De Tuinkamer - Natuur op je bord

In restaurant De Tuinkamer in het Overijsselse Schuinesloot bepaalt de rijkdom van de tuin wat er op tafel komt. Chef Alwin Leemhuis gebruikt de bloemen, groenten, kruiden, knollen en wortels uit de Tuinen. In het kookboek Restaurant De Tuinkamer - natuur op je bord inspireert hij samen met Gitta Luiten de lezer om te koken met wat de natuur te bieden heeft.
Alwin Leemhuis was eerder chef van Librije’s Zusje waar hij twee Michelinsterren kreeg. Nu staat hij in de oude kas van De Tuinkamer. Het restaurant ligt in de Priona Tuinen, die in de jaren zeventig zijn ontworpen door kunstenaars Henk Gerritsen en Anton Schlepers. Hier groeien ruim 5.000 verschillende soorten planten, die Leemhuis gebruikt voor zijn gerechten.
Het kookboek Restaurant De Tuinkamer laat zien hoe je kunt koken met wat de natuur te bieden heeft. Het boek bevat recepten als aardpeer-kaviaar, tahin van zonnebloempitten, in walnootolie gegaarde zeeduivel en sappen van vlierbloesem, dahlia en chrysant. Daarnaast geeft het boek tips over het kweken van planten in de moestuin of op het balkon. Hierdoor is De Tuinkamer - natuur op je bord zowel een kookboek als een (moes)tuingids.
ISBN: 9789464041415 | Prijs: 42,99
Dit boek is te koop bij Libris of andere lokale boekhandels. Steun de boekhandel en koop lokaal!
Altijd op de hoogte blijven?
Dossiers
Meer over
Lees ook
Boulangerie volgens een ‘koekenbakker’
Na Patisserie, Chocolaterie en Glacerie stort Meester Patissier en Meesterijsbereider Hidde de Brabander zich op Boulangerie. Opvallend, want De Brabander ziet zichzelf vooral als banketbakker of ‘die koekenbakker’ zoals collega Hiljo Hillebrand hem in het voorwoord noemt.
Patisserie volgens de Franse school
Ferrandi is een gerenommeerd opleidingsinstituut in Parijs waar bakkers uit de hele wereld naartoe gaan om het Franse banketbakkersvak te leren. Patisserie is een van de pijlers van deze opleiding. Deze kennis bundelt Ferrandi nu voor de professional in het Handboek Patisserie.
Marketing voor ondernemers met lef
Veel ondernemers proberen klanten te lokken door hun kennis te delen. Helemaal verkeerd schrijft Aartjan van Erkel in zijn nieuwe boek Nummer 1. Hij gelooft dat je niet je kennis gratis moet delen, maar moet entertainen. “Stop met teachen, begin met teasen.”