Blogs
Ambacht versus industrie?

Ambacht versus industrie?

Is de industrie de concurrent van het ambacht? Is het andersom? Of is er geen sprake van concurrentie? Dat was de vraag die ik mij weer eens stelde toen ik deze column schreef. Natuurlijk, we kunnen er niet omheen, we zijn elkaars concurrenten. De industrie hanteert voor een deel van hun producten prijzen die zeer aantrekkelijk zijn en zelfs onder de...

Magneten voor vakidioten!

Magneten voor vakidioten!

Regelmatig kom ik ze tegen, organisaties die als een magneet op mij werken. Ze dagen mij uit, geven mij de vrijheid en bieden mij de ruimte om alsmaar weer mijzelf te ontdekken en door te ontwikkelen. Het gaat om kleine dingen als leren van je collega’s, verantwoordelijkheden krijgen, meepraten over de koers, of zelfs ruimte krijgen om een volledige...

Bakkerszout vervangen door zeezout: goed idee?

Bakkerszout vervangen door zeezout: goed idee?

“Mag ik bakkerszout vervangen door zeezout en hoeveel zout kan ik dan toevoegen? Ik heb namelijk gehoord dat zeezout minder natrium bevat en daarmee beter voor de gezondheid is.” Pauline Houtsma, kennisspecialist Warenwet bij het NBC antwoordt: “Ook voor (biologisch) brood met zeezout, geldt dat het zoutgehalte niet hoger mag liggen dan 1,8% op droge...

Welkom

Welkom

Op het moment dat ik dit schrijf, is de voetbalcompetitie net afgelopen. Was het een mooi jaar? Dat moet iedereen maar voor zichzelf bepalen; het ligt eraan of je van voetbal houdt en welke club je favoriet is. Als trouwe supporter, van welke club dan ook, stap je natuurlijk niet zomaar over naar een andere club. Maar als klant van een leverancier van...

Stabiel

Stabiel

We werken er met z’n allen keihard aan. Het imago van brood. Toch keldert het aantal geconsumeerde kilo’s brood per consument al jaren. Tot dit jaar. Volgens cijfers van Gira is de consumptie van brood tot 2021 op een stabiel punt gekomen van 47,8 kg. Ontbijtvervangers, de stijging van het aantal eetmomenten of E-nummers & gluten die de laatste...

Spelt, meergranen of volkoren: wat is gezonder?

Spelt, meergranen of volkoren: wat is gezonder?

Spelt, meergranen en volkoren: alle drie staan te boek als gezonde broodsoorten. Maar hoe zit het ook al weer precies? Wat vertel ik mijn gezondheidsbewuste klanten? Zsuzsan Proos, kennisspecialist voeding en gezondheid, legt het uit: “Voor alle broodsoorten geldt dat we grofweg een onderscheid maken in brood van bloem, meel of volkorenmeel. Dat bepaalt...

Bakkers in bedrijf – editie 1

Bakkers in bedrijf editie 1 2019 cover
Bakkers in bedrijf is vernieuwd. Het thema van dit eerste nummer is bedrijfsvoering.

Bekijk de inhoud
Bestel nu twee gratis proefnummers

Bent u nog niet bekend met Bakkers in bedrijf?
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.

Inschrijven
Evenementen

Noord-Hollandse Horecabeurs

00:00 - 26 maart 2019

Lees meer

Groepsbijeenkomst MPG

25 maart 2019 - 25 maart 2019

Lees meer

Groepsbijeenkomst MPG

26 maart 2019 - 26 maart 2019

Lees meer