Wereldtrends

Uit dit dossier
Kruidnotenbrood

Kruidnotenbrood

Dit rijk gevulde kruidnotenbrood in de vorm van een klassieke tulband smaakt uitstekend op koude najaarsdagen, wanneer de wind guur door de bomen waait. Als extra verwennerij kunt u er spijspillen aan toevoegen. Zo wordt het wel een erg heerlijk avondje! Recept en beeld: AB Mauri Ingrediënten Basisrecept: Tarwebloem 100% 4 kg Koningsgist 8% 0,32 kg...

Stoofpeerrondjes

Stoofpeerrondjes

De winter leent zich bij uitstek voor recepten met stoofperen. De donkere, kruidige smaak van dit ouderwets lekkere fruit past uitstekend bij het seizoen. De aanloop naar de feestdagen biedt u als bakker bovendien de gelegenheid flink te experimenteren met broodproducten. Met deze stoofpeerrondjes dus bijvoorbeeld! Een verrassend lekker lunchrecept,...

Begin op tijd!

Begin op tijd!

Zorg dat je het bakproces weer in de vingers krijgt Het is wellicht een open deur. Maar één van de belangrijkste tips wanneer het gaat om het bakken van oliebollen is toch wel: begin op tijd. Natuurlijk geeft oliebollen bakken veel rommel en een vette aanslag in de bakkerij. Maar: een goede voorbereiding is nog altijd het halve werk. Probeer vanaf eind...

‘Perfectie schuilt in de eenvoud’

‘Perfectie schuilt in de eenvoud’

Bakker Ruud Gremmee vertrouwt op Scoop Oliebollenmix Met de AD Oliebollentest in het vooruitzicht bakte bakker Ruud Gremmee de afgelopen jaren zeker tweeduizend oliebollen bij wijze van proef. Nu er dit jaar geen test meer is, begint hij wat later. Maar in zijn bakkerij in Rossum staat alles al in de startblokken voor een nieuw oliebollenseizoen. “De...

Scoop Oliebollenmix van AB Mauri: De mix van winnaars

Scoop Oliebollenmix van AB Mauri: De mix van winnaars

In Nederland worden rondom de jaarwisseling miljoenen oliebollen gegeten. De oliebol is en blijft een unieke eindejaarstraktatie van eigen bodem! AB Mauri heeft met haar Scoop Oliebollenmix een mix ontwikkeld met precies de juiste ingrediënten voor de allerbeste oliebol. Niet voor niets eindigden veel van de gebruikers ieder jaar weer in de top-tien...