Binnenkijken

Uit dit dossier
‘Dit vak is zoveel meer dan je van buitenaf denkt en ziet’

‘Dit vak is zoveel meer dan je van buitenaf denkt en ziet’

Bas Klarenbeek (21) won afgelopen voorjaar voor de tweede keer Skills Heroes en gaat ook dit jaar door het leven als Nederlands kampioen patissier. En wie weet wat er nog meer in het vat zit: hij vertrekt deze zomer naar Kazan voor WorldSkills, de wereldwijde competitie. “Door wedstrijden blijf ik mezelf ontwikkelen.”

‘Er zijn mensen die zeggen: waar begin je aan?’

‘Er zijn mensen die zeggen: waar begin je aan?’

Luuk Schaper (20) is patissier en werkt in de zaak van zijn ouders. Maar niet voor lang meer: deze zomer opent hij zijn eigen winkel in Krimpen aan de Lek. “In drukke periodes werk ik wel tien tot twaalf uur per dag. Maar dat maakt me niet uit, als ik maar met het vak bezig kan zijn.”

Chocolaterie Pierre wil het gevoel van een goed hotel uitstralen

Chocolaterie Pierre wil het gevoel van een goed hotel uitstralen

Zodra je de deur binnenstapt, wil je ergens gaan zitten met een krantje, een lekker bakkie en een bonbon. En dat was precies de bedoeling van de nieuwe inrichting van Chocolaterie Pierre in de Hoofdstraat in Hillegom. “We hebben goed gekeken naar het gevoel dat de betere hotels hun gasten geven”, vertellen Gert en Karin van Soest.

The Real Baker voert de productie flink op na ingrijpende verbouwing

The Real Baker voert de productie flink op na ingrijpende verbouwing

Op 4 oktober vierde The Real Baker het vijfjarig bestaan en de verhuizing naar een nieuw pand in Veenendaal. In vijf maanden tijd werd de aanstaande bakkerij volledig verbouwd en voorzien van ultramoderne en op maat gemaakte machines. Het resultaat: “We produceren veel efficiënter, zonder de ambachtelijke kwaliteit te verliezen.”

De kleine taartjes van Petit Gâteau

De kleine taartjes van Petit Gâteau

Meike Schaling werkte in Parijs als tolk toen ze besloot het roer om te gooien en opleiding tot patissier te volgen. En met succes. Haar boek Kleine taartjes krijgt een zesde druk, binnenkort ligt haar Dō bij de groothandel en supermarkt en de derde vestiging van Petit Gâteau opent in maart de deuren in Magna Plaza in Amsterdam.