Ingrediënten

Uit dit dossier
Bakeplus-directeur Toon Merks met pensioen

Bakeplus-directeur Toon Merks met pensioen

Na een dienstverband bij Bakeplus van meer dan 22 jaar heeft Commercieel Directeur Toon Merks besloten om per 4 mei 2019, na inzet van opgebouwde verlofdagen, met pensioen te gaan.

Drie tips voor monstername bij zoutbepaling

Drie tips voor monstername bij zoutbepaling

Sinds 2009 spreekt de bakkerijsector over de vermindering van zout in brood. Vorig jaar is ook de brooddefinitie aangepast, waardoor meer broodsoorten onder die definitie vallen. De zoutnorm blijft hoe dan ook een belangrijk punt. NBOV geeft drie tips voor monstername bij zoutbepaling.

Tarwe met ingebouwde ‘glutenvernietiger’ biedt mogelijk soelaas voor glutenmijders

Tarwe met ingebouwde ‘glutenvernietiger’ biedt mogelijk soelaas voor glutenmijders

Wetenschappers hebben een tarwe-variant ontwikkeld met glutenasen, enzymen die gluten afbreken. De gentech-tarwe zou mensen met een glutenintolerantie minder afhankelijk kunnen maken van een strikt glutenvrij dieet.

Tien jaar zoutreductie

Tien jaar zoutreductie

Sinds 2009 spreekt de bakkerijsector over de vermindering van zout in brood. Vorig jaar is ook de brooddefinitie aangepast, waardoor meer broodsoorten onder die definitie vallen. De zoutnorm blijft hoe dan ook een belangrijk punt. Daarom gaat de NBOV in op veelgestelde vragen over zout.

Bakeplus introduceert campagne ‘Goed gevuld het jaar door’

Bakeplus introduceert campagne ‘Goed gevuld het jaar door’

Op Bakkersvak gaf Bakeplus de aftrap van de campagne; ‘Goed gevuld het jaar door!” Hiermee wil de grondstoffenleverancier bakkers inspireren om meer met vergeten ingrediënten te doen.