Desem

Uit dit dossier
Desembrood met ­stabiele kwaliteit

Desembrood met ­stabiele kwaliteit

Vorig jaar trad het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood in werking. Hoewel bakkers tot 1 juli 2022 de tijd hebben om eraan te voldoen, is het slim er vast mee te beginnen. Zo dacht ook bakker Patrick Pijpers: Met O-tentic Tradizione van Puratos maakt hij heerlijk desembrood dat voldoet aan de nieuwe regels. “Sinds vorig jaar is de verkoop van desembrood...

Nieuwe desem van Royal Steensma

Nieuwe desem van Royal Steensma

Royal Steensma Bakery Ingredients introduceert een nieuwe desem met de naam Bio Desem Cultuur Royal. De basis bestaat uit biologische tarwe en rogge en de desemcultuur voldoet aan de criteria van het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood.

Echte Bakkers Twijnstra en Kwakman winnen DesemAwards 2020

Echte Bakkers Twijnstra en Kwakman winnen DesemAwards 2020

In Wageningen vond op 23 september de uitreiking van de DesemAwards 2020 plaats. Twijnstra, De Echte Bakker uit Oudemirdum won de DesemAward met zijn gevulde brood en Kwakman, De Echte Bakker uit Bussum werd winnaar in de categorie ongevuld desembrood.

Warenwetbesluit: werken met (zuur)desem

Warenwetbesluit: werken met (zuur)desem

Op 1 juli is het vernieuwde Warenwetbesluit Meel en brood ingegaan. Dit heeft gevolgen voor veel broodsoorten. De NBOV legt uit waarop u moet letten bij (zuur)desem en (zuur)desembrood.

Brood van 4500 jaar oude gist

Brood van 4500 jaar oude gist

Natuurkundige Seamus Blackley bakte vorige week een brood met 4500 jaar oude gist. Op twitter legde hij het hele proces vast. Duizenden mensen deelden zijn tweets. Blackley heeft veel interesse in het oude Egypte en is ook een enthousiaste hobbybakker. Hij wilde een brood maken, zoals de oude Egyptenaren aten. Hij was er al achter hoe hij brood...