Echte Bakkers Twijnstra en Kwakman winnen DesemAwards 2020

Desem Awards 2020_foto Gilde bakkers

In Wageningen vond op 23 september de uitreiking van de DesemAwards 2020 plaats. Twijnstra, De Echte Bakker uit Oudemirdum won de DesemAward met zijn gevulde brood en Kwakman, De Echte Bakker uit Bussum werd winnaar in de categorie ongevuld desembrood. Beide bakkers zijn nieuwkomers in de top drie en waren blij verrast met de winst.

In samenwerking met GildePartner en desemspecialist Puratos organiseert het Gilde deze Awards voor de vijfde keer. Deze editie van de DesemAwards stond in het teken van het nieuwe Warenwetbesluit Brood en Meel dat vanaf 1 juli in werking is getreden en waarin onder andere de eisen voor desembrood aangepast zijn. De productkeuring was een mooie test voor de Echte Bakkers om te kijken waar ze staan met eventuele receptaanpassingen.

Mike Onasse, lid van het Nederlands BoulangerieTeam en Marco van Scheijndel, technisch adviseur van Puratos, keurden de 48 ingezonden desembroden. Keurmeester Van Scheijndel: “Er is al een groot aantal bakkers dat voldoet aan de nieuwe eisen voor desembrood waaronder vijf van de zes winnaars. Onze complimenten voor de goede resultaten.”

Awards

Aan het eind van de middag werden in een ZOOM-meeting de winnaars bekend gemaakt door Geert Caniels, directeur van het Echte Bakkersgilde en Bart van Gelder, commercieel manager van Puratos. De tweede prijs in de categorie gevuld brood ging naar Bergerslag uit Staphorst en derde werd René Vermeij uit Kampen. Beiden gooiden al vaker hoge ogen met hun desembrood. In de categorie ongevuld desembrood ging de tweede prijs naar Sjaak Doeleman uit Werkhoven en de derde prijs was voor Van Walderveen in Geldermalsen.

Lees ook
Winnaars DesemAwards 2020 aan het woord

Winnaars DesemAwards 2020 aan het woord

In Wageningen vond op 23 september via Zoom de uitreiking van de DesemAwards 2020 plaats. Twijnstra, De Echte Bakker uit Oudemirdum won de DesemAward met hun gevulde brood en Kwakman, De Echte Bakker uit Bussum werd winnaar in de categorie ongevuld desembrood. Bakkers in Bedrijf sprak hen over de wedstrijd en over desem natuurlijk.

‘De uitdaging: blijven doen wat we doen’

‘De uitdaging: blijven doen wat we doen’

Frans brood, dat wilde Issa Niemeijer maken. Vanaf de eerste pogingen in een combi-oventje in zijn studentenkamer tot zijn eigen winkel. Twaalf jaar bestaat bakkerij Gebroeders Niemeijer inmiddels. Met sinds negen jaar één broer aan het roer die deze maand ‘Een boek over brood’ uitbrengt.

Desembrood volgens de nieuwe regels

Desembrood volgens de nieuwe regels

Op 1 juli trad het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood in werking. Bakkers hebben tot 1 juli 2022 de tijd om eraan te voldoen, maar hoe sneller hoe beter, dacht Puratos. “Als dé desemspecialist wilden we met onze producten al per 1 juli aan de nieuwe regels voldoen.” En daarmee helpt de grondstoffenleverancier de bakker op weg.

Enthousiaste bakker, Friesland

Enthousiaste bakker, Friesland

Wat ga je doen?Wij zoeken een enthousiaste bakker om dit team te versterken! Je zal in de dagdienst van 06.00-15.00 uur werkzaam zijn. Werkzaamheden: Degen draaien,koekzetten,...

Broodbakker omgeving Zevenaar

Broodbakker omgeving Zevenaar

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Zevenaar zijn we per direct op zoek naar een (zelfstandig werkend) broodbakker. Alle producten...

Teamleider Bakkerij regio Twente

Teamleider Bakkerij regio Twente

Wat ga je doen?Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het effectief inzetten van teamleden, zodat de werkzaamheden efficiënt, veilig en met het maximale...