Blogs
Ondernemer zoekt bakkerij!

Ondernemer zoekt bakkerij!

Tja, daar zit ik dan... Op dinsdagochtend op een tuinstoel in de zon in plaats van op een bureaustoel op kantoor. Want zoals een visser zonder hengel en een barman zonder tap, ben ik in mijn geval een ondernemende bakker zonder bakkerij. Dagelijks houd ik me bezig met mijn toekomst. De droom die ik als klein mannetje al had is sterker en duidelijker...

Op naar de 23.000

Op naar de 23.000

Met een baguette in mijn tas en de Franse klanken van Stromae op de radio rijd ik van de Europain terug naar Utrecht. ‘Ik wil geïnspireerd worden’, is het antwoord dat ik by far het meest hoor op mijn vraag wat men op een beurs zoekt. Inspiratie betekent voor mij dat je op een andere manier gaat kijken en je een nieuw inzicht krijgt. Dat gaat verder...

Mag ik alles volkoren noemen?

Mag ik alles volkoren noemen?

‘Gezond eten en gezond leven zijn in. En volkoren heeft daarin een prominente basisplaats. Om die reden wil ik graag mijn volkorenassortiment uitbreiden. Maar mag ik zomaar alles volkoren noemen?’ Nee, dat mag niet, zo reageert Babs Bruil, kennisspecialist Weten regelgeving bij het NBC. In het Warenwetbesluit Meel en brood is het gebruik van de term...

Het ligt aan jou!

Het ligt aan jou!

We hebben inmiddels weer een jaar achter ons gelaten. Voorafgaand aan de laatste dag van het jaar word je overspoeld met lijstjes. De 25 leukste tv-fragmenten van het jaar en de indrukwekkendste sportmomenten, nieuwsoverzichten en muzikale aftelreeksen, met als afsluiter de oudejaarsconference, waarbij we over al die momenten nog een fikse dosis humor...

Acrylamide

Acrylamide

Wat betekent de publicatie van de nieuwe Europese acrylamide verordening voor mijn bedrijf? Pauline Houtsma, kennisspecialist Warenwet bij het NBC, vertelt hoe het zit. Acrylamide is een stof die onbedoeld ontstaat tijdens intensieve verhitting (bakken, frituren, roosteren, grillen of braden) van koolhydraatrijke voedingsmiddelen. Acrylamide ontstaat...

Normaal

Normaal

Na alle feestdagen heeft het normale leven in de bakkerij zich weer hervat. Maar wat is normaal? Elke dag in de (banket)bakkerij was en is voor mij weer een feestje. De slingers moet je zelf ophangen, een ander doet het niet voor je. Natuurlijk realiseer ik me dat de feestdagen een extra dimensie geven aan onze tak van sport. Ongetwijfeld heeft u uw...

Bakkers in bedrijf – editie 1

Bakkers in bedrijf editie 1 2019 cover
Bakkers in bedrijf is vernieuwd. Het thema van dit eerste nummer is bedrijfsvoering.

Bekijk de inhoud
Bestel nu twee gratis proefnummers

Bent u nog niet bekend met Bakkers in bedrijf?
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.

Inschrijven
Evenementen

Noord-Hollandse Horecabeurs

00:00 - 26 maart 2019

Lees meer

Groepsbijeenkomst MPG

25 maart 2019 - 25 maart 2019

Lees meer

Groepsbijeenkomst MPG

26 maart 2019 - 26 maart 2019

Lees meer