Kaneelbroodjes
De combinatie van kaneel en brood kom je best vaak tegen. Al dan niet in combinatie met andere specerijen zoals kardemom of anijs. In deze vorm pakt kaneel de hoofdrol en hij geeft de broodjes flink wat spice. Louis CK is ook fan van deze broodjes, al koopt hij ze op het vliegveld en maak jij ze natuurlijk zelf.
Voor het deeg
- 500 g tarwebloem T45, plus extra om te bestuiven
- 75 g water
- 150 g volle melk
- 26 g verse gist
- 155 g kristalsuiker
- 4 g fijn zout
- 65 g ei
- 145 g koude boter
Voor de vulling
- 145 g boter
- 155 g rietsuiker
- 145 g amandelpoeder
- 10 g gemalen kaneel
Voor de icing
- 155 g poedersuiker
- 25 g volle melk
Kneed van alle ingrediënten voor het deeg, behalve de boter, een soepel deeg. Snijd de boter in blokjes, voeg deze toe en kneed opnieuw tot een soepel deeg. Bol het deeg op en laat het circa 60 minuten rijzen.
Smelt voor de vulling de boter. Voeg hier de rietsuiker, het amandelpoeder en de kaneel aan toe en meng goed. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoek van ongeveer 1 centimeter dik. Verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg. Rol het deeg vanaf een lange kant op en snijd de rol in negen even brede plakken. Leg de plakken op een snijvlak op een bakplaat en laat ze circa 45 minuten rijzen.
Bak de kaneelbroodjes in ongeveer 25 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven goudbruin en gaar.
Meng als de broodjes bijna klaar zijn de ingrediënten voor de icing en schenk deze over de nog hete kaneelbroodjes.
Het recept van deze kaneelbroodjes is terug te vinden in het boek 'Boulangerie.' van Hidde de Brabander. Lees hier onze recensie.