• Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Recepten
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Facebook Instagram LinkedIn
Bakkers in bedrijf
  • Inloggen
  • Abonneren
  • Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Recepten
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Productie & Industrie

Keilekker bouwt droombakkerij

26 maart 2024 Ellen Weber Ellen Weber
Remco Beekman nam elke stap in het proces onder de loep: automatiseren of niet? Inpakken is makkelijk te automatiseren. Toch koos Remco ervoor om dit niet te doen. Liever creëert hij een paar arbeidsplaatsen.
PREMIUM
Remco Beekman nam elke stap in het proces onder de loep: automatiseren of niet? Inpakken is makkelijk te automatiseren. Toch koos Remco ervoor om dit niet te doen. Liever creëert hij een paar arbeidsplaatsen.
Net feestelijk geopend: het nieuwe pand van Keilekker in ’s-Hertogenbosch waar 3 miljoen Brabantsche worstenbroodjes per jaar worden gebakken. De grootste uitdaging tijdens de realisatie van het project: hoe laat je een bakkerij draaien op een basisstroomvoorziening van drie maal 80 ampère? 

Na het faillissement van zijn lunchroom zat Remco Beekman thuis op de bank. Om iets om handen te hebben, begon hij worstenbroodjes te bakken voor zijn buren. Keilekker vonden ze het. Dat hij nog geen 10 jaar later in zijn ‘droombakkerij’ zou staan, had hij toen niet kunnen bedenken. “Het bakken van worstenbroodjes gaf me energie”, vertelt Remco. Hij zocht goedkope huurruimte en ging aan de slag. Toen hij wist dat hij van zijn hobby zijn werk wilde maken, schreef hij zich in bij de Kamer van Koophandel en opende een tweede pand in Vught. Al snel kwam er een derde bakkerij bij, in het pand van Kentalis in Sint Michielsgestel, een instituut voor doven en slechthorenden. 

Artikel voor abonnees

Dit artikel is alleen voor abonnees, bekijk onze abonnementen.


Abonnementen
  • Onbeperkt toegang tot alle artikelen op bakkersinbedrijf.nl
  • Ontvang 10x per jaar het Vakblad Bakkers in Bedrijf
  • Ontvang 1x onze special Slimmer werken in food
  • Ontvang 1x onze verpakkingsspecial
  • Ontvang 1x onze hygiënespecial
  • Ontvang 2x onze machinebouwspecial
Dossiers
  • Productie & Industrie
Meer over
  • Apparatuur
  • TenBa
  • Brabantse worstenbroodjes
Lees ook

‘Je paasbrood wordt beter met Subliem Boterstol’

In 2024 werd de beste paasstol van Nederland gebakken door Echte Bakker van der Steen uit Made. En dat resultaat wil bakker Jeroen van der Steen graag nog eens behalen. Direct na carnaval begint hij m...
11 maart 2025Linda van 't Land

De sociale bakkerij

Werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een bureaucratisch doolhof of een verrijking voor je bedrijf? Drie bakkerijen vertellen over de toekomst van sociaal ondernemen.
24 februari 2025Caroline Piek

Nieuwe directeur voor Bakels

Na 25 jaar neemt Ronald Menting afscheid als directeur van Bakels Senior NV. Zijn opvolger Roderik de Harder is geen onbekende van het bedrijf. Hij liep ooit als ‘jongste bediende’ stage in de proefba...
12 februari 2025Redactie Food
12345>>>
Foodbanen

De beste banen in de brood- en banketsector

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.

Inschrijven

Superaanbieding!

Ontvang Bakkers in Bedrijf 2 nummers gratis inclusief digitale toegang

Aanvragen

Agenda

  • 18 MEI 04:00 - 22 MEI 23:00

    IBA Trade fair 2025

  • 11 JUN 10:00 - 12 JUN 22:00

    Vision, Robotics & Motions

  • 2 SEP 09:30 - 16:30

    BAKathon

Bakkers in bedrijf © 2025 Bakkers in bedrijf.
All rights reserved.
Facebook Instagram LinkedIn

Dit is een uitgave van Alea Publishers

Alea_Logo

  • Over Bakkers in bedrijf

    • Abonneren
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Edities
    • Over ons
    • Contact
  • Andere platformen

    • AutomationNL
    • Bioprocessing News
    • EVMI
    • Industrial Cybersec
    • Vakblad IJs!
    • Vleesmagazine
    • Vismagazine
    • VoedingNU

Contactgegevens

Bakkers in Bedrijf
Postbus 595 - 3700AN Zeist
Huis ter Heideweg 13 - 3705MA Zeist
Nederland
info@bakkersinbedrijf.nl
+31 (0)85-0407400
    • Privacy Statement
    • Algemene Voorwaarden
    • Disclaimer