Recepten
De binnenkant van de buche

De binnenkant van de buche

Carlo Midiri heeft een buche gemaakt met een vulling van rood fruit compote, aardbeienmousse en een vanillemousse. Bij dit recept draait alles om het interieur; hierbij wil het oog ook wat, een strak interieur met mooie kleuren. Maar hoe maak je een mooi interieur? In dit recept gaat de aandacht vooral uit naar de binnenkant van de buche. Tekst: Nederlands...

Red Sensation

Red Sensation

De Red Sensation bestaat uit getoerd gerezen deeg met een vulling van frambozen en amandelspijs. Het kan worden gegeten als tussendoortje of als lunch. Tekst en foto’s: Nederlands BoulangerieTeam/Niek van Waarde Stap 1 Frambozen roomvulling Benodigdheden 250 gram frambozenpuree (vervang voor de vanilleroom de puree door slagroom en een vanillepeul)...

Royal Rhubarb

Royal Rhubarb

Rabarber in een koninklijk jasje gestoken. Dit oer-Hollandse natuurproduct mogen we niet vergeten. Fris, zuur, gezond en maar kortstondig vers te verkrijgen. Met dit recept heb ik een moderne twist gegeven aan de ouderwetse rabarbercake. Tekst: Nederlands Patisserie Team/Esther Faasen | Foto’s: Oscar van der Wijk Stap 1: Rabarber Compote Gelei Benodigdheden...

Zilte Jutter

Zilte Jutter

De Zilte Jutter is een heerlijk zacht brioche broodje die als een quiche gevuld wordt met onder andere tonijn, garnalen, zeekraal, paprika, uitjes en twee soorten kaas. Warm twee of drie van deze broodjes even op in de oven en je hebt een volwaardige maaltijd! Tekst: Mark Plaating/BoulangerieTeam | Foto’s: Oscar van der Wijk Benodigdheden Recept briochedeeg...

Tartelettes: Sweet Sunny Side Up

Tartelettes: Sweet Sunny Side Up

Deze Tartelettes zijn geïnspireerd door het lenteseizoen: frisse smaken met een zonnig karakter. Door gebruik te maken van citrus, kwark en munt gecombineerd met gele, witte en groene lentekleuren presenteert Bart de Gans zoete zonnig Tartelettes, de Sweet Sunny Side up. Tekst: Nederlands Patisserie Team/Bart de Gans | Foto’s: Oscar van der Wijk Stap...

Desembonkie met kaas

Desembonkie met kaas

Het broodje kaas is het meest gegeten broodje in Nederland. Deze versie is lekker makkelijk voor onderweg. De kaas zit namelijk door het deeg heen, dus beleggen is niet meer nodig. Recept van Puratos i.s.m. het Boulangerie Team Ingrediënten: 1000 gram bloem T65 40 gram O-tentic Durum 15 gram zout 650 gram water Zonnebloempitten (naar behoefte toevoegen)...

Wow-brood

Wow-brood

Het Wow-brood van wereldkampioen Broodbakken Peter Bienefelt is een brood met een verhaal. “Het brood, gebakken met gezuiverd Oosterscheldewater, zeealgen, inktvisinkt, krenten en olijven, heeft een heel laag zoutaandeel, dat is helemaal in nu.” Tekst: BoulangerieTeam/Peter Bienefelt | Foto’s: Oscar van der Wijk Een uniek concept, met een unieke smaak...

Bloemenhoning Speltbrood

Bloemenhoning Speltbrood

Er zijn ontelbare soorten bloemen, planten en bomen waar bijen hun nectar vandaan kunnen halen. De eigenschappen van bloemenhoning hangt sterk af van het jaargetijde en waar de honing vandaan komt. Dit zorgt ervoor dat de diverse soorten bloemenhoning allemaal een verschillende smaak hebben! Als je de geroosterde zaden mengt met de honing, dan verspreidt...

Red fruit suprise

Red fruit suprise

De Red fruit surprise is een tartelette met rood fruit. Tartelettes zijn kleine taartjes die worden gemaakt van tartelettendeeg (zoet) of korstdeeg (hartig). Het deeg wordt uitgerold en vervolgens worden met dat deeg harde wenerblikjes o.i.d. gefonceerd. Na het fonceren kan een vulling worden aangebracht die wordt meegebakken. Ook kunnen de bakjes zonder...

Broodje Smaakexplosie

Broodje Smaakexplosie

Tegenwoordig hebben steeds meer bakkerijen een lunchroom of verkopen belegde broodjes. Daarom heb ik ervoor gekozen om in deze rubriek de lunch centraal te zetten. Het broodje is gebaseerd op een brioche, waaraan piccalilly is toegevoegd. Met deze brioche steek je een relatief oud en traditioneel product weer in een volledig nieuw jasje. In het broodje...

Bakkers in bedrijf – editie 4
Bakkers in bedrijf – editie 4

Het thema van dit nummer is bedrijfsvoering. Met onder andere: Creativiteit als wapen, Supermarktsector staat op zijn kop en Echte Bakker Arjan van der Eijk.

Bekijk de inhoud
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 39,99  ex. BTW

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.

Inschrijven
Evenementen

Expo GastroPan 2020

21 juni 2020 - 23 juni 2020

Lees meer

More than Drinks Inspiration!

6 september 2020 - 7 september 2020

Lees meer

Empack 2020

15 september 2020 - 17 september 2020

Lees meer
Bakkers in bedrijf op Social

Social Logo Facebook AleaSocial Logo Instagram AleaSocial Logo Twitter Alea

Social Logo Linkedin Alea