Wereldrecordpoging Desembrood bakken haalt bijna 15.000 euro op

Wereldrecord Desembrood bakken_foto Gert Piket

Foto: Gert Piket

Honderden broodliefhebbers kwamen 2 juni bij elkaar voor de workshop Desembrood bakken in de pop-up desembakkerij in Hilton Amsterdam Airport Schiphol. De wereldrecord-poging bracht €14.235 op voor het goede doel Against Cancer. Onder de noemer '1.000 handjes in het deeg' gingen onder andere schaatsers Esmee Visser en Rintje Ritsma, Nederlands televisiekok Sandra Ysbrandy en winnaar van Heel Holland Bakt Rutger van den Broek met hun handen in het deeg.

Het wereldrecord Desembrood bakken is niet gevestigd, maar organisator Edwin Klaasen (eigenaar Desemenzo) kijkt toch terug op een geslaagd evenement. “Ik vind het super om te zien dat zoveel mensen zich hebben ingezet voor ‘1.000 handjes in het deeg’. Het was een leuke, energieke en volledig verzorgde middag met veel mengen en kneden. Deelnemers leerden onder andere hoe je zelf desembrood kunt maken, wat het verschil is tussen desembrood en gistbrood en hoe je desemstarters maakt. We hebben mensen blij gemaakt met brood en hebben respect voor het brood herwonnen. En per slot van rekening was dit uiteindelijk wel de grootste pop-up bakkerij van Nederland ooit."

De opbrengst van de de middag gaat naar Against Cancer. Deze stichting organiseert jaarlijks een aantal grote evenementen voor gezinnen waarvan een kind is getroffen door kanker. Ook worden er vakantiereizen georganiseerd voor gezinnen met een ziek kind. Hiervoor wordt de opbrengst van de recordpoging gebruikt. Klaasen: "Ik ben trots dat we met dit initiatief een mooi bedrag hebben opgehaald voor Against Cancer. Against Cancer kan hiervoor 170 vakantiedagen organiseren. Fantastisch dat zoveel zieke kinderen voor een dag hun ziekte even kunnen vergeten.”

Lees ook
Binnenkort opent Bakkerij van Namen de deuren

Binnenkort opent Bakkerij van Namen de deuren

Bakker Patrick van Namen opent op donderdag 9 september zijn bakkerij in Zaltbommel. Patrick: "Ik wil mensen het echte ambacht laten proeven dat je bij veel bakkerijen juist ziet verdwijnen. Geen poeders en broodverbetermiddelen. Bij Van Namen proef je kwaliteit en kies je voor echte smaakbeleving."

The Golden Boy is officieel de duurste hamburger ter wereld

The Golden Boy is officieel de duurste hamburger ter wereld

Op 28 juni maakte Robbert Jan van Veen van De Daltons de duurste hamburger ter wereld. Deze hamburger met de naam Golden Boy had een waarde van 5000 euro. Het record is nu bevestigd door Official World Records.

Sean en Suri Fonseca openen eigen bakkerij

Sean en Suri Fonseca openen eigen bakkerij

Vorig jaar spraken we met Sean en Suri Fonseca. Beide werkten als operatieassistent, maar besloten om het roer om te gooien en volgden een opleiding bij Bakery Institute. Nu hebben ze een eigen bakkerij in Breda: FoGo Bakehouse.