Echte Bakkers Twijnstra en Kwakman winnen DesemAwards 2020

25 september 2020

In Wageningen vond op 23 september de uitreiking van de DesemAwards 2020 plaats. Twijnstra, De Echte Bakker uit Oudemirdum won de DesemAward met zijn gevulde brood en Kwakman, De Echte Bakker uit Bussum werd winnaar in de categorie ongevuld desembrood. Beide bakkers zijn nieuwkomers in de top drie en waren blij verrast met de winst.

In samenwerking met GildePartner en desemspecialist Puratos organiseert het Gilde deze Awards voor de vijfde keer. Deze editie van de DesemAwards stond in het teken van het nieuwe Warenwetbesluit Brood en Meel dat vanaf 1 juli in werking is getreden en waarin onder andere de eisen voor desembrood aangepast zijn. De productkeuring was een mooie test voor de Echte Bakkers om te kijken waar ze staan met eventuele receptaanpassingen.

Mike Onasse, lid van het Nederlands BoulangerieTeam en Marco van Scheijndel, technisch adviseur van Puratos, keurden de 48 ingezonden desembroden. Keurmeester Van Scheijndel: “Er is al een groot aantal bakkers dat voldoet aan de nieuwe eisen voor desembrood waaronder vijf van de zes winnaars. Onze complimenten voor de goede resultaten.”

Awards

Aan het eind van de middag werden in een ZOOM-meeting de winnaars bekend gemaakt door Geert Caniels, directeur van het Echte Bakkersgilde en Bart van Gelder, commercieel manager van Puratos. De tweede prijs in de categorie gevuld brood ging naar Bergerslag uit Staphorst en derde werd René Vermeij uit Kampen. Beiden gooiden al vaker hoge ogen met hun desembrood. In de categorie ongevuld desembrood ging de tweede prijs naar Sjaak Doeleman uit Werkhoven en de derde prijs was voor Van Walderveen in Geldermalsen.

Altijd op de hoogte blijven?