Artikelen
Houd je werknemers gezond, juist nu!
In de bakkerijsector mogen we gelukkig doorwerken. Om op volle kracht te kunnen draaien, is het belangrijk dat alle medewerkers gezond blijven en goed in hun vel zitten. De coronacijfers over ziekenhuis- en ic-opnamen laten bovendien zien dat een goede gezondheid een verschil maakt voor de ernst van de ziekte.
Ontbinding contract na leugen over vakantie
Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Zo ook in een uitspraak van de rechtbank Overijssel uit december 2020. In deze zaak werd een werkgever geconfronteerd met ontoelaatbaar gedrag van een werknemer, wat tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst heeft geleid.
Houd de wind in de zeilen
‘Wie de toekomst als tegenwind ervaart, loopt in de verkeerde richting.’ Een quote van de Duitse acteur Martin Held, die wel heel toepasselijk is voor de situatie waarin de wereld zich bevindt.
‘Elke dag constante kwaliteit leveren is topsport’
Maurits de Greef (26) kreeg het bakkersvak met de paplepel ingegoten: zijn ouders hadden een bakkerij in Kesteren, waar hij als klein kind vaak te vinden was en zijn eerste bijbaantje had. Hij volgde de bakkersopleiding in Wageningen en werkt momenteel als baktechnisch adviseur bij Royal Koopmans in Leeuwarden. “De afwisseling in deze baan is heel erg...
Sigep 2021: the digital experience
Sigep vindt in 2021 uitsluitend online plaats, van 15 tot 17 maart. De hybride beurs die op stapel stond kan door de ontwikkelingen rond corona alsnog niet doorgaan. In januari 2022 is de fameuze Italiaanse beurs weer live te bezoeken, van 22 tot 26 januari.
Hygiëne: Bijhouden is het halve werk
Hoe lekker, mooi, lokaal, biologisch of gezond uw producten ook zijn, slechte hygiëne kan alsnog roet in het eten gooien. Door vuile handen of een kruisbesmetting voldoen uw producten mogelijk niet meer aan de eisen voor voedselveiligheid. Pak hygiëne daarom bij de basis aan.
Schone bakkerij vereist maatwerk
Wageningen Food & Biobased Research (WFBR), onderdeel van Wageningen University en Research evalueerde de hygiënesituatie in een industriële bakkerij. Onderzoeker Hermien van Bokhorst-van de Veen vond enkele verbeterpunten. Betere samenwerking tussen producent, machinebouwer en schoonmaakbedrijf kan volgens haar de productverspilling als gevolg van...
Bakkerij Van der Kloet klaar voor de toekomst
Er veranderde nogal wat bij Echte Bakker Van der Kloet, de afgelopen twee jaar. Jan Douwe Gerbranda is sinds afgelopen september voor twee derde eigenaar en algemeen directeur van het bedrijf. “We moeten doorgroeien om te kunnen investeren en we moeten investeren om verder te kunnen.”
Theo Heere (VBZ): ‘Lekker moet lekker blijven’
Theo Heere is directeur van de VBZ, branchevereniging in lekkers: leden houden zich bezig met de productie van koek, snoep, chocolade, zoutjes en chips. Grootste uitdaging voor de branche is suiker- en zoutreductie. VBZ zet vooral in op maximale portiegrootte en heldere informatie, zodat de consument een bewuste keuze kan maken. Maar, vindt Heere: “Hier...
Opleiding Boulanger niveau 4 vervult behoefte aan specialisten in brood
Afgelopen september startte het Horizon College in Heerhugowaard de nieuwe mbo 4-opleiding Boulanger. Inmiddels komen de eerste enthousiaste verhalen naar buiten. “Extra scholing is altijd een pre. Zeker als het om brood gaat, want zo’n opleiding was er niet”, vindt Jarno Ammerlaan. Zijn bakkerij dient als leerwerkbedrijf. Bakkers in bedrijf sprak twee...
Bakkers in bedrijf – editie 1
Verpakkingsspecial 2020
Superaanbieding
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.
Inschrijven