Blogs
Magneten voor vakidioten!

Magneten voor vakidioten!

Regelmatig kom ik ze tegen, organisaties die als een magneet op mij werken. Ze dagen mij uit, geven mij de vrijheid en bieden mij de ruimte om alsmaar weer mijzelf te ontdekken en door te ontwikkelen. Het gaat om kleine dingen als leren van je collega’s, verantwoordelijkheden krijgen, meepraten over de koers, of zelfs ruimte krijgen om een volledige...

Bakkerszout vervangen door zeezout: goed idee?

Bakkerszout vervangen door zeezout: goed idee?

“Mag ik bakkerszout vervangen door zeezout en hoeveel zout kan ik dan toevoegen? Ik heb namelijk gehoord dat zeezout minder natrium bevat en daarmee beter voor de gezondheid is.” Pauline Houtsma, kennisspecialist Warenwet bij het NBC antwoordt: “Ook voor (biologisch) brood met zeezout, geldt dat het zoutgehalte niet hoger mag liggen dan 1,8% op droge...

Calculeren is broodnodig!

Calculeren is broodnodig!

Zonder kwalitatief hoogwaardige grondstoffen kunt u geen goede ambachtelijke producten maken. Maar beseft u wel eens dat een goede calculatie met de juiste grondstoffen en recepturen ook de basis vormt van uw verdienmodel? De combinatie van ambachtelijk versspecialist en ondernemerschap laat immers de kassa rinkelen. Het loont daarom om uw recepten...

Welkom

Welkom

Op het moment dat ik dit schrijf, is de voetbalcompetitie net afgelopen. Was het een mooi jaar? Dat moet iedereen maar voor zichzelf bepalen; het ligt eraan of je van voetbal houdt en welke club je favoriet is. Als trouwe supporter, van welke club dan ook, stap je natuurlijk niet zomaar over naar een andere club. Maar als klant van een leverancier van...

Stabiel

Stabiel

We werken er met z’n allen keihard aan. Het imago van brood. Toch keldert het aantal geconsumeerde kilo’s brood per consument al jaren. Tot dit jaar. Volgens cijfers van Gira is de consumptie van brood tot 2021 op een stabiel punt gekomen van 47,8 kg. Ontbijtvervangers, de stijging van het aantal eetmomenten of E-nummers & gluten die de laatste...

Spelt, meergranen of volkoren: wat is gezonder?

Spelt, meergranen of volkoren: wat is gezonder?

Spelt, meergranen en volkoren: alle drie staan te boek als gezonde broodsoorten. Maar hoe zit het ook al weer precies? Wat vertel ik mijn gezondheidsbewuste klanten? Zsuzsan Proos, kennisspecialist voeding en gezondheid, legt het uit: “Voor alle broodsoorten geldt dat we grofweg een onderscheid maken in brood van bloem, meel of volkorenmeel. Dat bepaalt...

Bakkers in bedrijf – editie 6
Bestel nu twee gratis proefnummers

Bent u nog niet bekend met Bakkers in bedrijf?
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.

Inschrijven
Evenementen

Cursus allergenen management

25 juni 2019 - 25 juni 2019

Lees meer

Annapoorna ANUFOOD India

29 augustus 2019 - 31 augustus 2019

Lees meer

Horeca beurs Noord-Brabant

9 september 2019 - 10 oktober 2019

Lees meer