De toekomst

Uit dit dossier
‘Het is belangrijk dat je consistent bent’

‘Het is belangrijk dat je consistent bent’

Carlo Lennarts (23) werkt sinds maart bij Smullies in Maastricht als chef-patissier. Hij vindt het heerlijk om met kleine kunstwerken bezig te zijn en hoopt ooit het niveau te halen van de allerbesten. Dat lukt alleen door continu te blijven leren.

‘Het leukste aan ondernemen is dat je alles zelf kunt bepalen’

‘Het leukste aan ondernemen is dat je alles zelf kunt bepalen’

Koen Verschoor (20) wist al vroeg dat hij een eigen bakkersbedrijf wilde. Inmiddels heeft hij zijn droom verwezenlijkt en runt hij zijn eigen broodservice: Koen’s Brood. Vol enthousiasme rijdt hij rond in een tuktuk, om zijn ambachtelijke desembroden bij mensen thuis te brengen.

‘Ik heb ooit twee jaar aan een product gewerkt’

‘Ik heb ooit twee jaar aan een product gewerkt’

Als klein meisje had Ellen Reijers (29) nooit gedacht dat ze later tompoucen zou ontwikkelen. Inmiddels gaat ze elke dag met plezier aan het werk bij Mademoiselle Desserts, producent van gebak en desserts. Heel de dag met zo veel lekkers bezig zijn, wie wil dat nou niet?

‘Het meeste leer je toch in de praktijk’

‘Het meeste leer je toch in de praktijk’

Kimberley Idsinga (23) deed al veel werkervaring op bij patisserie Soetenso, maar ze heeft grote ambities: de patisserie opzetten in het restaurant van haar zus en zwager.

‘Je moet doen wat je écht leuk vindt’

‘Je moet doen wat je écht leuk vindt’

Twee opleidingen tegelijk volgen én in de bakkerij werken: Niels de Rouw (20) doet er alles aan zodat hij samen met zus Lisa de familiezaak kan overnemen. Tot die tijd kijkt de nieuwbakken beste jonge patissier van Nederland de kunst af van de experts.