Recepten
Streekproducten van Terschelling

Streekproducten van Terschelling

Wie het jaarlijkse festijn Oerol bezoekt of ‘gewoon’ even lekker gaat uitwaaien op Terschelling kan er niet omheen: cranberrygebak en HET lokale product de pondkoek. Pondkoek is een typisch Terschellinger plaatkoek. De smaak van pondkoek heeft iets weg van speculaas en taai-taai. Elke bakker heeft zijn eigen geheime recept, het gebruikte kruidenmengsel...

Beschuit

Beschuit

Beschuit, bron Zeelandia januari 1979 We hebben in deze rubriek verzuimd om aandacht te besteden aan onze oer-Hollandse beschuit. Wie geniet er niet van een lekker beschuitje met jam of kaas bij het ontbijt? We kunnen ons ook geen geboorte voorstellen zonder beschuit met muisjes. In twee opeenvolgende afleveringen zetten we daarom de boeiende geschiedenis...

Vaderdag

Vaderdag

We hebben het aan de detaillisten van de Nederlandse Bond van Herenmode te danken dat wij in Nederland sinds 1948 Vaderdag vieren op de derde zondag in juni. Sonora Smart Dodd In 1909 luisterde Sonora Smart Dodd naar een kerkdienst ter ere van Moederdag in het stadje Spokane in de staat Washington. Haar moeder was 11 jaar eerder in het kraambed gestorven...

Recept: Pindakoeken

Recept: Pindakoeken

De bekende zanger Willy Derby zong tussen de beide wereldoorlogen geliefde smartlappen als ‘Het fiere schooiershart’ en ‘Hallo, Bandoeng’. Ook een straatlied uit 1933 stond op zijn repertoire: ‘Pinda, Pinda, Lekka, Lekka’, verwijzend naar de Chinese pindaverkopers die het straatbeeld sierden. Eerste Chinese immigranten In 2011 was het precies honderd...

Pinksterkoeken en Pinksterbroden

Pinksterkoeken en Pinksterbroden

Hongaars pinksterbrood In het Katholieke zuiden worden Pinksterkoeken rondgedeeld, in Amersfoort werd in 2012 ter gelegenheid van Pinksteren de duivekater weer van stal gehaald. Wie zegt dat ons land met Pinksteren geen culinaire tradities kent, heeft het mis. Maak daarom nu heerlijke, zachte Pinksterbroden voor uw klanten. Pinksterbrood Culinair heeft...

Moederkensdag

Moederkensdag

'Moederdag voor de kleine beurs', circa 1960-9170 De viering van onze moderne Moederdag werd in 1906 bedacht door de Amerikaanse Anna Jarvis nadat haar moeder was overleden. In tal van landen wordt nu Moederkensdag, Maderici of El Día de la Madre gevierd. Naast cadeautjes en andere verwennerij worden moeders en oma’s vaak verblijd met taarten in hartvorm....

Recept: Winston vlechtbrood

Recept: Winston vlechtbrood

Om de Nederlanders door de strenge, loodzware Hongerwinter heen te helpen kwam het Zweedse Rode Kruis begin 1945 in actie. Van Zweeds meel werden Zweedse wittebroden gebakken die ‘naar de vrijheid smaakten’. Na de bevrijding werd een luxe vlechtbrood ontwikkeld, de Winston, als eerbetoon aan de man die niets anders dan ‘bloed, zweet en tranen’ kon beloven....

Oranjesoezen op Koningsdag

Oranjesoezen op Koningsdag

Een soesdeeg is gemakkelijk te maken, geeft een snel en prachtig resultaat en is vooral populair in de vorm van eclairs en profiteroles. Een mooi deeg dus om te gebruiken voor Oranjebollen of – soezen voor Koningsdag. Een kok genaamd Popelini spreidde ooit een deeg twee vingers dik uit op beboterd papier en liet het half gaar bakken in de oven. Daarna...

Paaseieren en eierkoeken

Paaseieren en eierkoeken

Brood- en banketbakkers volgden van oudsher de lente- en Paassymboliek en vervaardigden met kloeke hand en commerciële geest Paasbroden, eiergebak, schuimeieren, eierkoeken en eieren van chocolade, nougat, marsepein en ander suikerwerk. Ook in tal van spelletjes en spelen speelde het ei een rol: eierophalen, eiertikken, eierzoeken en het massaal eten...

Recept: Amsterdams paasbrood

Recept: Amsterdams paasbrood

Pesash, Paques, Ostern, Paskedag, Easter of Pasen: hoe dit voorjaarsfeest ook genoemd wordt, het wordt in vrijwel alle christelijke landen gevierd en wel op de eerste zondag na de eerste volle maan die op of na 21 maart valt. Boterlammetjes en boterkippetjes Op Eerste Paasdag wordt vaak een feestelijk en smakelijk ontbijt geserveerd. Soms verschijnt...

Bakkers in bedrijf – editie 9
Bakkers in bedrijf – editie 9

Met onder andere: De Gouden Gard, The Real Baker, Zuivel - de stand van zaken, Transvetzuren, Cargill en 150 jaar Delftse Gist

Bekijk de inhoud
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 39,99  ex. BTW

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.

Inschrijven
Evenementen

Food Ingredients 2019

3 december 2019 - 5 december 2019

Lees meer

Open avond SVO vakopleiding food Rotterdam

10 december 2019

Lees meer

Open avond SVO vakopleiding food Rijswijk

11 december 2019

Lees meer
Bakkers in bedrijf op Social

Social Logo Facebook AleaSocial Logo Instagram AleaSocial Logo Twitter Alea