1. Speuren naar noviteiten op de Sigep 2024
Eind januari vond in het Italiaanse Rimini de internationale ijs- en patisseriebeurs Sigep plaats. “Kun je elk jaar noviteiten op een beurs introduceren? Ja, dat kan! Zo blijkt tijdens een bezoek aan de. Dit jaar blijkt het credo te zijn: alles kan en is mogelijk. Combineer en vergeet niet een krokantje toe te voegen.”
2. NVWA: Te veel acrylamide in ontbijtkoek
In 2023 onderzocht de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) verschillende bakkersproducten waaronder ontbijtkoek, kruidnoten, kruidnoten en speculaas op de aanwezigheid van acylamide. In ontbijtkoek bleek vaak te veel van deze stof te zitten. Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) raadt bakkers aan om na te gaan of ze hun recept of proces moeten aanpassen om het gehalte te verlagen en deelt tips.
3. Meester Boulanger Hiljo Hillebrand spant zich in voor WorldSkills Netherlands
Op 21 en 22 maart vindt Skills The Finals plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Hier gaan ruim zeshonderd jongeren uit het (v)mbo de strijd met elkaar aan in zestig verschillende vakwedstrijden. Meester Boulanger Hiljo Hillebrand zet zich in om ook de bakkerijbranche op dit podium te krijgen. “Bakkerijbranche moet naar podium Skills The Finals!”