Grondstoffen

Uit dit dossier
Oude graanmolen als meetingpoint

Oude graanmolen als meetingpoint

Mevrouw de Molenaar is de alias van Christa Bruggenkamp. Een 30-jarige gedreven ondernemer die een oud ambacht nieuw leven inblaast. Samen met Jippe Braaksma maakt ze elk weekend ambachtelijke producten van eigen, steengemalen graan. Mevrouw de Molenaar valt in de smaak bij een groeiend publiek dat snakt naar regionale producten. “Dit is geen marketing,...

Nog één jaar de tijd voor aanpassing aan het vernieuwde Warenwetbesluit

Nog één jaar de tijd voor aanpassing aan het vernieuwde Warenwetbesluit

Nederland kent een grote variëteit aan broodsoorten, maar voor consumenten is het soms lastig de verschillen te zien. Om voor meer transparantie te zorgen, is het Warenwetbesluit Meel en brood aangepast. Bakkers hebben tot 1 juli 2022 de tijd om hun producten en naamgeving hierop af te stemmen. Hoe staan we ervoor met nog een jaar te gaan? En krijgt...

Mijn Melk voegt verse room toe aan assortiment

Mijn Melk voegt verse room toe aan assortiment

Mijn Melk voegt room toe aan het assortiment. Dit platform voor melkboeren levert producten direct van de koe naar de consument. De room van Mijn Melk heeft een vetpercentage van 35 procent en is geschikt voor banketbakkers, patissiers en ijsmakers.

Duitsland wil EU-label voor producten met eieren

Duitsland wil EU-label voor producten met eieren

Duitsland wil dat de productievorm van eieren op alle producten die eieren bevatten in de EU komt te staan en niet alleen op eieren zelf.

Bisschopsmolen start campagne voor slow food

Bisschopsmolen start campagne voor slow food

Kies voor slow food. Dat is de oproep van Frank van Eerd van de Bisschopsmolen in Maastricht. Mensen moeten kiezen voor voeding die is geteeld en bereid volgens de wetten én het tempo van de natuur. Daarom loopt de komende weken een campagne over de meerwaarde van Slow Food.