Recepten
Christmas Caramel Desiré

Christmas Caramel Desiré

Een heerlijk kerstrecept van Robin Hoedjes: een petit desiré met verschillende structuren en smaken, leuk om mee te experimenteren voor de kerstperiode. De basis bestaat uit een deegje gevuld met een zachte frangipane. Daarop zit de taaie caramel en het geheel is afgewerkt met mokka botercrème. In de stappen wordt uitgelegd hoe de taaie...

Rijstevlaaibrioche

Rijstevlaaibrioche

Het briochebroodje bestaat uit een combinatie van smaken die perfect bij elkaar passen. De basis is het briochedeeg waar voor het bakken een laagje kookroom wordt ingelegd. Vervolgens wordt de rijstevlaaivulling opgebracht waar na het bakken een spiegel van mango- en passievruchtpuree wordt aangebracht. Het broodje is voor elk moment van de dag als...

Kruidnotenbrood

Kruidnotenbrood

Dit rijk gevulde kruidnotenbrood in de vorm van een klassieke tulband smaakt uitstekend op koude najaarsdagen, wanneer de wind guur door de bomen waait. Als extra verwennerij kunt u er spijspillen aan toevoegen. Zo wordt het wel een erg heerlijk avondje! Recept en beeld: AB Mauri Ingrediënten Basisrecept: Tarwebloem 100% 4 kg Koningsgist 8% 0,32 kg...

Stoofpeerrondjes

Stoofpeerrondjes

De winter leent zich bij uitstek voor recepten met stoofperen. De donkere, kruidige smaak van dit ouderwets lekkere fruit past uitstekend bij het seizoen. De aanloop naar de feestdagen biedt u als bakker bovendien de gelegenheid flink te experimenteren met broodproducten. Met deze stoofpeerrondjes dus bijvoorbeeld! Een verrassend lekker lunchrecept,...

De binnenkant van de buche

De binnenkant van de buche

Carlo Midiri heeft een buche gemaakt met een vulling van rood fruit compote, aardbeienmousse en een vanillemousse. Bij dit recept draait alles om het interieur; hierbij wil het oog ook wat, een strak interieur met mooie kleuren. Maar hoe maak je een mooi interieur? In dit recept gaat de aandacht vooral uit naar de binnenkant van de buche. Tekst: Nederlands...

Red Sensation

Red Sensation

De Red Sensation bestaat uit getoerd gerezen deeg met een vulling van frambozen en amandelspijs. Het kan worden gegeten als tussendoortje of als lunch. Tekst en foto’s: Nederlands BoulangerieTeam/Niek van Waarde Stap 1 Frambozen roomvulling Benodigdheden 250 gram frambozenpuree (vervang voor de vanilleroom de puree door slagroom en een vanillepeul)...

Royal Rhubarb

Royal Rhubarb

Rabarber in een koninklijk jasje gestoken. Dit oer-Hollandse natuurproduct mogen we niet vergeten. Fris, zuur, gezond en maar kortstondig vers te verkrijgen. Met dit recept heb ik een moderne twist gegeven aan de ouderwetse rabarbercake. Tekst: Nederlands Patisserie Team/Esther Faasen | Foto’s: Oscar van der Wijk Stap 1: Rabarber Compote Gelei Benodigdheden...

Zilte Jutter

Zilte Jutter

De Zilte Jutter is een heerlijk zacht brioche broodje die als een quiche gevuld wordt met onder andere tonijn, garnalen, zeekraal, paprika, uitjes en twee soorten kaas. Warm twee of drie van deze broodjes even op in de oven en je hebt een volwaardige maaltijd! Tekst: Mark Plaating/BoulangerieTeam | Foto’s: Oscar van der Wijk Benodigdheden Recept briochedeeg...

Tartelettes: Sweet Sunny Side Up

Tartelettes: Sweet Sunny Side Up

Deze Tartelettes zijn geïnspireerd door het lenteseizoen: frisse smaken met een zonnig karakter. Door gebruik te maken van citrus, kwark en munt gecombineerd met gele, witte en groene lentekleuren presenteert Bart de Gans zoete zonnig Tartelettes, de Sweet Sunny Side up. Tekst: Nederlands Patisserie Team/Bart de Gans | Foto’s: Oscar van der Wijk Stap...

Desembonkie met kaas

Desembonkie met kaas

Het broodje kaas is het meest gegeten broodje in Nederland. Deze versie is lekker makkelijk voor onderweg. De kaas zit namelijk door het deeg heen, dus beleggen is niet meer nodig. Recept van Puratos i.s.m. het Boulangerie Team Ingrediënten: 1000 gram bloem T65 40 gram O-tentic Durum 15 gram zout 650 gram water Zonnebloempitten (naar behoefte toevoegen)...

Bakkers in bedrijf – editie 10
Bakkers in bedrijf – editie 10

Met onder andere: VakWedstrijden 2019, Patisserie Butter, Patissier Frank Haasnoot, NBA traint jonge ondernemers in ondernemen

Bekijk de inhoud
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 39,99  ex. BTW

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.

Inschrijven
Evenementen

Food Ingredients 2019

3 december 2019 - 5 december 2019

Lees meer

Europain 2020

11 januari 2020 - 14 januari 2020

Lees meer

Horecava 2020

13 januari 2020 - 16 januari 2020

Lees meer
Bakkers in bedrijf op Social

Social Logo Facebook AleaSocial Logo Instagram AleaSocial Logo Twitter Alea