Recepten
Asian Glory

Asian Glory

In de bonbon Asian Glory heb ik gebruik gemaakt van klassieke bereidingen, gebaseerd op diverse ingrediënten uit Azië. Dit om mijzelf (en u!) uit te dagen vernieuwende smaakcombinaties te ontdekken en niet zo voor de hand liggende combinaties uit te proberen. Het uiterlijk van de bonbon geeft direct een impressie van de ingrediënten die zijn gebruikt...

Brioche: Boulangerie en patisserie ineen

Brioche: Boulangerie en patisserie ineen

Het Nederlands Patisserie Team en het BoulangerieTeam hebben op de Horecava de handen ineen geslagen om elkaars kennis en kunde te benutten. Gezamenlijk hebben zij een product ontwikkeld, dat gebruikt kan worden tijdens verschillende eetmomenten gedurende de dag. Patisserie en boulangerie kunnen prachtig samenkomen in één product! Daarvan getuigt deze...

Frambozen carré

Frambozen carré

Recept: BoulangerieTeam en Nederlands Patisserie Team Het BoulangerieTeam en het Nederlands Patisserie Team slaan de handen ineen om elkaars kennis en kunde te benutten. Het eerste resultaat van deze samenwerking, was te zien op Horecava. Beide teams bundelden de krachten in twee getoerd gerezen-recepten. Om de mogelijkheden qua boulangerie en patisserie...

Noten-karameltaartjes

Noten-karameltaartjes

Een recept van Mike Onasse, lid BoulangerieTeam Stap voor stap laten wij hieronder zien hoe deze heerlijke noten-karamel ‘taartjes’ gevuld met cranberry’s en zuidvruchten van een getoerd gerezen-deeg worden gemaakt. Uitermate lekker voor bij de koffie of thee. Dit product misstaat niet bij een high-tea. Het product leent zich er goed voor om in een...

Zanddeeg tartelette met appel

Zanddeeg tartelette met appel

Recept: Hans Heiloo, lid Nederlands Patisserie Team | Foto’s: Koos Groenewold De tartelette tatin is een klassieker in een eigentijdse vorm. De gekarameliseerde appel matcht goed met het zanderige van het zanddeeg en het smeuïge van de amandelvulling. Het zanddeeg en de amandelvulling zijn al eerder behandeld in Bakkers in bedrijf. Tarte tatin is een...

Haver(mout) broodje

Haver(mout) broodje

Recept: Mark Plaating, lid BoulangerieTeam | Foto’s: Koos Groenewold In de basis is het een recept voor een blank desembrood. Alleen gaat er nog een vulling doorheen van een haver-kookstuk. De hele haverkorrels worden gekookt in een moutstroop, waardoor de haver een mooie volle smaakt krijgt en mooi donker kleurt tot in de kern van de korrel. Het geeft...

Taaitaai: omzetmaker met smaak

Taaitaai: omzetmaker met smaak

Recept: Meester Boulanger Wietse Schiere, BoulangerieTeam Tijdens de Sinterklaasperiode mag taaitaai natuurlijk niet ontbreken in het bakkersassortiment. Het is een margerijke lekkernij die, als je het de juiste aandacht geeft, een omzetaanjager kan zijn. Meester Boulanger Wietse Schiere van het BoulangerieTeam laat zien hoe je taaitaai maakt: in popvorm,...

Historie: Rogge

Historie: Rogge

Plinius de Oude is de enige Latijnse agronoom die het bestaan van rogge vermeldt: Rogge geeft een grote opbrengst, maar heeft een spichtige halm; ze is donker, zwartachtig en uitzonderlijk zwaar. De Grieken haalden hun neus op voor roggepap. Rogge werd verbouwd in Oost-Europa en op de arme gronden in West-Europa, waar een ware culturele gehechtheid...

Schuim

Schuim

Een bezoeker van ons bakkerijmuseum vroeg onlangs of het klopte wat hij in een recept, in een kookboek las. Daar stond namelijk dat je vóór het opkloppen van schuim, het eiwit en de suiker moest verwarmen tot 65 °C. Ik heb er zelf nog nooit van gehoord of zoiets gelezen, maar het lijkt mij onwaarschijnlijk omdat het eiwit dat moet worden opgeklopt,...

Mathilde-taart

Mathilde-taart

Taarten zoals we ze nu hebben zijn nog niet zo oud, er zijn vele soorten voorlopers. In de oudheid pakte men vaak vlees en vis in brooddeeg en deed het zo in de oven. Dan lieten ze het gaar worden om het daarna op te eten. Later maakten ze deeg waar olijfolie aan toe werd gevoegd en zo was er de eerste vorm van bladerdeeg. Vooral in het begin van onze...

Bakkers in bedrijf – editie 4
Bestel nu twee gratis proefnummers

Bent u nog niet bekend met Bakkers in bedrijf?
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.

Inschrijven
Evenementen

Bedrijfsbezoek MOC

7 mei 2019

Lees meer

Bedrijfsbezoek MOC

7 mei 2019 - 7 mei 2019

Lees meer

Bedrijfsbezoek MOC

8 mei 2019

Lees meer