Boulangerieteam sluit zich aan bij Franse bakkersorganisatie

26 april 2024 Bianca Roemaat Koos Groenewold

Het Nederlandse Boulangerieteam heeft zich deze maand als ambassadeur aangesloten bij Ambassadeurs du Pain. Dit is een Franse groep bakkers die wereldwijd het ambacht promoot. Dit doet ze door kennis te delen over authentieke werktechnieken.

“In Nederland zie je in de bakkersbranche steeds vaker dat industrie en ambacht samengaan. Om het ambacht van bakker te beschermen én om ons te onderscheiden, hebben we ons geconformeerd aan Ambassadeurs du Pain”, vertelt Meester Boulanger Hiljo Hillebrand namens het Nederlandse Boulangerieteam.

Demo’s

Net als de Franse organisatie wil het Boulangerieteam in Nederland demo’s gaan geven over oude werkmethodes of processen. Op deze manier wil het team van vakgenoten deze technieken weer terughalen naar het ambacht van bakker. In Frankrijk worden de demo’s gegeven vanuit een clubhuis in Nantes.

Meerwaarde

“De meerwaarde van deze organisatie is dat we op een bepaalde manier het ambacht definiëren”, vindt Hillebrand. De aangesloten ambassadeurs treden naar buiten met een eigen logo en via andere merkuitingen.

Ambassadeurs

Wereldwijd zijn er al verschillende clubs van ambachtelijke bakkers aangehaakt bij Ambassadeurs du Pain. Zo zijn er ambassadeurs in landen als Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland, China, Chili en nu dus ook in Nederland.

Bakkers die zich willen aansluiten bij de Nederlandse tak van de Ambassadeurs du Pain, kunnen contact opnemen met het Nederlandse Boulangerieteam. Stuur hiervoor een mail naar info@boulangerieteam.nl.

Altijd op de hoogte blijven?