• Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Recepten
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Facebook Instagram LinkedIn
Bakkers in bedrijf
  • Inloggen
  • Abonneren
  • Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Recepten
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Grondstoffen & ingrediënten

Uitdagingen voor de internationale granenhandel

8 april 2024 Marieke Pols Pexels
Featured image
PREMIUM
Op 25 maart vond de tweejaarlijkse Granendag plaats bij het Maritiem Museum in Rotterdam. De hele sector, van boeren tot graanhandelaren en grondstofproducenten, kwam bijeen om te praten over de internationale granenhandel. Sprekers uit de wetenschap en de praktijk deelden hun visie.

Twee jaar geleden ondertekenden vertegenwoordigers uit de sector tijdens de Granendag de Intentie van Nijkerk. Dit betekende het startsein van een denktank met vertegenwoordigers uit de hele keten met als doel de transitie naar graan van eigen bodem. Hiervoor moeten de volgende stappen worden genomen: onderzoek naar geschikte rassen voor baktarwe, verspreiding van kennis door de hele keten heen en de kostenberekening, zodat de transitie interessant is voor elke schakel uit de keten.

Artikel voor abonnees

Dit artikel is alleen voor abonnees, bekijk onze abonnementen.


Abonnementen
  • Onbeperkt toegang tot alle artikelen op bakkersinbedrijf.nl
  • Ontvang 10x per jaar het Vakblad Bakkers in Bedrijf
  • Ontvang 1x onze special Slimmer werken in food
  • Ontvang 1x onze verpakkingsspecial
  • Ontvang 1x onze hygiënespecial
  • Ontvang 2x onze machinebouwspecial
Dossiers
  • Grondstoffen & ingrediënten
Meer over
  • Baktarwe
  • Nederlandse tarwe
Lees ook

Kwaliteit Nederlandse baktarwe blijft hoog ondanks zware regenval

Ondanks het natte seizoen, is volgens Royal Koopmans de Nedertarwe van goede kwaliteit gebleven. De baktarwe, die volgens Royal Koopman bijdraagt aan de bevordering van biodiversiteit en bodemkwalitei...
8 oktober 2024

Eiwitsamenstelling belangrijk voor Nederlandse baktarwe

Brood bakken met graan van eigen bodem. Dat is de insteek van de Publiek Private Samenwerking (PPS) Nederlandse Baktarwe. Onderzoeker Twan America denkt dat het aandeel de komende jaren kan groeien.
22 april 2024Redactie Bakkers in bedrijf

Kwaliteit van graan en oorlog bepalen de tarwemarkt

De meeste markten van bakkerijgrondstoffen hebben een roerige periode achter de rug na de coronacrisis en het begin van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. De marktspecialisten van Foodbusiness.nl, ...
11 oktober 2023Foodbusiness .nl
12345>>>
Foodbanen

De beste banen in de brood- en banketsector

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.

Inschrijven

Superaanbieding!

Ontvang Bakkers in Bedrijf 2 nummers gratis inclusief digitale toegang

Aanvragen

Agenda

  • 2 SEP 09:30 - 16:30

    BAKathon

  • 22 SEP 09:00 - 24 SEP 20:00

    Gastvrij Rotterdam 2025

  • 28 SEP 21:00 - 1 OKT 18:00

    ARTISAN 2025: inspiratie en innovatie voor Belgische food artisans

Bakkers in bedrijf © 2025 Bakkers in bedrijf.
All rights reserved.
Facebook Instagram LinkedIn

Dit is een uitgave van Alea Publishers

Alea_Logo

  • Over Bakkers in bedrijf

    • Abonneren
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Edities
    • Over ons
    • Contact
  • Andere platformen

    • AutomationNL
    • Bioprocessing News
    • EVMI
    • Industrial Cybersec
    • Vakblad IJs!
    • Vleesmagazine
    • Vismagazine
    • VoedingNU

Contactgegevens

Bakkers in Bedrijf
Postbus 595 - 3700AN Zeist
Huis ter Heideweg 13 - 3705MA Zeist
Nederland
info@bakkersinbedrijf.nl
+31 (0)85-0407400
    • Privacy Statement
    • Algemene Voorwaarden
    • Disclaimer