Bakery Nexus

Uit dit dossier
Wie is Maud?

Wie is Maud?

Het is een vraag die ons regelmatig ter ore komt: wie is Maud? Wie is degene die zich in deze column zo ‘anoniem’ en scherp uitlaat over heikele kwesties in de bakkerijbranche?

‘Work hard, rest hard’

‘Work hard, rest hard’

Een spontane ontmoeting op een beurs, met elkaar sparren over een uitdagend vraagstuk of even bijkletsen tijdens een van de Nexus-borrels. Ik mis het zo ontzettend, maar dat is inmiddels een open deur.

Geachte Maud,

Geachte Maud,

Met verbazing lees ik uw stuk in het december­nummer van Bakkers in bedrijf. U bent van Bakery Nexus (Het eigenwijze netwerk van jonge professionals). De verbazing is deze: u vindt de wedstrijden en keuringen en goud-bekroningen maar een raar verschijnsel, vindt dat ze te weinig bijdragen aan het bakkersvak.

Te kust en te keuring

Te kust en te keuring

Regelmatig zie ik ze op sociale media voorbijkomen: foto’s met uitslagen van productkeuringen bij ambachtelijke bakkerijen. De bakker in kwestie houdt trots een certificaat of een waardebon met een tegoed voor een leverancier omhoog, vertegenwoordigers van de organiserende partij staan er glunderend naast met de duimen omhoog.

Wees transparant

Wees transparant

Sinds 1 juli is na jaren van vergaderen en overleg het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood van kracht. De wetgeving is aangepast om consumenten meer duidelijkheid te geven over al onze broodsoorten. Gebleken is dat die transparantie voorheen soms wat ver te zoeken was. Een speltbrood bevatte bijvoorbeeld slechts een paar procent spelt en een donker...