SternEnzym presenteert de toepassing van enzymen voor marsepein, bonbons en wafels op de ProSweets Cologne 2024 van 28 tot en met 31 januari. Met deze enzymen dalen de productiekosten terwijl de kwaliteit van de producten behouden blijft.

SternEnzym is een bedrijf dat de voedingsmiddelenindustrie enzymtoepassingen levert, met een focus op de verwerking van enzymen in zoetwaren en zuivelproducten. Van 28 tot 31 januari presenteert Sternenzym de enzymtoepassingen op de ProSweets Cologne 2024, de vakbeurs voor zoetwaren en snacks in Keulen. Producenten van marsepein, bonbons en wafels kunnen bij SternEnzym terecht voor informatie over de verwerking van de enzymen in hun product.

Hoe werkt het?

Enzymen zijn eiwitten die chemische reacties kunnen versnellen. Voor marsepein levert SternEnzym een enzym dat sacharose omzet in glucose en fructose. Dit vermindert kristallisatie en waterverdamping in het product en geeft een gladde textuur. Voor bonbons produceert het bedrijf een enzym dat uitdroging en kristallisatie vermindert, maar ook het vloeibaar worden van de vulling vertraagt, wat de houdbaarheid verlengt. Voor koekjes en crackers dragen de enzymen van SternEnzym bij aan vormstabiliteit, bruinkleuring en textuurverbetering.

Acrylamide

Naast de specifieke enzymen voor marsepein, bonbons en wafels levert Sternenzym ook een enzym dat de vorming van de mogelijk kankerverwekkende stof acrylamide tot 90% moet verminderen. Acrylamide is een bijproduct van de verhitting van zetmeelrijke producten boven de 120 graden.

 

Dit artikel verscheen eerder op: Evmi

Altijd op de hoogte blijven?