Boeken

Uit dit dossier
Andere kost - Pleidooi voor een gezonder en duurzamer voedselsysteem

Andere kost - Pleidooi voor een gezonder en duurzamer voedselsysteem

De negatieve impact van ongezond eten is enorm. Dit wordt overduidelijk gemaakt in Andere kost. Jaap Seidell en Jutka Halberstadt zien met lede ogen aan dat de stille epidemie van ongezonde eetpatronen maar niet de benodigde politieke en maatschappelijke urgentie krijgt. De coronapandemie heeft weer eens duidelijk gemaakt dat met name de mensen die...

Winstgevende plannen - In 7 stappen een financieel gezond bedrijf

Winstgevende plannen - In 7 stappen een financieel gezond bedrijf

Hoe zou het zijn als winst iets is waar je als ondernemer invloed op hebt en wat je als ondernemer kunt managen? Zodat je wel die vrijheid ervaart waarnaar je verlangt en je de impact kunt maken die je voor ogen had? Deze vraag vormt de basis voor het boek ‘Winstgevende plannen’ van Femke Hogema.

Ode aan het ei

Ode aan het ei

Interviews, verhalen, persoonlijke anekdotes, proefjes en dat alles over ei en eieren. Guus Luijters is al zijn hele leven lang gefascineerd door het ei, vertelt hij in een filmpje op Foodtube. Hij vermoedt dat het door de oorlog komt. “Vlak na de oorlog was een ei een uitzonderlijke traktatie.”

De geuren van de wereld

De geuren van de wereld

Rauwe oesters die soms aan komkommer doen denken, sherry aan sojasaus en maïstortilla’s aan honing. Truffels die met de hulp van eencelligen ondergronds de geuren produceren die varkens en honden lokken om de truffels op te graven.

The Pie Room

The Pie Room

Dit kookboek is een ode aan een van de meest iconische Britse gerechten: de pie. In dit boek vind je klassieke, maar ook hartige en zoete pies. Er staan recepten in van de pie dauphinoise, pie gevuld met verschillende curry’s, de echte zalmpie of de klassieke pie met varkensvlees. Natuurlijk ontbreken de zoete taartjes niet: van varianten op de applepie,...