Grondstoffen

Uit dit dossier
Foodtrends per branche

Foodtrends per branche

Naast deze algemene foodtrends, zie je bij bakkers, slagers en visspeciaal­zaken een aantal producttrends. Hier zetten we er een aantal op een rij.

Een eerlijke cacaoprijs kan alleen met structurele verandering

Een eerlijke cacaoprijs kan alleen met structurele verandering

Grootschalige armoede, kinderarbeid en ontbossing zijn nog steeds aan de orde van de dag bij boeren en arbeiders in de cacaoproductie. Hoewel er zeker aandacht was voor deze problemen in de afgelopen decennia, zijn er tot op heden nog steeds geen structurele oplossingen. Dat concludeert de Cacao Barometer 2020, de nieuwste versie van een tweejaarlijkse...

Trends 2021: van digital food tot injera

Trends 2021: van digital food tot injera

Dat de pandemie ook in 2021 haar sporen zal nalaten op het gebied van food, zal geen verrassing zijn. Foodtrendwatcher Anneke Ammerlaan en retaildeskundige Paul Moers over de blijvende effecten en de te verwachten ontwikkelingen voor volgend jaar. De hoofdmoot van de foodtrends wordt vooral lokaal, eenvoudig maar vooral troostrijk voedsel.

Broodsommelier: een nieuw vak

Broodsommelier: een nieuw vak

Bij restaurant Wils in Amsterdam is de eerste broodsommelier van Nederland in dienst: Maxim Rolvink. Bij een sommelier denk je natuurlijk aan wijn, maar ook brood kun je op gerechten afstemmen.

Bakker brouwt sojasaus

Bakker brouwt sojasaus

Thomas Uljee stapte in een uniek avontuur. Naast de bakkerij voelde hij de behoefte om een product te maken, waarbij hij alles zelf kon doen, van bodem tot product. Met drie vrienden startte hij in Rotterdam-Zuid het bedrijf BoerBakkerBert. Behalve brood maakt hij nu sojasaus. Een zoektocht naar pure autonomie en ultieme smaakbeleving.