Artikelen
‘Het is belangrijk dat je consistent bent’

‘Het is belangrijk dat je consistent bent’

Carlo Lennarts (23) werkt sinds maart bij Smullies in Maastricht als chef-patissier. Hij vindt het heerlijk om met kleine kunstwerken bezig te zijn en hoopt ooit het niveau te halen van de allerbesten. Dat lukt alleen door continu te blijven leren.

Recht op billijke ontslagvergoeding?

Recht op billijke ontslagvergoeding?

Veel werkgevers weten niet dat een werknemer na op­zegging van de arbeidsovereenkomst met instemming van het UWV, de kanton­rechter alsnog om een billijke vergoeding kan vragen.

Vakbeurs voor startende én ervaren bakkers

Vakbeurs voor startende én ervaren bakkers

Op 5, 6 en 7 maart 2023 vindt de tiende editie van Bakkersvak en IJs-Vak plaats. Deze editie wordt een heel speciale, waarin zowel de organisatie als de exposanten flink uitpakken.

‘Goede hygiëne is fundament onder bakkersbedrijf’

‘Goede hygiëne is fundament onder bakkersbedrijf’

Als we in de afgelopen periode iets van COVID hebben geleerd, is het wel dat ondernemers niet alle gevaren in een bedrijf kunnen voorkomen of genezen. Maar op veel risico’s kun je je wel degelijk voorbereiden. Zeker als het gaat om voedselveilig werken in de bakkerijsector.

Fight, flight or freeze

Fight, flight or freeze

Waar te beginnen? Deze gedachte overheerst bij het schrijven van deze column, maar waarschijnlijk ook bij jou of jouw onderneming. Of je nou in zwaar weer zit of in de verte de donkere wolken op je af ziet komen, we moeten ons schrap zetten voor wat komen gaat. Onze natuurlijke reactie in een overlevingssituatie is vechten of vluchten. Zet je alles...

De donkere dagen voor kerst

De donkere dagen voor kerst

Het is een cliché, maar ik ervaar het op dit moment wel degelijk zo. De sector zit in zwaar weer en het lijkt wel survival of the fittest.

Komt er weer een Week van het Brood?

Komt er weer een Week van het Brood?

Tekst en foto door NBC Terwijl u nog midden in de decemberdrukte zit, treft het NBC voorbereidingen voor de Week van het Brood ’23. En we trappen daarmee gelijk in januari af: van maandag 16 tot en met zondag 22 januari wakkeren we in heel Nederland de liefde voor brood weer aan. Volkorenbrood staat in de spotlights onder het motto ‘Volkoren,...

Alles over ijs, brood en banket tijdens Sigep en A.B Tech

Alles over ijs, brood en banket tijdens Sigep en A.B Tech

Van 21 tot en met 25 januari 2023 vindt de 44e editie plaats van de Sigep in het Italiaanse Rimini. Dit jaar is de beurs gelijktijdig met de A.B. Tech Expo: de internationale technologiebeurs voor brood, banket en zoetwaren.

Maak het leuk

Maak het leuk

In volle glorie waren de BakkersVakWedstrijden terug deze november. Ik vond het weer een feest. Sinds de allereerste keer dat ik dit evenement bezocht, hou ik ervan.

Groter rendement door digitaal inzicht

Groter rendement door digitaal inzicht

Ondernemen op onderbuikgevoel en kennis van de markt heeft generaties versspecialisten ver gebracht. Maar anno 2023 is dat niet langer voldoende. Door middel van digitalisering en sturen op data worden consumenten beter bediend, processen efficiënter ingericht en omzetten vergroot.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.

Inschrijven
Bakkers in bedrijf – editie 9
Bakkers in bedrijf – editie 9

In dit nummer van Bakkers in bedrijf staan hygiëne en veiligheid centraal. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Bekijk de inhoud
Slimmer werken in Food
Slimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Vakblad IJs Digitaal
Vakblad IJs Digitaal

Lees hier de tweede editie van Vakblad IJs Digitaal.

Lees verder
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts € 39,99  ex. btw. 

Aanvragen
Evenementen

Finale World Pastry Cup

20 januari 2023 - 21 januari 2023

Lees meer

Food Experience Day

28 januari 2023 - 28 januari 2023

Lees meer

Masterclass Alberto Bernardi

11 februari 2023 - 12 februari 2023

Lees meer
Bakkers in bedrijf op Social

Social Logo Facebook AleaSocial Logo Instagram AleaSocial Logo Twitter Alea

Social Logo Linkedin Alea