Ondernemen

Uit dit dossier
Cao-partijen gaan voor andere insteek toekomstige cao

Cao-partijen gaan voor andere insteek toekomstige cao

De toekomstige Cao Bakkersbedrijf krijgt een andere insteek en zal beter toepasbaar en uitlegbaar zijn. Werkgevers en werknemers in de bakkerijbranche spreken van een ‘historisch moment’.

Nederlands Bakkerij Centrum maakt factsheet over gezond werken bij hitte

Nederlands Bakkerij Centrum maakt factsheet over gezond werken bij hitte

De zomer is begonnen. Dit betekent dat de temperaturen hoog op kunnen lopen. Niet alleen buiten, maar ook binnen in de bakkerij. Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw medewerkers gezond kunnen blijven werken als het warm wordt in de bakkerij? Om hierbij te helpen heeft het Nederlands Bakkerij Centrum een factsheet gemaakt.

‘Resultaat is vakantie’

‘Resultaat is vakantie’

Bijna iedere ondernemer zegt zijn of haar bedrijf op een rustige, gezonde manier te willen laten groeien. Continuïteit speelt hierbij vaak een grote rol. Mijns inziens moet die groei vooral zitten in de winst, en niet alleen in de omzet. Want: bij omzet doe je meer, bij winst verdien je meer! Of, zoals ik wel eens gekscherend tegen mijn klanten zeg,...

Wie houdt de zaak draaiende als u het (even) niet kunt?

Wie houdt de zaak draaiende als u het (even) niet kunt?

Als bakker, ondernemer en werkgever werkt u met hart en ziel aan uw zaak. Bijspringen als een medewerker ziek is, op zondag de mail en administratie wegwerken: u doet het graag. Maar wat als u zelf plotseling ziek wordt, een tijdje niet goed in uw vel zit of om een andere reden geen vliegende keep kunt zijn?

Belastingdienst: Verleng bijzonder uitstel van betaling uiterlijk 30 juni

Belastingdienst: Verleng bijzonder uitstel van betaling uiterlijk 30 juni

Ondernemers hebben tot 30 juni de tijd om het bijzonder uitstel van betaling te verlengen. De Belastingdienst adviseert ondernemers die nog niet aan de nieuwe betalingsverplichtingen kunnen voldoen om het uitstel te verlengen. Hierover stuurde de dienst afgelopen weekend een brief naar 60.000 ondernemers, waaronder de detailhandel en horeca.