Keilekker bouwt droombakkerij

PREMIUM
Remco Beekman nam elke stap in het proces onder de loep: automatiseren of niet? Inpakken is makkelijk te automatiseren. Toch koos Remco ervoor om dit niet te doen. Liever creëert hij een paar arbeidsplaatsen.
Net feestelijk geopend: het nieuwe pand van Keilekker in ’s-Hertogenbosch waar 3 miljoen Brabantsche worstenbroodjes per jaar worden gebakken. De grootste uitdaging tijdens de realisatie van het project: hoe laat je een bakkerij draaien op een basisstroomvoorziening van drie maal 80 ampère?
Na het faillissement van zijn lunchroom zat Remco Beekman thuis op de bank. Om iets om handen te hebben, begon hij worstenbroodjes te bakken voor zijn buren. Keilekker vonden ze het. Dat hij nog geen 10 jaar later in zijn ‘droombakkerij’ zou staan, had hij toen niet kunnen bedenken. “Het bakken van worstenbroodjes gaf me energie”, vertelt Remco. Hij zocht goedkope huurruimte en ging aan de slag. Toen hij wist dat hij van zijn hobby zijn werk wilde maken, schreef hij zich in bij de Kamer van Koophandel en opende een tweede pand in Vught. Al snel kwam er een derde bakkerij bij, in het pand van Kentalis in Sint Michielsgestel, een instituut voor doven en slechthorenden.