Volkoren

Uit dit dossier
Week van het Brood 2023: Vol van volkoren

Week van het Brood 2023: Vol van volkoren

Het NBC organiseert begin 2023 weer de Week van het Brood, met deze editie het motto: “Volkoren, vol vezels, vol smaak.”

‘Volkoren granen hebben positief effect op buikvet’

‘Volkoren granen hebben positief effect op buikvet’

Het eten van volkoren granen heeft een positief effect op de middelomtrek. Dit schrijft populair wetenschappelijk tijdschrift EOS. Het tijdschrift baseert zich hierbij op een langlopende studie onder 3.121 mannen en vrouwen. De proefpersonen werden gemiddeld achttien jaar gevolgd, waarbij de onderzoekers om de vier jaar gegevens verzamelden over wat...

Volkorenbrood steeds populairder bij Nederlandse consument

Volkorenbrood steeds populairder bij Nederlandse consument

Volkorenbrood blijft populair in Nederland. Voor het zesde jaar op rij groeit het aantal Nederlanders dat voor deze broodsoort kiest. Van 38 procent in 2016 tot 47 procent in 2021. Dat meldt Nederlands Bakkerij Centrum op basis van recent onderzoek van Gfk.

Populariteit brood neemt toe

Populariteit brood neemt toe

De populariteit van brood neemt toe. Dat blijkt uit het imago-onderzoek van het Nederlands Bakkerij Centrum met behulp van Blauw Research en GfK. In tweejaar tijd steeg het aantal mensen dat brood in een modern en gezond voedingspatroon vindt passen met 3,3 procent naar 83,6 procent. Alleen bij vrouwen onder 39 jaar is er nog werk aan de winkel; vanwege...

Generieke informatievoorziening heeft meest positieve invloed op dieet

Generieke informatievoorziening heeft meest positieve invloed op dieet

Een Schots onderzoek gaf twee groepen informatie over de invloed op de gezondheid van voedselproducten, waarna de proefpersonen boodschappen moesten doen. Een groep kreeg generieke informatie, de ander gepersonaliseerde. De groep die generieke informatie (bv. ‘volkoren is gezond’) kreeg, deed vervolgens de meest gezonde boodschappen.