Recepten

Uit dit dossier
Babiole de Noël

Babiole de Noël

Door Adriaan van Haarlem, docent Patisserie Bakery Institute Gepubliceerd in BIB9-2012 “Eigenlijk is het een vrij simpel te maken gebakje maar door de afwerking is het een plaatje op de Kersttafel! Je kunt de ‘babiole’ in veel verschillende smaken maken, maar kies altijd dezelfde confiture- en bavaroisesmaak bij elkaar. Juist het...

Historie: Rogge

Historie: Rogge

Plinius de Oude is de enige Latijnse agronoom die het bestaan van rogge vermeldt: Rogge geeft een grote opbrengst, maar heeft een spichtige halm; ze is donker, zwartachtig en uitzonderlijk zwaar. De Grieken haalden hun neus op voor roggepap. Rogge werd verbouwd in Oost-Europa en op de arme gronden in West-Europa, waar een ware culturele gehechtheid...

Christmas pistache cake

Christmas pistache cake

Een nummer in december en dus tijd voor een kerstachtig product. “Dit keer heb ik het recept gebruikt voor een kerst pistache cake”, zegt patissier Robin Hoedjes. “Het is een leuk en makkelijk recept, en het fijne is dat het op vele manieren makkelijk gewijzigd kan worden. Wat ook lekker is: pistache eruit en vervangen door 100% amandel. Het cakebeslag...

Bloemenhoning Speltbrood

Bloemenhoning Speltbrood

Er zijn ontelbare soorten bloemen, planten en bomen waar bijen hun nectar vandaan kunnen halen. De eigenschappen van bloemenhoning hangt sterk af van het jaargetijde en waar de honing vandaan komt. Dit zorgt ervoor dat de diverse soorten bloemenhoning allemaal een verschillende smaak hebben! Als je de geroosterde zaden mengt met de honing, dan verspreidt...

De binnenkant van de buche

De binnenkant van de buche

Carlo Midiri heeft een buche gemaakt met een vulling van rood fruit compote, aardbeienmousse en een vanillemousse. Bij dit recept draait alles om het interieur; hierbij wil het oog ook wat, een strak interieur met mooie kleuren. Maar hoe maak je een mooi interieur? In dit recept gaat de aandacht vooral uit naar de binnenkant van de buche. Tekst: Nederlands...