Binnenkijken

Uit dit dossier
Puur natuur bij Viola's Patisserie

Puur natuur bij Viola's Patisserie

Viola Cennini gebruikt alleen natuurlijke ingrediënten in haar patisserie in Eindhoven. Als eerste Nederlander volgde ze een opleiding veganistische chocolade maken aan de Callebaut Academy in het Britse Banbury. Viola’s veganistische taartjes en bonbons trekken veel nieuwe klanten.

‘Er zijn mensen die zeggen: waar begin je aan?’

‘Er zijn mensen die zeggen: waar begin je aan?’

Luuk Schaper (20) is patissier en werkt in de zaak van zijn ouders. Maar niet voor lang meer: deze zomer opent hij zijn eigen winkel in Krimpen aan de Lek. “In drukke periodes werk ik wel tien tot twaalf uur per dag. Maar dat maakt me niet uit, als ik maar met het vak bezig kan zijn.”

Jozeph Verloop verbouwt bakkerij en winkel

Jozeph Verloop verbouwt bakkerij en winkel

Bakker Jozeph Verloop, eigenaar van De Bakkers van Verloop, heropende eind juni zijn bakkerswinkel in Gorredijk. “Een aantal weken geleden hebben we de verbouwing van de bakkerij zelf afgerond. We hebben de bakkerij vergroot en de apparaten gemoderniseerd. We hebben vooral ruimte gemaakt voor meer remrijskasten. Zo kunnen we overdag meer degen draaien...

Nieuwe bakkerij voor De Bakkers Lamers

Nieuwe bakkerij voor De Bakkers Lamers

De Bakkers Lamers is verhuisd naar een nieuwe bakkerij. Op de nieuwe locatie wordt niet alleen groot brood gebakken, maar ook klein brood en banket. Voorheen gebeurde dit op twee aparte locaties. Door de groei van de omzet was vooral de broodbakkerij te klein geworden.  De bouw van de nieuwe vestiging aan de Cereslaan in Heesch vond plaats onder...

‘Dit vak is zoveel meer dan je van buitenaf denkt en ziet’

‘Dit vak is zoveel meer dan je van buitenaf denkt en ziet’

Bas Klarenbeek (21) won afgelopen voorjaar voor de tweede keer Skills Heroes en gaat ook dit jaar door het leven als Nederlands kampioen patissier. En wie weet wat er nog meer in het vat zit: hij vertrekt deze zomer naar Kazan voor WorldSkills, de wereldwijde competitie. “Door wedstrijden blijf ik mezelf ontwikkelen.”