Volkoren

Uit dit dossier
Populariteit brood neemt toe

Populariteit brood neemt toe

De populariteit van brood neemt toe. Dat blijkt uit het imago-onderzoek van het Nederlands Bakkerij Centrum met behulp van Blauw Research en GfK. In tweejaar tijd steeg het aantal mensen dat brood in een modern en gezond voedingspatroon vindt passen met 3,3 procent naar 83,6 procent. Alleen bij vrouwen onder 39 jaar is er nog werk aan de winkel; vanwege...

Generieke informatievoorziening heeft meest positieve invloed op dieet

Generieke informatievoorziening heeft meest positieve invloed op dieet

Een Schots onderzoek gaf twee groepen informatie over de invloed op de gezondheid van voedselproducten, waarna de proefpersonen boodschappen moesten doen. Een groep kreeg generieke informatie, de ander gepersonaliseerde. De groep die generieke informatie (bv. ‘volkoren is gezond’) kreeg, deed vervolgens de meest gezonde boodschappen.

Meta-onderzoek: volkoren granen verkleinen kans op kanker spijsverteringskanaal

Meta-onderzoek: volkoren granen verkleinen kans op kanker spijsverteringskanaal

Chinees onderzoek concludeert op basis van bestaand onderzoek dat een dieet rijk aan volkoren granen de kans op kanker in het spijsverteringskanaal verkleinen.

Royal Koopmans presenteert Volkoren Artisanaal T150.

Royal Koopmans presenteert Volkoren Artisanaal T150.

1 juli werd het nieuwe Warenwet Besluit Meel & Brood van kracht waardoor volkoren opnieuw in the spotlights staat. Reden voor Royal Koopmans om het volkoren assortiment onder de loep te nemen en uit te breiden met 100% Volkoren Artisanaal T150, een samengesteld volkorenmeel zonder ascorbinezuur, enzymen en E-nummers voor volkoren croissants, stokbrood,...

Vezelrijk witbrood mogelijk met plantenveredeling

Vezelrijk witbrood mogelijk met plantenveredeling

Wetenschappers van het Britse onderzoeksinstituut Rothamsted Research hebben ontdekt welke genen in graan verantwoordelijk zijn voor de hoeveelheid vezels in bloem. Daarmee ligt de weg open voor de ontwikkeling van een graansoort waar vezelrijk witbrood van gemaakt kan worden. Dat voedingsvezels belangrijk zijn voor de gezondheid is bij consumenten...