Recepten
Red fruit suprise

Red fruit suprise

De Red fruit surprise is een tartelette met rood fruit. Tartelettes zijn kleine taartjes die worden gemaakt van tartelettendeeg (zoet) of korstdeeg (hartig). Het deeg wordt uitgerold en vervolgens worden met dat deeg harde wenerblikjes o.i.d. gefonceerd. Na het fonceren kan een vulling worden aangebracht die wordt meegebakken. Ook kunnen de bakjes zonder...

Broodje Smaakexplosie

Broodje Smaakexplosie

Tegenwoordig hebben steeds meer bakkerijen een lunchroom of verkopen belegde broodjes. Daarom heb ik ervoor gekozen om in deze rubriek de lunch centraal te zetten. Het broodje is gebaseerd op een brioche, waaraan piccalilly is toegevoegd. Met deze brioche steek je een relatief oud en traditioneel product weer in een volledig nieuw jasje. In het broodje...

VaPi Special

VaPi Special

De VaPi Special heeft een zacht romige smaak van vanille, gecombineerd met een pistache krokant. “Het is een bonbon die geen bijzondere ingrediënten bevat, maar perfect is qua smaak en mondgevoel”, aldus patissier en bedenker Robin Hoedjes. “Voor mij is het heel belangrijk dat je verschillende structuren gebruikt voor de beleving van een bonbon. Voor...

Ontbijtbroodje

Ontbijtbroodje

Op deze receptenpagina zet het BoulangerieTeam het ontbijt centraal. Belangrijk, maar (te) vaak wordt het overgeslagen. Om de dag goed te beginnen, heeft Roel Tegels een ontbijtbroodje ontwikkeld. Het broodje heeft een vaste kruim met een korte afbeet. Door de vele vezels en zaden die erin zitten, krijg je voldoende essentiële voedingstoffen binnen....

Asian Glory

Asian Glory

In de bonbon Asian Glory heb ik gebruik gemaakt van klassieke bereidingen, gebaseerd op diverse ingrediënten uit Azië. Dit om mijzelf (en u!) uit te dagen vernieuwende smaakcombinaties te ontdekken en niet zo voor de hand liggende combinaties uit te proberen. Het uiterlijk van de bonbon geeft direct een impressie van de ingrediënten die zijn gebruikt...

Brioche: Boulangerie en patisserie ineen

Brioche: Boulangerie en patisserie ineen

Het Nederlands Patisserie Team en het BoulangerieTeam hebben op de Horecava de handen ineen geslagen om elkaars kennis en kunde te benutten. Gezamenlijk hebben zij een product ontwikkeld, dat gebruikt kan worden tijdens verschillende eetmomenten gedurende de dag. Patisserie en boulangerie kunnen prachtig samenkomen in één product! Daarvan getuigt deze...

Frambozen carré

Frambozen carré

Recept: BoulangerieTeam en Nederlands Patisserie Team Het BoulangerieTeam en het Nederlands Patisserie Team slaan de handen ineen om elkaars kennis en kunde te benutten. Het eerste resultaat van deze samenwerking, was te zien op Horecava. Beide teams bundelden de krachten in twee getoerd gerezen-recepten. Om de mogelijkheden qua boulangerie en patisserie...

Noten-karameltaartjes

Noten-karameltaartjes

Een recept van Mike Onasse, lid BoulangerieTeam Stap voor stap laten wij hieronder zien hoe deze heerlijke noten-karamel ‘taartjes’ gevuld met cranberry’s en zuidvruchten van een getoerd gerezen-deeg worden gemaakt. Uitermate lekker voor bij de koffie of thee. Dit product misstaat niet bij een high-tea. Het product leent zich er goed voor om in een...

Zanddeeg tartelette met appel

Zanddeeg tartelette met appel

Recept: Hans Heiloo, lid Nederlands Patisserie Team | Foto’s: Koos Groenewold De tartelette tatin is een klassieker in een eigentijdse vorm. De gekarameliseerde appel matcht goed met het zanderige van het zanddeeg en het smeuïge van de amandelvulling. Het zanddeeg en de amandelvulling zijn al eerder behandeld in Bakkers in bedrijf. Tarte tatin is een...

Haver(mout) broodje

Haver(mout) broodje

Recept: Mark Plaating, lid BoulangerieTeam | Foto’s: Koos Groenewold In de basis is het een recept voor een blank desembrood. Alleen gaat er nog een vulling doorheen van een haver-kookstuk. De hele haverkorrels worden gekookt in een moutstroop, waardoor de haver een mooie volle smaakt krijgt en mooi donker kleurt tot in de kern van de korrel. Het geeft...

Bakkers in bedrijf – editie 8
Bestel nu twee gratis proefnummers

Bent u nog niet bekend met Bakkers in bedrijf?
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.

Inschrijven
Evenementen

Bedrijfsbezoek MOC

24 oktober 2019

Lees meer

Gulfood Manufacturing

29 oktober 2019 - 31 oktober 2019

Lees meer

Yummex

29 oktober 2019 - 31 oktober 2019

Lees meer