Veelzijdige quiche

5 januari 2024 Nederlands Boulangerieteam Oscar van der Wijk
Deze heerlijke quiche is ideaal als lekker tussendoortje. De bodem is bereid met boter en doordat er bakpoeder in zit blaast het deeg verder niet en rijst het ook niet.
Het recept is bedoeld om naar eigen creatie te variëren. De quiche Lorraine is het meest bekend. Heerlijk met prei en spek, maar je kan natuurlijk variëren. Aan de aperei kan je gemakkelijk kruiden toevoegen die de quiche verder op smaak brengen. Voor deze kipvariant heb ik pesto toegevoegd aan de aperei. Een quiche is een ideaal product om mee te variëren.
Michel Schröder

Ik ben al meer dan tien jaar lid van het Nederlands Boulangerieteam. De laatste twee jaar houd ik mij bezig in de wereld van het vacuüm coolen. Het is een geweldige techniek die zeer goed toegepast kan worden in het bakkersvak. Ik reis de hele wereld over om deze techniek toe te passen in het bakkersproces. Hierdoor zie ik veel bakkerijen waardoor ik elke dag leer en getriggerd word. In Australië bezocht ik bijvoorbeeld een bakkerij die onwijs veel quiche verkocht. Dit inspireerde mij om de veelzijdigheid van quiche met bakkers te delen.Zijn er vragen over dit recept? Stuur dan een mail naar info@boulangerieteam.nl

Michel Schroder (© Oscar van der Wijk)  

Wat heb je nodig...

Voor circa 55 stuks 
(à 150 g deeg)

Deeg
5000 g bloem (AC-vrij)
100 g zout
300 g suiker
62 g bakpoeder
1250 g boter
1500 g water

Aperei quiche Lorraine
500 g room
350 g heel ei
150 g eidooier
5 g zout
2 g peper

Aperei quiche kip-pesto
500 g room
350 g heel ei
150 g eidooier
75 g groene pesto

Vulling quiche Lorraine
gesneden prei
ham
pancetta of spekblokjes

Vulling quiche kip-pesto
gebakken kipfiletstukjes
rode uien in ringen gesneden

Overig
bakvormen Ø 16 cm

Stap 1

Meng alle ingrediënten voor het deeg tot een homogeen geheel. Koel het deeg terug en rol het uit tot circa 2 mm dik. Steek ronde plakken uit en fonseer het deeg in de vorm. Voor een vorm met een diameter van 16 cm gebruik ik 150 gram deeg, 150 spek-preimengsel en 250 gram aperei.

Stap 2

Voeg alle ingrediënten voor de aperei van jouw keuze samen en breng dit geheel naar eigen inzicht op smaak. 

Stap 3

Meng alle ingrediënten voor de vulling van de 
quiche losjes door elkaar.

Stap 4

Leg de vulling in het deeg en giet de aperei hier overheen.

Stap 5

Plaats de quiche in de oven en bak deze gedurende 30 tot 35 minuten af op 150 graden Celsius.

Stap 6

Haal de quiche uit de oven en decoreer deze bijvoorbeeld met verse kruiden. Geniet ervan!

Altijd op de hoogte blijven?