Zout

Uit dit dossier
De resultaten van de tiende landelijke zoutmonitoring

De resultaten van de tiende landelijke zoutmonitoring

Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) voerde in opdracht van het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) de tiende landelijke zoutmonitoring in brood uit. De conclusie is is dat de hele sector, zowel industrie als ambacht, met een gewogen gemiddelde van 1,64 procent zout op de droge stof ruim voldoet aan het Warenwetbesluit...

‘Bakkers tevreden over OneGrain Bakkerszout’

‘Bakkers tevreden over OneGrain Bakkerszout’

NIEUWEGEIN – Bakkers reageren positief op OneGrain Bakkerszout Melange. Die conclusie trekken AkzoNobel en Beko Nederland naar aanleiding van vele gesprekken met bakkers, onder meer op de Beko Najaarsdagen. AkzoNobel was dit jaar aanwezig op het jaarlijkse evenement van Beko. Naast de beursactie was dit een ideaal moment om reacties te horen, maar ook...

NVWA: Daling zoutgehalte in voeding bij brood het grootst

NVWA: Daling zoutgehalte in voeding bij brood het grootst

UTRECHT - Het zoutgehalte in levensmiddelen wordt langzaam minder, maar er zijn nog steeds grote verschillen in zoutgehaltes in vergelijkbare producten van verschillende fabrikanten. Bij brood, conserven (enkelvoudige groenten en peulvruchten) en kaas (Goudse 48+) is de daling zout het grootst. Het zoutgehalte in diepvriessnacks, kant- en klaarmaaltijden,...

Download gratis hulpmiddel drogestof berekening

Download gratis hulpmiddel drogestof berekening

In het warenwetbesluit ‘Droge stof van brood’ staan de eisen van de hoeveelheid droge stof. Op droge stof produceren moet als het eindgewicht ligt tussen de 350 en 1.000 gram of wanneer het brood een beschermde naam als aanduiding heeft (deze beschermde namen worden weergegeven in de bijlage bij de droge stof berekening). Met behulp van de droge stof...

Altijd Wat: 'Bakker vooruitstrevend in zoutreductie'

Altijd Wat: 'Bakker vooruitstrevend in zoutreductie'

Het NCRV-programma Altijd Wat heeft een uitzending besteed aan vet-, suiker- en zoutgehalte in ons eten. Over het algemeen een negatieve berichtgeving over de traagheid van de voedingsmiddelenindustrie en de vraag of de overheid nu wel of niet hiertegen in actie moet komen. Over brood is het programma echter lovend: de bakker wordt "vooruitstrevend"...