Opleiding

Uit dit dossier
‘Ik ben haast zielsgelukkig’

‘Ik ben haast zielsgelukkig’

Als Nederlanders zijn we best wel goed in het klagen. Over energieprijzen. Over wat een ander doet. Toegegeven, het zit niet altijd mee. Maar er zijn ook volop momenten dat ik haast zielsgelukkig ben. Vandaag kom ik daar aardig bij in de buurt. Ik heb met mijn studenten patisserie een hele aardige praktijkles gehad. Ze hadden zonder uitzondering...

Kijken, ruiken en proeven bij de FIA op Food Experience Day

Kijken, ruiken en proeven bij de FIA op Food Experience Day

Op zaterdag 28 januari zet de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen tussen 10.00 en 14.00 uur de deuren open voor iedereen die geïnteresseerd is in food en eens een kijkje wil nemen in dit bijzondere gebouw waar opleiden en praktijk naast en door elkaar lopen.

Masterclass Panettone bij Bakery Institute

Masterclass Panettone bij Bakery Institute

De populariteit van de panettone neemt toe, ook in Nederland. Daarom organiseert Bakery Institute in het nieuwe jaar op 11 en 12 februari een masterclass van panettone-expert Alberto Bernardi.

Basis Chocoladebereider en Airbrushtechnieken bij IJscentrum in 2023

Basis Chocoladebereider en Airbrushtechnieken bij IJscentrum in 2023

In 2023 komt het IJscentrum met twee nieuwe cursussen: Basis Chocoladebereider en Airbrushtechnieken. “Vanuit het ijs is de stap naar chocolade klein. De twee productgroepen liggen in elkaars verlengde”, aldus Hidde de Brabander, manager van het IJscentrum

‘Het betere bakwerk op Kerstmarkt’

‘Het betere bakwerk op Kerstmarkt’

Het moet gezegd worden: we hebben als Summa Brood & Banket een leuke opdracht van school gekregen. Elk jaar houdt het Summa College een Kerstmarkt voor het personeel. Door corona is het evenement de afgelopen jaren niet gehouden.