Artikelen

Deliveroo uitspraak: wat zijn de gevolgen?

Op 15 januari 2019 deed de kantonrechter Amsterdam een opmerkelijke uitspraak in de zaak van vakbond FNV tegen Deliveroo. Bezorgers die voor Deliveroo maaltijden bezorgen zijn geen zzp’ers, maar kunnen aanspraak maken op een arbeidsovereenkomst bij het bedrijf. Bovendien valt Deliveroo wel degelijk onder de cao voor beroepsgoederenvervoer. Deze uitspraak heeft mogelijk ook gevolgen voor bedrijven die op vergelijkbare wijze als Deliveroo werken. Deliveroo besloot begin 2018 om alle arbeidsovereenkomsten met bezorgers niet te verlengen. In plaats daarvan gingen bezorgers volgens zogenoemde...

Alles over Bakkersvak in vierde Bakkersvak Journaal

Alles over Bakkersvak in vierde Bakkersvak Journaal

Bakkersvak en Bakkers in bedrijf brengen in aanloop naar Bakkersvak 2019 samen het Bakkersvak Journaal uit met daarin alle nieuwtjes rondom de vakbeurs. De vierde editie staat nu online. In deze editie leest u over het nieuwe Grondstoffentheater, de sessies en stand van het Nederlands Bakkerij Centrum, de verse sappen en jams van Vink en de vloeibare...

Op zoek naar het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

Op zoek naar het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

Ieder jaar gaat Brabant op zoek naar het lekkerste Brabantse Worstenbroodje. De editie van 2019 is inmiddels gestart en de voorronde bij professionele bakkers en slagers zit er al op. 27 maart wordt bekend welke professional, thuisbakker, VMBO-leerling en MBO-student het lekkerste Brabantse Worstenbroodje bakt. De afgelopen maanden kregen de deelnemende...

Voorjaarsbeurs Voets Specialiteiten

Voorjaarsbeurs Voets Specialiteiten

Op zondag 17 en maandag 18 maart 2019 organiseert Voets Specialiteiten haar twee jaarlijkse Voorjaarsbeurs. Foodondernemers, zoals bakkers en slagers, kunnen in de honderd jaar oude Koekbouw aan de CHV Noordkade in Veghel terecht voor inspiratie. Voets Specialiteiten is een leverancier van delicatessen voor kaasspeciaalzaken, AGF-speciaalzaken, koffie-...

De Gouden IJsspatel op Bakkersvak

De Gouden IJsspatel op Bakkersvak

Op Bakkersvak 2019 vindt voor het eerst de IJsVak-wedstrijd de Gouden IJsspatel plaats. Dit gebeurt in samenwerking met het Ambachtelijk IJscentrum. Op dinsdag 12 maart gaan ijsbereiders de strijd met elkaar aan. De presentatie is in handen van tv-presentatrice Mascha de Rooij, onder andere bekend van Omroep MAX. De ambachtelijke ijsbereider kon al...

Bedrijfsoverdracht een hete aardappel?

Bedrijfsoverdracht een hete aardappel?

Het onderwerp bedrijfsoverdracht speelt bij veel bakkers en toch merken wij in de praktijk dat dit onderwerp maar al te vaak wordt doorgeschoven. Dit is jammer en kan een tijdige overdracht in de weg staan. Een goede voorbereiding is van essentieel belang en voor een goede bedrijfsoverdracht moet de tijd worden genomen. Maar ook als ondernemer moet...

Meer om te delen

Meer om te delen

Stichting Ambachtelijke Bakkerij is 2019 voortvarend begonnen Het nieuwe jaar is voor de Stichting Ambachtelijke Bakkerij en haar deelnemers goed begonnen! Er staat een nieuwe website online, de app Embrosa wordt verder uitgebreid en er is een feestelijk evenement voor ondernemers en hun medewerkers in de maak. Alle pijlen zijn gericht op promotie van...

Stefan Beerens wint de Gelato Festival Challenge

Stefan Beerens wint de Gelato Festival Challenge

Stefan Beerens van IJssalon Pavarotti Dolce uit Leidschendam won gisteren, 7 februari, de Gelato Festival Challenge in Dordrecht. De jury beoordeelde zijn Guilty Pleasure, een combinatie van ijs op basis van witte chocolade, sinaasappel, gezouten caramel en een crunch van pecannoten, als beste. Als kampioen mag Beerens Nederland vertegenwoordigen bij...

Recept Tompouce

Recept Tompouce

Met de slagroom van Debic kunnen bakkers een breed scala aan producten met vrij weinig extra inspanning maken. Patisserie-adviseur Dré Eversteijn: “De tompouce is bijvoorbeeld zo’n eenvoudig recept, speciaal doordat de korstplak gekaramelliseerd is. Je spuit ‘m op met slagroom, decoreert ‘m af en klaar. Zo’n gebakje kan heel simpel in het dagelijkse...

Recept mangotaart

Recept mangotaart

Met de slagroom van Debic kunnen bakkers een breed scala aan producten met vrij weinig extra inspanning maken, zoals mangotaart. Patisserie-adviseur Dré Eversteijn: "Die bestaat uit alleen mangopuree, gelatine, suiker en slagroom. Meer heb je niet nodig. Door de mangopuree te vervangen door andere soorten fruit kun je een breed assortiment creëren."...

Bakkers in bedrijf – editie 8
Bestel nu twee gratis proefnummers

Bent u nog niet bekend met Bakkers in bedrijf?
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.

Inschrijven
Evenementen

Bedrijfsbezoek MOC

24 oktober 2019

Lees meer

Gulfood Manufacturing

29 oktober 2019 - 31 oktober 2019

Lees meer

Yummex

29 oktober 2019 - 31 oktober 2019

Lees meer