Beko Advies

Uit dit dossier
Trends in bakkerijmachines

Trends in bakkerijmachines

“Tijden veranderen” en “Het gaat allemaal zo snel”. Je hoort het in de maatschappij steeds vaker. Dat geldt uiteraard ook voor de bakkerijbranche. Misschien maar goed ook, want als ondernemer wil je steeds de uitdaging aangaan. Stilstaan betekent immers achteruitgang!

Chocolade, een groeimarkt!

Chocolade, een groeimarkt!

Over heel de wereld wordt chocolade gegeten. Maar Europa spant de kroon met ongeveer de helft van de totale wereldomzet. Zwitserland staat op nummer 1 met ongeveer 11,5 kg consumptie aan chocolade per persoon per jaar. In Duitsland en Engeland eet men ruim 9 kg per persoon. In Nederland staan we op de 13e plek met bijna 5 kg per persoon. En de groei...

Kiest u voor een optimaal assortiment?

Kiest u voor een optimaal assortiment?

De meeste bakker-ondernemers hebben een breed assortiment. Veelal te breed, zowel in brood als banket. Waarschijnlijk kunt u door het maken van de juiste keuzes, met een uitgebalanceerd assortiment, een hogere brutowinst behalen. Maar hoe maakt u de juiste keuzes?

Medewerkers binden en boeien

Medewerkers binden en boeien

De economie draait op volle toeren, met als gevolg dat veel organisaties op dit moment onder (grote) druk staan. Hierdoor ontstaat krapte op de arbeidsmarkt. Veel bakkerijondernemers worden hier dagelijks mee geconfronteerd. Op Facebook komen momenteel vele oproepen voorbij om openstaande vacatures in te kunnen vullen.

Drie vragen over bedrijfsopvolging

Drie vragen over bedrijfsopvolging

De Stichting Bedrijfsopvolging Bakkerij werd afgelopen december opgericht met als doel om bedrijfsopvolging in de bakkerijbranche en overdrachten van ambachtelijke bakkersbedrijven te stimuleren. Bakkers in bedrijf sprak met projectcoördinator Babiche van de Loo en Chiel van den Hout, bestuurslid namens Beko Advies.