Praktisch

Uit dit dossier
KWID nut of noodzaak?

KWID nut of noodzaak?

Wanneer en waarom moet ik het percentage van ingrediënten op de verpakking van producten vermelden? Pauline Houtsma, kennisspecialist warenwet, geeft antwoord.

Mens of machine?

Mens of machine?

Zijn machines een kans of een bedreiging? Dat was de eerste vraag die in mij opkwam toen ik het thema ‘bakkerijmachines’ van deze editie van Bakkers in Bedrijf zag. De vraag stellen, was hem eigenlijk ook beantwoorden, want wie slaat de slagroom nog met de hand op?

Friese bakker verpakt oranjekoek in een houten kist

Friese bakker verpakt oranjekoek in een houten kist

Nico & Aeltsje de Groot, de Echte Bakker in Stiens, zetten een nieuwe stap op het gebied van duurzaamheid. Ze verpakken hun oranjekoek in een houten kistje.

Zomerhitte de baas blijven: Houd hoofd en  producten koel

Zomerhitte de baas blijven: Houd hoofd en producten koel

Met temperaturen van 25°C of hoger vertoeft menig landgenoot aan de kust of bij het zwembad. Voor werkend Nederland betekenen de zomerse temperaturen niet altijd ‘mooi weer’. Zeker waar gewerkt wordt met bederfelijke producten, zoals in de bakkerij, moeten maatregelen worden getroffen om de hitte de baas te blijven. Lukt dat niet? Dan ligt een waarschuwing...

Beko presenteert bakvormen van cacaopapier

Beko presenteert bakvormen van cacaopapier

Beko Verpakkingen heeft een nieuwe verpakkingslijn: bakvormen van cacaopapier. De testbakkers noemen de verpakkingen zijn multifunctioneel, ze hebben een unieke uitstraling en zijn volledig duurzaam gefabriceerd.