Boeken

Uit dit dossier
Van Appelbol tot Zeeuwse bolus

Van Appelbol tot Zeeuwse bolus

René Dings Gebakwoordenboek is een heerlijkheid om te lezen. “Ik vind het leuk om te bakken en ben ook dol op gebak. Maar ik houd vooral van taal, geschiedenis en opmerkelijke feitjes.” Die combinatie zorgt voor een lekker leesbaar boekje. Hij pretendeert niet volledig te zijn, hij maakte een selectie van “taarten, koeken en gebakjes die in Nederland...

Zelf zakelijke video’s maken in 60 minuten

Zelf zakelijke video’s maken in 60 minuten

Vroeger gold ‘ bigger is better’. Voor effectieve zakelijke video’s van hoge kwaliteit was vroeger een groot budget, een grote crew en een grote camera nodig. Maar zijn deze benodigdheden nog steeds een vereiste?

Boze boeren, LED-lampen en kipdino’s

Boze boeren, LED-lampen en kipdino’s

Voor deze essaybundel verzamelden wetenschappers, journalisten, denkers en milieubeschermers essays over voedsel en voedselproductie. De noodzaak voor het publiceren komt volgens de makers door het stijgende tekort aan voedsel.

De smaak van Amsterdam - 700 jaar stedelijke eetcultuur

De smaak van Amsterdam - 700 jaar stedelijke eetcultuur

Wat betekent ‘de smaak van Amsterdam?’ Ruim een halve eeuw geleden dacht dagblad De Tijd deze vraag te kunnen beantwoorden: ‘Hartig en zoet, gepekeld of zachtzuur’. Het typische Amsterdamse broodje bevestigde deze aanname. Belegd met kroket, warm vlees of halfom, kwam deze lekkernij vooral uit lunchrooms, broodjeswinkels, automatieken en de FEBO.

Kleine hartige taartjes - Meike Schaling

Kleine hartige taartjes - Meike Schaling

Meike Schaling is patissier in Amsterdam en bracht onlangs haar tweede kookboek uit. Na het succes van ‘Kleine taartjes’ is er nu een opvolger: ‘Kleine hartige taartjes van Petit gâteau’. Petit gâteau is een echt Franse patisserie in Amsterdam.