Binnenkijken

Uit dit dossier
De kleine taartjes van Petit Gâteau

De kleine taartjes van Petit Gâteau

Meike Schaling werkte in Parijs als tolk toen ze besloot het roer om te gooien en opleiding tot patissier te volgen. En met succes. Haar boek Kleine taartjes krijgt een zesde druk, binnenkort ligt haar Dō bij de groothandel en supermarkt en de derde vestiging van Petit Gâteau opent in maart de deuren in Magna Plaza in Amsterdam. De kleine taartjes...

Vijf tips voor bedrijfsvoering van bakker Lex Verkley

Vijf tips voor bedrijfsvoering van bakker Lex Verkley

Teamwerk. In één woord samengevat, is dát de kracht van Banketbakkerij Lex Verkley in Soest. Maar daar komt een hoop bij kijken. Bakker Lex Verkley en zijn vrouw Nicoline geven vijf tips voor een goede bedrijfsvoering. De medewerkers zijn volgens het echtpaar het allerbelangrijkst. “Machines kun je vervangen, maar medewerkers...

Duurzaamheid en transparantie bij Bakker van Vessem

Duurzaamheid en transparantie bij Bakker van Vessem

De eigenaar van Bakker van Vessem in Haarlem, Jos Huijbregts, gelooft heilig in transparantie op ieder gebied. Daarom hanteert Huijbregts zijn systeem met volledige transparantie niet alleen in zijn winkels en horecagelegenheden, maar ook in zijn bedrijfsprocessen, productie en omgang met medewerkers. Ook probeert hij al jarenlang het onderwerp duurzaamheid...

Bakkerij Vreugdenhil kreeg metamorfose

Bakkerij Vreugdenhil kreeg metamorfose

De winkel van bakkerij Vreugdenhil in Maasdijk onderging een complete metamorfose. Het resultaat is een winkel waarbij de klant gezien wordt als gast en wordt verrast door speelse elementen. In de winkel zijn er verschillende eilandjes gecreëerd voor de verschillende productgroepen, ook zijn er doorkijkjes. Achter in de zaak is een zithoek, waar...

Banketbakkerij Jac. van Vliet sluit na 122 jaar

Banketbakkerij Jac. van Vliet sluit na 122 jaar

Bakker Bart van Vliet sluit met pijn in het hart de deuren van de bekende Alphense Banketbakkerij Jac. van Vliet & Zonen, meldt het AD. Financieel gaat het niet langer. De omzetpieken rondom Pasen, de jaarmarkt, Sinterklaas en de feestdagen compenseren de rustigere periodes niet meer. Dus nam Bart het moeilijke besluit om met het 122 jaar...