Wereldtrends

Uit dit dossier
Ongeduldige (jonge) consumenten - Veranderende koop- en eetpatronen

Ongeduldige (jonge) consumenten - Veranderende koop- en eetpatronen

We want it all and we want it now. Deze woorden van de legendarische band Queen uit 1989 zijn actueler dan ooit. Waar Queen destijds de thema’s ‘het hebben van ambities’ en ‘opkomen voor je doelen’ al centraal stelde, past de tekst nu ook bij het consumptiepatroon van de jongere generaties Y en Z, die na 1980 zijn geboren. Zij kunnen en willen diensten...

Spreek generaties aan door ze jouw verhaal te vertellen - Van offline naar online

Spreek generaties aan door ze jouw verhaal te vertellen - Van offline naar online

In dit nummer staan we stil bij de tweede trend in brood: van offline naar online. Deze trend kan op twee manieren worden geïnterpreteerd, namelijk wie het koopt (oude vs. jongere generatie) en waar ze het kopen (in de winkel of via internet). Beide trends groeien en beide zijn de komende jaren bepalend in hoe en waar wordt gekocht. Deze ‘dubbele’ online...

Het moment van aankoop en consumptie van brood komt samen - kopen= consumeren

Het moment van aankoop en consumptie van brood komt samen - kopen= consumeren

In het vorige nummer van Bakkers in bedrijf hebben we u geïntroduceerd in vijf belangrijke veranderingen bij de verkoop van brood richting 2025. In deze editie staan we stil bij misschien wel de belangrijkste van die vijf ontwikkelingen: het feit dat het moment van aankoop en consumptie van brood steeds dichterbij elkaar komt te liggen. Vervolgens kunt...

Ook in 2025 brood op de plank

Ook in 2025 brood op de plank

Ziet de Nederlandse consument er in het jaar 2025 hetzelfde uit? Koopt hij nog hetzelfde brood, op dezelfde plaats en op hetzelfde moment? De wereld van voeding en brood verandert in snel tempo, aangezwengeld door een jonge en online generatie. Aan de hand van vijf relevante trends laten we zien welke verschuivingen de verschillende generaties in 2025...

Kruidnotenbrood

Kruidnotenbrood

Dit rijk gevulde kruidnotenbrood in de vorm van een klassieke tulband smaakt uitstekend op koude najaarsdagen, wanneer de wind guur door de bomen waait. Als extra verwennerij kunt u er spijspillen aan toevoegen. Zo wordt het wel een erg heerlijk avondje! Recept en beeld: AB Mauri Ingrediënten Basisrecept: Tarwebloem 100% 4 kg Koningsgist 8% 0,32 kg...