Ingrediënten

Uit dit dossier
Wat mag je als bakker zeggen over volkoren?

Wat mag je als bakker zeggen over volkoren?

Welke mogelijkheden heb je als bakker om volkorenbrood te promoten? Je mag niet zomaar alles over de gezondheidseffecten van volkoren beweren.

Broodspecialist Sjouke Boersma maalt zijn meel deels zelf

Broodspecialist Sjouke Boersma maalt zijn meel deels zelf

Sjouke Boersma is de vierde generatie bakker in de familie Boersma. Hij specialiseert zich in brood. Het meel dat hij hiervoor gebruikt, maalt hij deels zelf. “Dat kan bijna niet anders als je specialiteitenbrood wilt maken”, vertelt de bakker.

Bijeenkomst Genootschap voor de Bakkerij over ‘grip op grondstoffen’

Bijeenkomst Genootschap voor de Bakkerij over ‘grip op grondstoffen’

“Ik klop al dertig jaar mijn eigen slagroom met 8% suiker. Maar waarom kan ik dat nog steeds niet krijgen bij mijn leverancier?”, vraagt Robèrt van Beckhoven, gastheer van de voorjaarsbijeenkomst van het Genootschap voor de Bakkerij. Eind mei spraken de leden van het Genootschap Bij Robèrt in Oisterwijk over het gebruik van (minder) suiker in de bakkerij....

Broodspecialist Sjouke Boersma: ‘Als bakker moet je je onderscheiden’

Broodspecialist Sjouke Boersma: ‘Als bakker moet je je onderscheiden’

Sjouke Boersma is de vierde generatie bakker in de familie Boersma. Hij richt zich met name op brood, net als zijn vader. Zijn opa en overgrootvader hielden meer van banket. Een deel van het meel voor zijn brood maalt hij zelf in de bakkerij, met een kleine molen. “Dat kan bijna niet anders als je specialiteitenbrood wilt maken.”

Grip op grondstoffen: suiker

Grip op grondstoffen: suiker

Het Genootschap voor de Bakkerij bestaat tachtig jaar en koos een mooi thema om dat te vieren: Grip op Grondstoffen. Na de eerste bijeenkomst over graan bij Bakkerij van Vessem streek het gezelschap deze keer neer bij Robèrt van Beckhoven in Oisterwijk om te praten over suiker.