De Tuinkamer - Natuur op je bord

6 februari 2023 Redactie Food

In restaurant De Tuinkamer in het Overijsselse Schuinesloot bepaalt de rijkdom van de tuin wat er op tafel komt. Chef Alwin Leemhuis gebruikt de bloemen, groenten, kruiden, knollen en wortels uit de Tuinen. In het kookboek Restaurant De Tuinkamer - natuur op je bord inspireert hij samen met Gitta Luiten de lezer om te koken met wat de natuur te bieden heeft.

Alwin Leemhuis was eerder chef van Librije’s Zusje waar hij twee Michelinsterren kreeg. Nu staat hij in de oude kas van De Tuinkamer. Het restaurant ligt in de Priona Tuinen, die in de jaren zeventig zijn ontworpen door kunstenaars Henk Gerritsen en Anton Schlepers. Hier groeien ruim 5.000 verschillende soorten planten, die Leemhuis gebruikt voor zijn gerechten.

Het kookboek Restaurant De Tuinkamer laat zien hoe je kunt koken met wat de natuur te bieden heeft. Het boek bevat recepten als aardpeer-kaviaar, tahin van zonnebloempitten, in walnootolie gegaarde zeeduivel en sappen van vlierbloesem, dahlia en chrysant. Daarnaast geeft het boek tips over het kweken van planten in de moestuin of op het balkon. Hierdoor is De Tuinkamer - natuur op je bord zowel een kookboek als een (moes)tuingids.

ISBN: 9789464041415 | Prijs: 42,99

Dit boek is te koop bij Libris of andere lokale boekhandels. Steun de boekhandel en koop lokaal! 

 

 

Altijd op de hoogte blijven?