Ingrediënten

Uit dit dossier
Hoe voorkom je vetbloem op chocolade

Hoe voorkom je vetbloem op chocolade

Vetbloem is een andere term voor de herstructurering van chocoladekristallen. Het zorgt voor een onappetijtelijk uiterlijk en verlies van textuur van de chocolade. Frank Boerboom, technisch manager bij Friesland Campina, sprak tijdens de Chocolate Summit in Antwerpen over het voorkomen van vetbloem.

Ruim twee derde van ‘s werelds macadamianoten afkomstig van één Australische boom

Ruim twee derde van ‘s werelds macadamianoten afkomstig van één Australische boom

Ruim twee derde van alle macadamianoten ter wereld komt uit Hawaï. Kijk je iets verder terug in de historie en het genoom, dan blijken al die noten te herleiden tot één enkele macadamiaboom in Australië.

Wat verwacht de klant van een chocoladeproduct?

Wat verwacht de klant van een chocoladeproduct?

Hoe kun je als chocolatier je producten het beste aan de man brengen? De resultaten van het onderzoek 'Taste Tomorrow' kunnen hierbij helpen. Belcolade-Puratos presenteerde de resultaten tijdens de Belgium Chocolate Summit.

Winnaars Amsterdam Food Pitch 2019

Winnaars Amsterdam Food Pitch 2019

De winnaars van de Amsterdam Food Pitch zijn bekend. Dave Hurkmans won met True Food Flavours de titel 'Lekkerste product 2019'. Daarnaast werd de publieksprijs, duurzaamheidsprijs en retailprijs uitgereikt. “Het niveau lag dit jaar erg hoog en alle finalisten wisten echte kwaliteitsproducten aan te leveren”, aldus de jury.

"Chocolade is emotie"

"Chocolade is emotie"

Begin juni organiseerde Chocolaterie, het Belgische vakblad voor de chocolatier, de Belgium Chocolate Summit. Drie dagen lang ging het in Antwerpen over chocolade.