Praktisch

Uit dit dossier
Bakkerswinkel De Boulanger van Peter Bienefelt draait om ovens

Bakkerswinkel De Boulanger van Peter Bienefelt draait om ovens

Veel ontbrak er niet meer aan het cv van Peter Bienefelt. Maar de Meester Boulanger en wereldkampioen broodbakken had nog wel één grote droom op zijn verlanglijstje staan: een eigen bakkerswinkel. Hij richtte hem in met apparatuur van vrijwel alle leveranciers met wie hij samenwerkt en maakte waar mogelijk energiezuinige keuzes.

Eerste maatregelen Single Use Plastics

Eerste maatregelen Single Use Plastics

Slagers, bakkers en visdetaillisten krijgen vanaf 3 juli te maken met de Single Use Plastics-richtlijn (SUP), die door de EU is afgekondigd. Kanttekening daarbij: de Europese Commissie moet nog een document met exacte definities publiceren van de begrippen die in de richtlijn voorkomen. Wanneer mag je bijvoorbeeld stellen dat je product herbruikbaar...

‘We moeten naar een energietechnisch slimmer gebruik van ovens’

‘We moeten naar een energietechnisch slimmer gebruik van ovens’

Op 20 april organiseerde het Bakery Sweets Center een ‘Bakery Sweets Session’ over ovens en energie. Tijdens dit webinar stond onder meer de vraag centraal hoe je de bakkerij kunt verduurzamen en welke vorm van energie het meest voor de hand ligt om een aardgasloze toekomst te realiseren: elektriciteit of waterstof?

Digitalisering  in het MKB

Digitalisering in het MKB

Internet of Things, big data, kunstmatige intelligentie, blockchain: foodmultinationals investeren al miljoenen in digitale technologie. Maar voor midden- en kleinbedrijven is het moeilijk aan die vooruitgang deel te nemen. Hoe kunnen deze bedrijven toch profiteren van nieuwe digitale technologie?

Bakkerijwereld succesvol door social media

Bakkerijwereld succesvol door social media

Vijf jaar geleden richtte Jan Snippenberg Bakkerijwereld, een bedrijf dat zich specialiseert in de in- en verkoop van bakkerijmachines, op. Door creatieve marketing en handig gebruik van sociale media werd Bakkerijwereld een succes.