Granen

Uit dit dossier

Teff brood

Bakels Senior introduceert Teff brood. Dit brood is gemaakt van teff, het oeroude graan uit Ethiopië. [object type="youtube" id="uigFzJYI0GU&t=7s"]

Geen Nederlands patent meer op Ethiopisch teff-graan

Geen Nederlands patent meer op Ethiopisch teff-graan

Er rust niet langer een Nederlands patent op het Ethiopische oergraan Teff. De Haagse rechtbank verklaarde de patenten van Ancientgrain nietig. De termijn voor het hoger beroep is inmiddels verlopen en dat betekent dat Bakels Senior verder kan met de ontwikkeling van producten met teff. Teff is een unieke graansoort uit Ethiopië. Het graan heeft...

Geen prijsstijging bij Kollenberger Spelt

Geen prijsstijging bij Kollenberger Spelt

Kollenberger Spelt heeft besloten de prijzen niet te verhogen na de uitschieter van ons klimaat afgelopen zomer. De zomer van 2018 was erg droog, zonnig en warm. Voor gewassen was het een moeilijke periode. Hierdoor vinden er diverse prijsstijgingen plaats van grondstoffen voor de bakkerij. Ook de oogst van Kollenberger Spelt was ruim drie weken eerder...

Tritordeum Best ‘Better-For-You Ingredient of the Year’

Tritordeum Best ‘Better-For-You Ingredient of the Year’

De nieuwe graansoort Tritordeum is gekozen als de Best ‘Better-For-You Ingredient of the Year’. De prijs werd uitgereikt op de Food Matters Live beurs en conventie in Londen. De hier uitgereikte prijzen geven erkenning aan de belangrijkste innovatieve ontwikkelingen binnen de food. De nieuwe graansoort Tritordeum biedt voordelen aan de...

Bakken met oude graansoorten van Nederlandse bodem

Bakken met oude graansoorten van Nederlandse bodem

Bakken met graan van Nederlandse bodem. Bakkers, molenaars en boeren verenigen zich momenteel om dit binnen een kleinschalige keten te bereiken. Een van die bakkers is Martijn Roodzant uit Beverwijk. Oude graansoorten Martijn begon vijf jaar geleden met het bakken van brood, wat hij verkoopt op de de weekmarkten in Bergen, Castricum en Amsterdam....