Artikelen
Ontslag door corona

Ontslag door corona

Corona heeft veel veranderd: de anderhalvemetersamenleving is ingevoerd en iedereen werkt zoveel mogelijk thuis. Op de werkvloer geldt dat je bij klachten thuisblijft en je gezinsleden ook. Hierover komen vanuit de praktijk veel (juridische) vragen. Kunnen werknemers zich ziekmelden of moeten ze onbetaalde verlofuren opnemen? Wie betaalt de loonkosten...

Decemberdrukte? De bezem erdoor!

Decemberdrukte? De bezem erdoor!

Ondernemen is soms kunst- en vliegwerk. Drukke periodes, krappe bezetting of een combinatie daarvan vormen een belangrijke bron van stress. De NBOV zet acht tips op een rij om ook in drukke tijden overzicht te houden, en producten, hygiëne en allergeneninformatie te borgen. Zo voorkomt u dat de decemberproductie in de knel komt.

Industrieel ambacht?

Industrieel ambacht?

Terwijl we in een tweede (gedeeltelijke) lockdown zijn terechtgekomen is de beroepsgroep ook in deze onzekere tijd gewoon open, en dag en nacht actief. Toch staat de ambachtelijke bakker onder druk.

‘De klant komt voor kwaliteit en beleving’

‘De klant komt voor kwaliteit en beleving’

Jan Zoet (19) kreeg het vak met de paplepel ingegoten: zijn opa had een eigen zaak en als kleinzoon Jan bij zijn grootouders logeerde, hielp hij regelmatig in de bakkerij. Vorig jaar werd hij Talent van het Jaar bij de BakkersVakWedstrijden, en zijn grootste droom? Zijn eigen bakkerij openen.

Blik op 2030: passie en transparantie

Blik op 2030: passie en transparantie

In 2030… komen de bakkerijgrondstoffen hoofdzakelijk uit eigen land. In 2030… eten we veel minder brood. In 2030… staat brood als medisch voedsel op de kaart? Op dinsdag 22 september schoven drie Meester Boulangers aan tafel met verschillende mensen uit de branche om zich te oriënteren op de toekomst. De sessie maakte deel uit van de campagne ‘Brood...

Bakker brouwt sojasaus

Bakker brouwt sojasaus

Thomas Uljee stapte in een uniek avontuur. Naast de bakkerij voelde hij de behoefte om een product te maken, waarbij hij alles zelf kon doen, van bodem tot product. Met drie vrienden startte hij in Rotterdam-Zuid het bedrijf BoerBakkerBert. Behalve brood maakt hij nu sojasaus. Een zoektocht naar pure autonomie en ultieme smaakbeleving.

December is dé maand om op te vallen

December is dé maand om op te vallen

De Stichting Ambachtelijke Bakkerij (SAB) is er voor bakkers, ondernemers en bakkerijmede­werkers en wil bijdragen aan de promotie van de ambachtelijke bakker. Een groot deel van die promotie bestaat uit communicatie met de klant: via medewerkers, sociale media, de website én in de winkel. De decembermaand leent zich bij uitstek voor optimale communicatie...

Bbrood gaat biologisch-dynamisch

Bbrood gaat biologisch-dynamisch

Bijna dertien jaar bestaat Bbrood inmiddels. En eigenares Renee Pater grijpt dit aan om de volgende stap te zetten: het bakkersbedrijf gaat biologisch-dynamisch. In januari 2021 opent het de eerste volledig biologisch-dynamische winkel op het NDSM-eiland in Amsterdam. “Dat is de stip op de horizon voor al onze vestigingen.”

Van operatieassistent tot bakker

Van operatieassistent tot bakker

Bakkerszonen die hun ouders achternagaan, of buitenstaanders die plotseling gegrepen worden door het vak: de bakkers in Nederland zijn van zeer wisselende komaf. Of ze komen erachter dat ze liever iets anders doen dan bakken. Gelukkig kan dat ook binnen de branche: die biedt een breed scala aan carrièrekansen.

Feestje van de zaak

Feestje van de zaak

In deze tijd van corona lijken alle dagen op elkaar. Om de feestdagen niet te missen, kunt u kijken in de Algemene termijnenwet van 1964, want daarin staan ze allemaal vermeld.

Bakkers in bedrijf – editie 9
Bakkers in bedrijf – editie 9

Het thema van dit nummer van Bakkers in bedrijf is carrière.

Bekijk de inhoud
Verpakkingsspecial 2020
Verpakkingsspecial 2020

De EVMI Verpakkingsspecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts € 39,99  ex. btw. 

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.

Inschrijven
Evenementen

MOC bijeenkomst Groep Beko Noord

3 november 2020

Lees meer

Horecava 2021

25 januari 2021

Lees meer

Open Huis Bakeplus

1 maart 2021

Lees meer
Bakkers in bedrijf op Social

Social Logo Facebook AleaSocial Logo Instagram AleaSocial Logo Twitter Alea

Social Logo Linkedin Alea