Grondstoffen

Uit dit dossier
Nieuwe desem van Royal Steensma

Nieuwe desem van Royal Steensma

Royal Steensma Bakery Ingredients introduceert een nieuwe desem met de naam Bio Desem Cultuur Royal. De basis bestaat uit biologische tarwe en rogge en de desemcultuur voldoet aan de criteria van het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood.

Zoutgehalte van brood ligt wederom onder de wettelijke norm

Zoutgehalte van brood ligt wederom onder de wettelijke norm

Het zoutgehalte van brood van bakkerijen aangesloten bij de NVB ligt wederom onder de wettelijke norm. Dat blijkt uit de 2020 editie van de NVB Zoutmonitoring.

Royal Koopmans helpt bakkers bij meelstofreductie

Royal Koopmans helpt bakkers bij meelstofreductie

Meelstofallergie, vervuiling op de werkvloer én zichtbare bloemdelen op een gebakken eindproduct. Veel bakkerijen hebben hiermee te maken. Grondstoffenproducent Royal Koopmans wil bakkers helpen bij de meelstofreductie en introduceert een toolkit met fijnstofsensoren en nieuwe stuifarme strooibloem producten.

Eiwitrijk brood: de toekomst voor een gezonder leven?

Eiwitrijk brood: de toekomst voor een gezonder leven?

Met brood mensen helpen om langer gezond te blijven, kan dat? Een groep studenten aan de Universiteit Maastricht doet hier onderzoek naar en vertelde Bakkers in Bedrijf er meer over.

Wat worden de trends in 2021?

Wat worden de trends in 2021?

Lokaal, gemak, barbecue en blending. Wat worden in 2021 de trends bij de bakker, slager en visspecialist?