Vraagbaak

Uit dit dossier
Opgeruimd beginnen aan de decemberdrukte

Opgeruimd beginnen aan de decemberdrukte

Ondanks de zware tijd maken we ons in de bakkerij op voor de drukste, maar ook mooiste tijd van het jaar: december. De feestelijke decemberverpakkingen en exclusieve grondstoffen stromen binnen en daar komen binnen afzienbare tijd de mooie producten nog bij. Grote kans dat het met die extra voorraad qua hygiëne snel bergafwaarts gaat. Met deze voorbereidingen...

Kan ik kosten besparen door onderhoud uit te stellen?

Kan ik kosten besparen door onderhoud uit te stellen?

De grondstofprijzen en de personeelskosten zijn hoog. Op zoek naar kostenbesparingen kan het wellicht een idee zijn om het onderhoud op apparatuur uit te stellen. Of dat wel echt een kosten-besparing is, is sterk de vraag. Onderhoud werkt namelijk op verschillende vlakken preventief. Onderhoud aan machines kun je plannen en dat is een groot voordeel...

Minder zout in brood; kan dat?

Minder zout in brood; kan dat?

In de bakkerijsector is al een aardig resultaat geboekt op het gebied van zoutreductie. Maar kan het met nog minder zout?

Meer volkoren in het schap?

Meer volkoren in het schap?

Volkoren zit de laatste jaren flink in de lift: de consumptie steeg van 38% in 2016 tot 47% in 2021. Volkoren is inmiddels de meest gegeten broodsoort in Nederland. Toch zijn er nog genoeg Nederlanders die de aanbevolen hoeveelheid brood niet halen of die kiezen voor een broodsoort die buiten de Schijf van Vijf valt. Er zijn dus nog genoeg Nederlanders...

Hoe richt je zelfbediening in de winkel goed in?

Hoe richt je zelfbediening in de winkel goed in?

Het liefst laat u klanten uw lekkernijen van dichtbij zien en ruiken. Zelf je producten mogen pakken uit mooi uitgestalde manden zorgt ook voor een leuke klantbeleving, maar denk bij de inrichting en de organisatie aan een paar dingen. De Hygiënecode vereist dat u bakkerijproducten verpakt of afschermt of er voldoende toezicht op houdt. Daarnaast, en...