Volkoren

Uit dit dossier
Wat mag je als bakker zeggen over volkoren?

Wat mag je als bakker zeggen over volkoren?

Welke mogelijkheden heb je als bakker om volkorenbrood te promoten? Je mag niet zomaar alles over de gezondheidseffecten van volkoren beweren.

Relatief veel voedingsstoffen in (volkoren) brood

Relatief veel voedingsstoffen in (volkoren) brood

Brood is een belangrijk onderdeel van gezonde voeding en zal ook in de toekomst een belangrijke plaats blijven innemen. Dat wordt duidelijk uit een wetenschappelijk artikel van Peter Weegels, directeur van het European Bakery Innovation Centre (EBIC) in Papendrecht. "Eigenlijk kun je brood een superfood noemen, omdat het qua samenstelling met kop en...

5 fabels over koolhydraten ontkracht

5 fabels over koolhydraten ontkracht

Over koolhydraten doen veel fabels de ronde. Als bakker kunt u hierover veel klantvragen krijgen. Brood en andere bakkerijproducten zijn namelijk rijk aan koolhydraten. Het zou zonde zijn als klanten door deze fabels uw producten laten staan. Lees verder  

‘Eten van volkoren verlaagt sterftekans’

WAGENINGEN - Deze week publiceerde de American Medical Association de resultaten van een langdurig en grootschalig onderzoek onder ruim 118.000 mensen. Die resultaten brengen volkorenconsumptie in verband met een lagere sterftekans, onder meer bij hart- en vaatziekten. De uitkomsten van het onderzoek van de Havard Medical School is daarmee een bevestiging van eerder onderzoek naar de positieve effecten van volkorengranen. Ontbreken gegevens Aanleiding voor de onderzoekers was het ontbreken van gegevens over de relatie tussen volkoren en kans op sterfte. Eerder werd volkoren al in verband gebracht...

Variëren met volkoren: Praktijktraining, één dag

Variëren met volkoren: Praktijktraining, één dag

Steeds meer consumenten willen weten wat ze eten en gezonde keuzes maken. Ook de klanten die u in uw winkel krijgt. Volkorenbrood is hier een goed antwoord op. Want volkoren is bijzonder brood. Het wordt namelijk gemaakt van de héle graankorrel. Zo kan volkoren gemaakt worden van tarwe, haver, maïs, gerst of de oude granen zoals spelt, quinoa, boekweit...