons iets heeft gebracht, is het de (her)waardering van klein geluk. Thuisblijven, samen zijn met familie, tijd voor elkaar. Waarden die ook in december sterk worden gevoeld en beleefd. Draag er als ambachtelijke bakker je eigen steentje aan bij! Bijvoorbeeld in de vorm van Bakwerk: een sfeervol en kleurrijk consumentenmagazine.

Het Graanschap: de hele broodketen in eigen hand

Het Graanschap: de hele broodketen in eigen hand

Vier initiatiefnemers die de hele keten van Nederlands graan tot brood in eigen hand hebben, dat is Het Graanschap. Het graan wordt natuurinclusief geteeld op Schokland (Noordoostpolder) door de boer die het in de molen naast de akkers vermaalt. In Laren staat het broodlab, waar het brood vers gebakken wordt.

Transitievergoeding

Transitievergoeding

Het uitgangspunt in de wet is dat iedere werknemer waarvan de arbeidsovereenkomst op initiatief van de werkgever wordt beëindigd, recht heeft op een transitievergoeding. Dit geldt niet als de werknemer ‘ernstig verwijtbaar’ heeft gehandeld. De lat voor ernstige verwijtbaarheid ligt echter hoog.

Profiteer zo mogelijk van de steunmaatregelen

Profiteer zo mogelijk van de steunmaatregelen

Het kan u niet ontgaan zijn dat de overheid een groot aantal maatregelen heeft opgetuigd om ondernemers door de coronacrisis te helpen. Hebt u ze al optimaal benut?

Ontslag op staande voet door ‘diefstal’?

Ontslag op staande voet door ‘diefstal’?

Als werkgever kunt u met een werknemer die zonder toestemming geld of goederen van u steelt worden geconfronteerd. De vraag is dan of u de betreffende werknemer op staande voet mag ontslaan.

Elke duurzame broodzak is er één

Elke duurzame broodzak is er één

Al enkele jaren werkt Marie-José de Zeeuw aan haar duurzame broodzak en het verspreiden ervan onder bakkers, winkels en consumenten. Eindexamenkandidaat Joanna Sandbrink onderzocht hoe consumenten over zo’n zak denken.

De toekomst van verpakken

De toekomst van verpakken

Chris Bruijnes is sinds augustus 2018 directeur bij Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV). Een logische stap in zijn carrière, waarin duurzaamheid de rode draad vormt. Aan hem de vraag: waar moet het heen met de verpakkingsindustrie? Bij wie ligt de bal, de producent of consument? Of ligt het antwoord bij de inzameling en verwerking van verpakkingsafval?

‘Bijzonder om een eigen product te ontwikkelen’

‘Bijzonder om een eigen product te ontwikkelen’

Nanouk Smits (20) rondde haar studie Food Commerce & Technology aan Hogeschool Inholland af met een afstudeerstage bij Bakkerij Kees Gutter. Daar ontwikkelde ze een ­nieuwe haverkoek met bijna 50 procent minder suiker. De koek is inmiddels opgenomen in het assortiment van de Noord-Hollandse bakkerij.

Medewerkers 2.0 voor industrie en ambacht

Medewerkers 2.0 voor industrie en ambacht

Een gezonde toekomst voor de bakkerij- en zoetwarensector, daar zet het Bakery Sweets Center in Noord-Nederland zich voor in. Het is hiermee een voorbeeld voor de rest van het land. “Het tekort aan goed gekwalificeerde medewerkers in (semi)industriële bakkerijen groeit. In deze regio, maar ook in de rest van Nederland.”

Energie besparen: weeg alternatieven goed af

Energie besparen: weeg alternatieven goed af

Vorige zomer werd de Informatieplicht Energiebesparing ingevoerd voor bedrijven die meer dan 50.000 kWh stroom of 25.000 m³ gas verbruiken. De NBOV krijgt sinds die tijd regelmatig vragen van bakkers hoe ze kunnen besparen op energie.

Bakkers in bedrijf – editie 7
Bakkers in bedrijf – editie 7

Het thema van dit nummer van Bakkers in bedrijf is bakkerijmachines. 

Bekijk de inhoud
Hygiënespecial 2020
Hygiënespecial 2020

De EVMI Hygiënespecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts € 39,99  ex. btw. Plus heel september en oktober kans op een gratis planeetmenger van SVM Bakery Machines!

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.

Inschrijven
Evenementen

Digitale Beko Najaarsdagen

30 september 2020

Lees meer

Speculaaskeuringen

5 oktober 2020 - 6 oktober 2020

Lees meer

Gouden Gard 2020

13 oktober 2020

Lees meer
Bakkers in bedrijf op Social

Social Logo Facebook AleaSocial Logo Instagram AleaSocial Logo Twitter Alea

Social Logo Linkedin Alea