Bakkerijwereld succesvol door social media

Bakkerijwereld_foto Koos Groenewold

Foto: Koos Groenewold

Vijf jaar geleden richtte Jan Snippenberg Bakkerijwereld, een bedrijf dat zich specialiseert in de in- en verkoop van bakkerijmachines, op. Door creatieve marketing en handig gebruik van sociale media werd Bakkerijwereld een succes. 

Jan had jarenlang als bakker gewerkt toen hij zich een jaar of zes geleden begon te verdiepen in sociale media. Online kwam hij in contact met mensen die bakkers-gerelateerde vragen hadden. Door zijn ervaring in het vak kon hij veel van die vragen beantwoorden. Deze hobby groeide uit tot een bedrijf. Jan: "Ik vind het leuk om via sociale media mensen te helpen, vooral het netwerken en het zoeken van kopers bij verkopers. Na een tijdje kreeg ik het zo druk dat ik er mijn werk van kon maken. Zo ontstond Bakkerijwereld."

Het uitgangspunt van Bakkerijwereld is de wens van de klant. "Andere bedrijven zeggen: ‘we hebben dit en dit te bieden’ en vervolgens proberen ze hun producten aan de man te brengen", vertelt Jan. "Mijn aanpak is anders. Ik wil het probleem van de klant oplossen. De klant vraagt en ik ga op zoek naar een oplossing."

Open en eerlijk

Dat betekent ook dat hij niet altijd voor de meest winstgevende optie kiest. Hij wijst op een kapotte mengmachine, van een bakker die hij heeft leren kennen via Facebook. "Ik had haar een nieuwe machine kunnen verkopen, maar ik ken haar situatie. Ze heeft de afgelopen tijd al een aantal investeringen bij mij gedaan en wil de kosten nu zo laag mogelijk houden. Ik heb de machine nagekeken en zag dat-ie nog gerepareerd kan worden. Dat laat ik doen door mensen uit mijn netwerk. Op dat moment verdien ik minder geld, maar ik behoud wel mijn klant en ik kweek goodwill. Door altijd open en eerlijk te zijn."

Dat betekent ook dat Jan zo nu en dan een potentiële klant doorstuurt naar een concurrent. “Mijn bedrijf is niet ingericht op verkoop van grote installaties. Als een klant daarnaar vraagt, noem ik de naam van een collega. Mensen waarderen die transparantie.’”

Meer weten over Jan Snippenberg en zijn onderneming Bakkerijwereld? Lees dan het complete artikel van Christiaan van Beemen in Bakkers in bedrijf 7-2019. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af!

Lees ook
Bakkerij Mama wil verbinden met brood

Bakkerij Mama wil verbinden met brood

Wie bakkerij Mama van bakker Karel Goudsblom binnenstapt, staat ook meteen in de ruimte waar het deeg wordt gedraaid en de broden worden gebakken. De bakker in Zwanenburg is van huis uit beeldend kunstenaar. De visie die hij als kunstenaar heeft zet hij ook door in zijn bakkerij. “Mensen verbinden, dat is en blijft mijn voornaamste drijfveer.”

Stichting Ambachtelijke Bakkerij present op Bakkersvak

Stichting Ambachtelijke Bakkerij present op Bakkersvak

De Stichting Ambachtelijke Bakkerij (SAB) is er voor bakkers, ondernemers en bakkerijmedewerkers. Daarom is de stichting uiteraard present op de aankomende editie van Bakkersvak in Gorinchem op 1, 2 en 3 maart aanstaande. Net als voorgaande jaren deelt de SAB een stand met de NBA en de NBOV. Kom je langs?

‘Ik speel een spelletje met het deeg’

‘Ik speel een spelletje met het deeg’

Lisette Noij (21) heeft de bakkersopleiding op het ROC Nijmegen afgerond en is daarna direct begonnen als broodbakker bij het bedrijf van Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven in Oisterwijk. “Het is steeds een uitdaging om mezelf te verbeteren.”

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Wat ga je doen?In de winkel zal je als eerste taak hebben o klanten te voorzien van de mooiste producten. Dit doe je met een grote glimlach en doordat je zelf de...

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Wat ga je doen?In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten....

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Wat ga je doen?Binnen een team van 10 banketbakkers zijn ze op zoek naar een enthousiaste, creatieve en gemotiveerde banketbakker. Binnen het team lopen de taken...