Binnenkijken

Uit dit dossier
Een eeuw vakmanschap

Een eeuw vakmanschap

Honderd jaar na de oprichting is Huize van Wely uitgegroeid tot een toonaangevende patisserie met winkels in Nederland en Indonesië. Het jubileum wordt dit jaar groots gevierd. Een portret van een zaak waar klassiekers klassiekers blijven, Instagram wordt gebruikt als inspiratiebron en nooit getornd wordt aan de kwaliteit van de grondstoffen.

Harms Heerlijck verkoopt brood van lokale granen

Harms Heerlijck verkoopt brood van lokale granen

Patrick Harms (53) heeft een voorliefde voor lokale grondstoffen. Via zijn webshop verkoopt hij Dubbeldrents: brood gemaakt van lokaal verbouwd en verwerkt graan. ‘Lokale producten bieden kleine, ambachtelijke bakkers toekomst.’

Spataro blijft groots dromen

Spataro blijft groots dromen

Menno Spataro opende onlangs een tweede winkel. Plus: zo’n vier maanden geleden werd een nieuwe productie-locatie in gebruik genomen. De jonge ondernemers, Menno runt de zaak met zijn partner Gerolt Tonkes, willen verder groeien. Maar nu is het tijd voor stabilisatie.

Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Een gloednieuwe bakkerij met lunchroom en vergaderfaciliteiten. Ronny en Esther van der Horst van Bakker Piet verhuisden van een kleine bakkerij in het dorp naar een nieuwe plek aan de rand van Elspeet. Bij de nieuwbouw gold als stelregel dat alles transparant moest zijn.

Geen poespas voor Bakkerij Merks

Geen poespas voor Bakkerij Merks

Eenvoudig en praktisch, zo zag Lambèr Merks het nieuwe winkelinterieur van Bakkerij Merks voor zich. Door de coronacrisis werd de verbouwing uitgesteld. De Boekelse bakker greep dit aan als kans om het anders te doen. “Ik ging op zoek naar zoveel mogelijk lokale ondernemers die konden helpen bij de verbouwing.”