Bakkerij Ulmus levert brood aan pop-up restaurant ‘Vespucci’

Vespucci

Donderdag opende pop-up restaurant ‘Vespucci’ voor het eerst zijn deuren in de Vespuccistraat in Amsterdam. Sterrenchef Bobby Rust zwaait de scepter in de keuken. Bakkerij Ulmus, eveneens gevestigd in Amsterdam, levert het brood. Het restaurant koos voor dit brood omdat het “lekker sticky vanbinnen” is.

Bakkerij Ulmus

Yoeri Joosten zette afgelopen september Bakkerij Ulmus op. Hij was de afgelopen jaren werkzaam in het hogere segment koffiebars en had de ambitie om zijn eigen bedrijf te beginnen. Hij kreeg het idee om een lunchroom-koffiebar te openen. Om dit te kunnen bereiken leerde Yoeri zichzelf om desembrood te bakken. Het bakken bleef hem echter zodanig bezig houden, dat de ambitie verschoof naar het hebben van een bakkerij. Hij gebruikte de informatie en kennis die voorhanden was, maar nam deze niet zomaar aan. Zo vroeg hij zich af of Franse bloem daadwerkelijk te verkiezen is boven Nederlandse bloem, zoals wel vaak gedacht wordt. Door zijn ervaring in de koffie-industrie vindt Yoeri de traceerbaarheid van zijn ingrediënten belangrijk. Zo ging hij experimenteren met Nederlandse granen. Niet alleen met tarwe, maar ook met spelt, rogge en emmer. Dit bleek erg mooie broden op te leveren. Tot nu toe verkocht Yoeri zijn broden drie maal per week aan koffietenten, maar nu komt daar dus ook een pop-up restaurant bij. 

Het menu van Vespucci is nog onbekend, maar de sommelier Jelle Hiemstra verklapte in ieder geval dat het brood geserveerd gaat worden met karnemelk-boter.

Lees ook
Royal Steensma steunt project de Wereldbol

Royal Steensma steunt project de Wereldbol

Royal steensma neemt de productie, verkoop en distributie van de Wereldbol bakmix op zich voor het ambachtelijk bakkerij kanaal in Nederland. Eigenaar Alfred Bruin tekende hiervoor 9 september een contract met De Wereldbol en met The Hunger Project. De Wereldbol is een ambachtelijk desembrood, met een licht groene kleur en een hoge voedzaamheid...

Gevuld desembrood van paarse rijst

Gevuld desembrood van paarse rijst

Dit lekkere desembrood met grote rozijnen en een vleugje sinaasappel is geschikt om heel de dag door te eten. Lekker bij het ontbijt, maar zeker ook niet verkeerd voor ‘s avonds op de bank met een kopje koffie. Het desembrood onderscheidt zich niet alleen door de frisse smaak, maar ook door het uiterlijk en de kleur. Door twee verschillende kleurendegen...

IJs van de bakker - Bakker van Helden verandert met de klant mee

IJs van de bakker - Bakker van Helden verandert met de klant mee

Voor een banketbakkerij is in Middelharnis niet voldoende markt, zo wezen verschillende postcode-onderzoeken uit. Toch doet Bakker van Helden al bijna zestig jaar goede zaken op het dunbevolkte eiland Goeree-Overflakkee, door continu in te spelen op de wensen van de klant. “Jongeren kopen geen gebak, wel ijs.”

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker te Groningen

Broodbakker te Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...