Desem

Uit dit dossier
Haafs en Nijkamp winnen Echte Bakkers Desem Award

Haafs en Nijkamp winnen Echte Bakkers Desem Award

Dinsdag 21 mei kwamen de Echte Bakkers bij elkaar voor de Masterclass Desem en de uitreiking van de Desem Awards. Dit gebeurde onder het motto 'beter worden en van elkaar leren' bij Echte Bakker Koenen in Westervoort. Haafs, De Echte Bakker uit Haren won de categorie gevuld desembrood. En Nijkamp, met winkels in Holten en Zutpen prolongeerde de titel...

Desemenzo organiseert wereldrecordpoging desembrood bakken

Desemenzo organiseert wereldrecordpoging desembrood bakken

Zondag 2 juni organiseert bakkersbedrijf Desemenzo een wereldrecordpoging desembrood bakken. Alle inkomsten en donaties van de dag worden geschonken aan stichting AgainstCancerNL.

Bakkerij Ulmus levert brood aan pop-up restaurant ‘Vespucci’

Bakkerij Ulmus levert brood aan pop-up restaurant ‘Vespucci’

Donderdag opende pop-up restaurant ‘Vespucci’ voor het eerst zijn deuren in de Vespuccistraat in Amsterdam. Sterrenchef Bobby Rust zwaait de scepter in de keuken. Bakkerij Ulmus, eveneens gevestigd in Amsterdam, levert het brood.

Puratos ontwikkelt buitenaards brood

Puratos ontwikkelt buitenaards brood

In de toekomst woont er mogelijk een mensenkolonie op de planeet Mars. Die mensen moeten natuurlijk eten. Puratos, de leverancier van bakkerijingrediënten kijkt met een aantal partners naar de mogelijkheden om brood te maken op die planeet.

Masterclass desem van EverBake

Masterclass desem van EverBake

In juni organiseerde EverBake de masterclass: desem ‘van starter tot gebakken product’. Dit gebeurde in samenwerking met partners Bongard, Bertrand Puma en het Bakery Institute. Onder andere de Fermentolevain desemtank en de Paneotrad werden getoond. Machines François Brandt van het Bakery Institute vertelde over de machines...