Recepten
Baguettine tout chocolade et noix
Dit stokbroodje met een lichte chocoladesmaak heeft een fijne structuur waardoor het lekker is voor in de ochtend bij een goede cappuccino. Het is ook lekker om er een huisgemaakte chocoladepasta bij te verkopen. De smaak is zeker niet zoet. Door bijvoorbeeld 5% honing toe te voegen en iets room in het basisrecept weg te laten, kan je hiermee spelen....
Chocolate lovers - Travel cake
Bart de Gans is deze keer de man achter dit recept. Bart: “Ik deel met genoegen mijn kennis van chocolade en patisserie en verzorg gastcolleges, masterclasses en presentaties. Kennis is immers het vermogen dat u in staat stelt een bepaalde taak uit te voeren.”
Bolusbabbelaar - Zoet Zeeuws broodje
Als trotse Zeeuw heeft Bas Goossen twee typisch Zeeuwse producten met elkaar gecombineerd. Van de bekendste twee streekproducten uit onze provincie, de bolus en de roomboterbabbelaar, maakt hij een heerlijk zoet broodje met een lekkere zachte vulling.
Chocolade Intens
Dit jaar hebben we als thema voor Bakkersvak ‘Guilty Pleasure’ en chocolade is de ultieme ‘guilty pleasure’. Elke demo op de beurs in Gorinchem staat in het teken van ‘stiekem genieten’ en om dit thema kracht bij te zetten in dit nummer een recept met veel chocolade. Recept: Nederlands Patisserie Team/Carlo Midiri...
Kokos-ananas brioche
De warme zomer ligt al maanden achter ons, soms verlang ik er naar terug. Tropische temperaturen met een drankje in de hand. Om voor nu het tropische verlangen te stillen, heb ik een heerlijke verleiding samengesteld. Het zoete van de kokos, het zachte van de brioche en het frisse van de ananas. Samen maakt dit broodje het verlangen naar de zomer meer...
Christmas Caramel Desiré
Een heerlijk kerstrecept van Robin Hoedjes: een petit desiré met verschillende structuren en smaken, leuk om mee te experimenteren voor de kerstperiode. De basis bestaat uit een deegje gevuld met een zachte frangipane. Daarop zit de taaie caramel en het geheel is afgewerkt met mokka botercrème. In de stappen wordt uitgelegd hoe de taaie...
Rijstevlaaibrioche
Het briochebroodje bestaat uit een combinatie van smaken die perfect bij elkaar passen. De basis is het briochedeeg waar voor het bakken een laagje kookroom wordt ingelegd. Vervolgens wordt de rijstevlaaivulling opgebracht waar na het bakken een spiegel van mango- en passievruchtpuree wordt aangebracht. Het broodje is voor elk moment van de dag als...
Kruidnotenbrood
Dit rijk gevulde kruidnotenbrood in de vorm van een klassieke tulband smaakt uitstekend op koude najaarsdagen, wanneer de wind guur door de bomen waait. Als extra verwennerij kunt u er spijspillen aan toevoegen. Zo wordt het wel een erg heerlijk avondje! Recept en beeld: AB Mauri Ingrediënten Basisrecept: Tarwebloem 100% 4 kg Koningsgist 8% 0,32 kg...
Stoofpeerrondjes
De winter leent zich bij uitstek voor recepten met stoofperen. De donkere, kruidige smaak van dit ouderwets lekkere fruit past uitstekend bij het seizoen. De aanloop naar de feestdagen biedt u als bakker bovendien de gelegenheid flink te experimenteren met broodproducten. Met deze stoofpeerrondjes dus bijvoorbeeld! Een verrassend lekker lunchrecept,...
De binnenkant van de buche
Carlo Midiri heeft een buche gemaakt met een vulling van rood fruit compote, aardbeienmousse en een vanillemousse. Bij dit recept draait alles om het interieur; hierbij wil het oog ook wat, een strak interieur met mooie kleuren. Maar hoe maak je een mooi interieur? In dit recept gaat de aandacht vooral uit naar de binnenkant van de buche. Tekst: Nederlands...
Bakkers in bedrijf – editie 10
Verpakkingsspecial 2020
Superaanbieding
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.
Inschrijven