NBOV lanceert benchmarktool

14 mei 2024 NBOV
Als ondernemer en als branche kun je niet zonder feiten en cijfers. Ze maken het mogelijk je verhaal kracht bij te zetten richting de pers en de politiek. 

Het is gemakkelijker om jouw bedrijf te vergelijken met een ander bedrijf als je de cijfers erbij kan pakken. En precies voor dat laatste heeft de NBOV een benchmarktool ontwikkeld. 

Benchmarken is het maken van een vergelijking. Met de NBOV-benchmarktool vergelijk je als lid eenvoudig jouw resultaten en prestaties met die van andere leden. Zo zie je precies hoe je het doet in vergelijking met de rest van de branche. Denk bijvoorbeeld aan het vergelijken van je energiekosten of de prijzen van je producten, maar ook op het gebied van personeel geeft de tool inzicht. Hoeveel ben je kwijt aan personeelskosten? Hoeveel fte heb je in dienst? En hoe zit dat bij andere bakkers? Je kan jouw bedrijf vergelijken met het gemiddelde in Nederland, maar via filters ook met specifieke groepen. Zo zie je wat de verschillen zijn in jouw provincie of omzetklasse. 

Indicatie

De tool geeft ondernemers veel inzicht in hoe ze ervoor staan. Je ziet precies op welke aspecten je bovengemiddeld scoort en op welke onderwerpen je ruimte hebt voor verbetering. 
Natuurlijk vertellen de cijfers vaak niet het hele verhaal, maar het geeft wel een sterke indicatie.  

In de tool vul je een vragenlijst in. Op die punten vergelijk je je meteen met andere ondernemingen. De onderwerpen in de tool worden steeds verder uitgebreid. Zo blijft de tool interessant en loont het om af en toe een nieuwe vergelijking te maken.

Lid worden

NBOV-leden hebben een mail gekregen over het gebruik van de tool. Nog geen lid? Bekijk de voordelen en meld je aan via nbov.nl. Lees meer over de benchmarktool op nbov.nl/benchmarktool.

Altijd op de hoogte blijven?