Blogs
Nieuwe wetgeving voor brood, hoe zit dat?

Nieuwe wetgeving voor brood, hoe zit dat?

Ik heb gehoord dat er nieuwe wetgeving voor brood is. Wat verandert er en wanneer moet ik aan de slag? Pauline Houtsma, kennisspecialist warenwet, geeft antwoord.

Trend en/of kans?

Trend en/of kans?

Inspelen op trends biedt kansen, ook in de ambachtelijke bakkerij. Een trend is iets van de korte termijn: een ‘mode’ - voor kleding, maar ook in brood en gebak. Ook markten kennen trends: een langetermijnbeweging, waarin bijvoorbeeld prijzen sneller stijgen of dalen dan gemiddeld.

De geschiedenis is het heden, gezien door de toekomst

De geschiedenis is het heden, gezien door de toekomst

De toekomst! Het biedt ruimte om te dromen over de ideale werkelijkheid. Een werkelijkheid die u zelf kunt creëren, waaraan u nu bouwt en waarvoor u nu de zaden plant. De toekomst die maakt u zelf!

Keuringsdienst van waarden

Keuringsdienst van waarden

In mijn eerste jaar als columnist in dit vakblad heb ik tegen een aantal heilige huisjes getrapt. Ik doe dat niet omdat ik mijzelf zo geweldig vind of de wijsheid in pacht heb. Ik doe dat om mensen wakker te schudden, de dialoog aan te gaan en te kijken waar we elkaar door kritisch te blijven kunnen versterken en verbeteren. In sommige gevallen is dat...

Nieuws in beeld - Menno’s brood is weer thuis

Nieuws in beeld - Menno’s brood is weer thuis

Zaterdag 16 november konden liefhebbers en belangstellenden in de korenmolen De Onderneming in Witmarsum het brood proeven dat ambachtelijk gebakken is van het oergraan van kerkhervormer Menno Simons (1496-1561).

Concurrent of collega?

Concurrent of collega?

Industrie en ambacht worden vaak neergezet als twee uitersten die niet met elkaar verenigbaar zijn. In verschillende branches zijn dan ook al vele notities geschreven om aan te tonen waar het verschil tussen de twee zit. Toch wringt het, en daarom keek ik de definitie van industrie er nog eens op na.

Bakkers in bedrijf – editie 4
Bakkers in bedrijf – editie 4

Het thema van dit nummer is bedrijfsvoering. Met onder andere: Creativiteit als wapen, Supermarktsector staat op zijn kop en Echte Bakker Arjan van der Eijk.

Bekijk de inhoud
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 39,99  ex. BTW

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.

Inschrijven
Evenementen

Expo GastroPan 2020

21 juni 2020 - 23 juni 2020

Lees meer

More than Drinks Inspiration!

6 september 2020 - 7 september 2020

Lees meer

Empack 2020

15 september 2020 - 17 september 2020

Lees meer
Bakkers in bedrijf op Social

Social Logo Facebook AleaSocial Logo Instagram AleaSocial Logo Twitter Alea

Social Logo Linkedin Alea