Recepten
Tartelettes: Sweet Sunny Side Up

Tartelettes: Sweet Sunny Side Up

Deze Tartelettes zijn geïnspireerd door het lenteseizoen: frisse smaken met een zonnig karakter. Door gebruik te maken van citrus, kwark en munt gecombineerd met gele, witte en groene lentekleuren presenteert Bart de Gans zoete zonnig Tartelettes, de Sweet Sunny Side up. Tekst: Nederlands Patisserie Team/Bart de Gans | Foto’s: Oscar van der Wijk Stap...

Desembonkie met kaas

Desembonkie met kaas

Het broodje kaas is het meest gegeten broodje in Nederland. Deze versie is lekker makkelijk voor onderweg. De kaas zit namelijk door het deeg heen, dus beleggen is niet meer nodig. Recept van Puratos i.s.m. het Boulangerie Team Ingrediënten: 1000 gram bloem T65 40 gram O-tentic Durum 15 gram zout 650 gram water Zonnebloempitten (naar behoefte toevoegen)...

Wow-brood

Wow-brood

Het Wow-brood van wereldkampioen Broodbakken Peter Bienefelt is een brood met een verhaal. “Het brood, gebakken met gezuiverd Oosterscheldewater, zeealgen, inktvisinkt, krenten en olijven, heeft een heel laag zoutaandeel, dat is helemaal in nu.” Tekst: BoulangerieTeam/Peter Bienefelt | Foto’s: Oscar van der Wijk Een uniek concept, met een unieke smaak...

Bloemenhoning Speltbrood

Bloemenhoning Speltbrood

Er zijn ontelbare soorten bloemen, planten en bomen waar bijen hun nectar vandaan kunnen halen. De eigenschappen van bloemenhoning hangt sterk af van het jaargetijde en waar de honing vandaan komt. Dit zorgt ervoor dat de diverse soorten bloemenhoning allemaal een verschillende smaak hebben! Als je de geroosterde zaden mengt met de honing, dan verspreidt...

Red fruit suprise

Red fruit suprise

De Red fruit surprise is een tartelette met rood fruit. Tartelettes zijn kleine taartjes die worden gemaakt van tartelettendeeg (zoet) of korstdeeg (hartig). Het deeg wordt uitgerold en vervolgens worden met dat deeg harde wenerblikjes o.i.d. gefonceerd. Na het fonceren kan een vulling worden aangebracht die wordt meegebakken. Ook kunnen de bakjes zonder...

Broodje Smaakexplosie

Broodje Smaakexplosie

Tegenwoordig hebben steeds meer bakkerijen een lunchroom of verkopen belegde broodjes. Daarom heb ik ervoor gekozen om in deze rubriek de lunch centraal te zetten. Het broodje is gebaseerd op een brioche, waaraan piccalilly is toegevoegd. Met deze brioche steek je een relatief oud en traditioneel product weer in een volledig nieuw jasje. In het broodje...

VaPi Special

VaPi Special

De VaPi Special heeft een zacht romige smaak van vanille, gecombineerd met een pistache krokant. “Het is een bonbon die geen bijzondere ingrediënten bevat, maar perfect is qua smaak en mondgevoel”, aldus patissier en bedenker Robin Hoedjes. “Voor mij is het heel belangrijk dat je verschillende structuren gebruikt voor de beleving van een bonbon. Voor...

Ontbijtbroodje

Ontbijtbroodje

Op deze receptenpagina zet het BoulangerieTeam het ontbijt centraal. Belangrijk, maar (te) vaak wordt het overgeslagen. Om de dag goed te beginnen, heeft Roel Tegels een ontbijtbroodje ontwikkeld. Het broodje heeft een vaste kruim met een korte afbeet. Door de vele vezels en zaden die erin zitten, krijg je voldoende essentiële voedingstoffen binnen....

Asian Glory

Asian Glory

In de bonbon Asian Glory heb ik gebruik gemaakt van klassieke bereidingen, gebaseerd op diverse ingrediënten uit Azië. Dit om mijzelf (en u!) uit te dagen vernieuwende smaakcombinaties te ontdekken en niet zo voor de hand liggende combinaties uit te proberen. Het uiterlijk van de bonbon geeft direct een impressie van de ingrediënten die zijn gebruikt...

Brioche: Boulangerie en patisserie ineen

Brioche: Boulangerie en patisserie ineen

Het Nederlands Patisserie Team en het BoulangerieTeam hebben op de Horecava de handen ineen geslagen om elkaars kennis en kunde te benutten. Gezamenlijk hebben zij een product ontwikkeld, dat gebruikt kan worden tijdens verschillende eetmomenten gedurende de dag. Patisserie en boulangerie kunnen prachtig samenkomen in één product! Daarvan getuigt deze...

Bakkers in bedrijf – editie 1

Bakkers in bedrijf editie 1 2019 cover
Bakkers in bedrijf is vernieuwd. Het thema van dit eerste nummer is bedrijfsvoering.

Bekijk de inhoud
Bestel nu twee gratis proefnummers

Bent u nog niet bekend met Bakkers in bedrijf?
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.

Inschrijven
Evenementen

Startersdag

27 maart 2019

Lees meer

Workshop Dürüm

28 maart 2019 - 28 maart 2019

Lees meer

Workshop Dürüm

4 april 2019 - 4 april 2019

Lees meer