Binnenkijken

Uit dit dossier
Waldo blijft zichzelf en zijn producten ontwikkelen

Waldo blijft zichzelf en zijn producten ontwikkelen

Waldo Weijsenfeld wil altijd kijken hoever hij zichzelf kan ‘stretchen’. Het ene project is nog niet klaar of het andere begint in zijn hoofd al te borrelen. Maar nu is het even tijd voor puntjes op de i bij WALDO chocolade & patisserie. “Ik wil alles zo optimaliseren, zo hufterproof maken dat het schaalbaar wordt en ik mezelf vrij kan werken voor...

Bbrood gaat biologisch-dynamisch

Bbrood gaat biologisch-dynamisch

Bijna dertien jaar bestaat Bbrood inmiddels. En eigenares Renee Pater grijpt dit aan om de volgende stap te zetten: het bakkersbedrijf gaat biologisch-dynamisch. In januari 2021 opent het de eerste volledig biologisch-dynamische winkel op het NDSM-eiland in Amsterdam. “Dat is de stip op de horizon voor al onze vestigingen.”

Ambachtelijke Franse bakkerij Gebroeders Niemeijer: ‘De uitdaging: blijven doen wat we doen’

Ambachtelijke Franse bakkerij Gebroeders Niemeijer: ‘De uitdaging: blijven doen wat we doen’

Frans brood, dat wilde Issa Niemeijer maken. Vanaf de eerste pogingen in een combi-oventje in zijn studentenkamer tot zijn eigen winkel. Twaalf jaar bestaat bakkerij Gebroeders Niemeijer inmiddels. Met sinds negen jaar één broer aan het roer die deze maand ‘Een boek over brood’ uitbrengt.

Nooit uitgeleerd bij Bakkerij Beerse

Nooit uitgeleerd bij Bakkerij Beerse

Bakkerij Beerse heeft zeven winkels in Alkmaar en omgeving. In totaal werken er zo’n zeventig mensen, vaak al tientallen jaren. Wat maakt deze bakker zo’n aantrekkelijke werkgever? Bakkers in bedrijf maakte een rondje langs de verschillende vestigingen. “De onderlinge band is hecht en we mogen trainingen volgen over grondstoffen en leidinggeven.”

Sharp Sharp werkt aan mooiere wereld

Sharp Sharp werkt aan mooiere wereld

Renate de Klein (36) en Frank Hanssen (38) maken veganistische taartjes zonder geraffineerde suiker en gluten. In hun winkel Sharp Sharp in Rotterdam verkoopt het ontwerpersduo verrassend lekkere ‘plaatjes’, zoals een confettitaartje met gedroogde bloemen. “Het mag gezonder, maar taartjes eten blijft een feestje.”