Bakkerij Ulmus levert brood aan pop-up restaurant ‘Vespucci’

Vespucci

Donderdag opende pop-up restaurant ‘Vespucci’ voor het eerst zijn deuren in de Vespuccistraat in Amsterdam. Sterrenchef Bobby Rust zwaait de scepter in de keuken. Bakkerij Ulmus, eveneens gevestigd in Amsterdam, levert het brood. Het restaurant koos voor dit brood omdat het “lekker sticky vanbinnen” is.

Bakkerij Ulmus

Yoeri Joosten zette afgelopen september Bakkerij Ulmus op. Hij was de afgelopen jaren werkzaam in het hogere segment koffiebars en had de ambitie om zijn eigen bedrijf te beginnen. Hij kreeg het idee om een lunchroom-koffiebar te openen. Om dit te kunnen bereiken leerde Yoeri zichzelf om desembrood te bakken. Het bakken bleef hem echter zodanig bezig houden, dat de ambitie verschoof naar het hebben van een bakkerij. Hij gebruikte de informatie en kennis die voorhanden was, maar nam deze niet zomaar aan. Zo vroeg hij zich af of Franse bloem daadwerkelijk te verkiezen is boven Nederlandse bloem, zoals wel vaak gedacht wordt. Door zijn ervaring in de koffie-industrie vindt Yoeri de traceerbaarheid van zijn ingrediënten belangrijk. Zo ging hij experimenteren met Nederlandse granen. Niet alleen met tarwe, maar ook met spelt, rogge en emmer. Dit bleek erg mooie broden op te leveren. Tot nu toe verkocht Yoeri zijn broden drie maal per week aan koffietenten, maar nu komt daar dus ook een pop-up restaurant bij. 

Het menu van Vespucci is nog onbekend, maar de sommelier Jelle Hiemstra verklapte in ieder geval dat het brood geserveerd gaat worden met karnemelk-boter.

Lees ook
Dorpsbakker opent pop-up restaurant

Dorpsbakker opent pop-up restaurant

HOOGHALEN - Dorpsbakker Fleddérus introduceert een uniek pop-up restaurant. Als eerste bakker in Nederland veranderen de winkel en serre eens per maand in een restaurant. Het restaurant is vanaf 8 oktober 2016 tot en met 11 maart 2017 elke tweede zaterdagavond van de maand open. Onderscheiden Fleddérus biedt al jaren lang meer dan alleen brood en banket....

Wim Blom bakt brood van Nederlandse tarwe

Wim Blom bakt brood van Nederlandse tarwe

Ambachtsbakker Wim Blom bakt voortaan al zijn brood met uitsluitend Nederlandse tarwe. Hij is de eerste bakker in Nederland die dit doet. Blom: "Ons meel is direct herleidbaar naar de Nederlandse akkerbouwer. Waarom tarwe van ver weg gebruiken als je ook het heerlijkste Hollandse brood kunt bakken?" Voorheen was onbekend waar de tarwe voor het meel...

Oud & nieuw

Oud & nieuw

In de bakkerijsector en zeker in het ambacht wordt teruggegrepen op oude ingrediënten en werkwijzen. Juist die oude technieken gaan uitstekend samen met gloednieuwe globale trends. Oud en nieuw gaan hand in hand. Oude graansoorten zoals teff, amaranth en spelt zijn onverminderd populair. Hun lange geschiedenis wekt vertrouwen bij consumenten, terwijl...

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Wat ga je doen?Als operator productie draag je zorg voor de producten die worden bereidt in deze bakkerij. We zijn per direct op zoek naar een ervaren bakker/ operator...

Leerling BBL Artisanaal

Leerling BBL Artisanaal

Wat ga je doen?Gaat er voor jou niets boven de geur van pasgebakken brood? Voor de artisanale bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een leerling BBL. Dagelijks...

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Wat ga je doen?Heb jij altijd al heerlijke brood- en banketproducten willen verkopen? Dan is dit je kans! Een ambachtelijke bakkerij, met meerdere winkels in de...