Recepten

Uit dit dossier
Chocolade ‘lotusbloem’ dessert

Chocolade ‘lotusbloem’ dessert

ijdens Bakkersvak 2020 demonstreerde ik namens het Dutch Pastry Team de chocolade ‘lotusbloem’ ", vertelt Peter Remmelszwaai. "Het dessert is al enige tijd, in verschillende uitvoeringen,populair op social media. Ik heb er een eigen draai aan gegeven zodat de chocoladebloemen goed vooraf te maken zijn."

Koningsbloem met sinaasappelbavarois

Koningsbloem met sinaasappelbavarois

Ronald Timmer van Bakkerij Timmer deelt twee Koningsdag-recepten met producten van Pruvé. “Van iets heel simpels, kun je iets heel moois maken", zegt hij. Dit is het recept voor koningsbloem met sinaasappelbavarois (± 70 stuks).

Oranje-rolletjes

Oranje-rolletjes

Ronald Timmer van Bakkerij Timmer deelt twee Koningsdag-recepten met producten van Pruvé. “Van iets heel simpels, kun je iets heel moois maken", zegt hij. Dit is het recept voor Oranje-rolletjes (± 160 stuks).

Koek Koek - Een ontbijtkoek gemaakt in de vorm van een koek

Koek Koek - Een ontbijtkoek gemaakt in de vorm van een koek

Dit smaakvolle product is gemaakt van ontbijtkoek. Normaal stort je ontbijtkoek in een koekbak. Dit keer heb ik het anders gedaan: ik heb het deeg met een ijsschep in een gangmaker ring geschept. Vervolgens afgemaakt met een frangipane en een topping van victoriabeslag. Het is een mooi product dat bij meerdere eetmomenten op de dag past. Vooral bij...

Lemon cake

Lemon cake

Het Nederlands Patisserie Team komt gemiddeld zes keer per jaar samen voor een teamvergadering om zaken te bespreken, maar ook om inspiratie op te doen en kennis te delen. Elke vergadering krijgen de leden een opdracht mee om een product te creëren en de laatste vergadering in november was dat een zogenoemde travellerscake. Een cake die door het gebruik...