Praktisch

Uit dit dossier
‘Help medewerkers hygiënisch te werken’

‘Help medewerkers hygiënisch te werken’

Goede hygiëne hanteren moet volgens de wet, maar ik zie het ook als een essentiële dienst en verantwoordelijkheid richting mijn klanten. Ik zie nog te vaak dat mijn medewerkers dit niet zo ervaren. Hoe zorg ik dat zij deze verantwoordelijkheid ook voelen en ernaar handelen?

Beko introduceert Beko Koffie en Beko IJs

Beko introduceert Beko Koffie en Beko IJs

Beko introduceert op Bakkersvak twee nieuwe producten: Beko Koffie en Beko IJs. Beide producten zijn een compleet concept waarmee ondernemers makkelijk koffie en ijs aan hun klanten kunnen aanbieden. Beide concepten kunnen goed met elkaar en met het concept Chocolade Compleet gecombineerd worden.  Beko Koffie Voor het concept Beko Koffie...

Bhv-tool Help 123 vermindert regeldruk

Bhv-tool Help 123 vermindert regeldruk

Al meer dan 500 medewerkers in de bakkerijsector zijn aangemeld voor de online bhv-tool Help123. Hun werkgever gebruikt de bhv-tool om te voldoen aan de wettelijke regels rondom bedrijfshulpverlening (bhv): ze maken het bhv-plan, zorgen dat de bhv-organisatie op orde is, en laten hun personeel trainen in een online omgeving. Tekst en foto: Manon Kleijn,...

Duurzame verpakkingen BROOD-NODIG

Duurzame verpakkingen BROOD-NODIG

Met welk initiatief kan ik de bakkerswereld een stukje duurzamer maken? Dit dacht Marie-José de Zeeuw na het bijwonen van een vergadering over afval. Uiteindelijk rolde hier de organisatie ‘Minder verpakkingen BROOD-NODIG’ uit. Minder verpakkingen BROOD-NODIG De organisatie ‘Minder verpakkingen BROOD-NODIG’ wil consumenten...

Hoe blijf je als bakker de zomerhitte de baas?

Hoe blijf je als bakker de zomerhitte de baas?

In zomer kunnen in Nederland de temperaturen hoog oplopen. Bakkers werken met bederfelijke producten dus het is noodzakelijk om maatregelen te nemen zodat de voedselveiligheid niet in het geding komt. Wiepkje Colijn van NBOV geeft in Bakkers in bedrijf, editie 6 advies. Warmte in de bakkerij Door het in en uitlopen van klanten komt de warmte van buiten...