IJs

Nieuwe vennoot voor Huupkens IJs

7 maart 2024 Redactie Vakblad IJs Huupkens IJs
Huupkens IJs gaat een nieuwe koers varen. Na 35 jaar halen eigenaren Wil en Gerty Koppen nieuwe kennis en enthousiasme in huis met patissier Danitsja Muller. Vanaf 1 maart 2024 wordt zij mede-eigenaar van de Oudste Beste IJssalon van Nederland.

Op woensdag 6 maart opent Huupkens IJs voor de 83ste keer haar deuren. “Het is met immense trots dat we kunnen zeggen dat Huupkens IJs sinds 1941 een centrale rol speelt in de lokale gemeenschap”, zegt Gerty. “Als de Oudste Beste IJssalon van Nederland heeft het zich gedurende 83 jaar bewezen als een icoon in Weert en ver daarbuiten. En met de vele prijzen hoort de ijssalon bij de top van de ijsbranche.”

Versterken expertise

Huupkens IJs gelooft heel erg in de kracht van het versterken van expertise. Met de komst van Danitsja wordt daar verdere invulling aangegeven. Het eerste jaar gaat Danitsja zich vooral richten op het beheer van de ijssalon. Gerty: “Ik ga daardoor een stapje terugzetten waardoor Danitsja het nieuwe frisse gezicht van Huupkens IJs gaat worden. Daarbij gaat ze geleidelijk het vak ambachtelijk ijsdraaien leren met cursussen en praktijkervaring.” Daarbij krijgt ze ook de steun van de expertise en jarenlange ervaring van ijsmeester Wil en gastvrouw Gerty.

De komst van Danitsja betekent op termijn een verdere specialisatie van de ijssmaken, ijstaarten en special editions van Huupkens IJs. Ook kan in de toekomst de ijssalon het assortiment mogelijk uitbreiden met patisserie. “Alles is mogelijk”, aldus Gerty.

Achtergrond Danitsja

Danitsja volgde haar opleiding bij de Rooi Pannen en de particuliere vakopleiding Kookstudio Thorn. Ze werkte voorheen bij onder andere Kesselhof Nederweert, restaurant Woest Westerhoven en restaurant Divino in Hapert, onderscheiden door Michelin met een BIB Gourmand. Nu gaat ze haar uitgebreide ervaring zelfstandig uitoefenen binnen Huupkens IJs. Ze vindt het een grote eer om de Oudste Beste IJssalon van Nederland te mogen versterken; een droom die werkelijkheid wordt. Met de ambitie een koninklijke onderscheiding als Huupkens IJs 100 jaar bestaat.

Wil en Gerty blijven actief betrokken bij Huupkens IJs. Wil zorgt samen met Antoine Bongers voor het ambachtelijke ijs, terwijl Danitsja geleidelijk aan het ijsvak leert. “Wij zijn trots en dankbaar dat Danitsja ons mooie familiebedrijf is komen versterken”, zegt Gerty. “Samen zullen we ons inzetten om de continuïteit van Huupkens IJs te waarborgen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Danitsja met haar energie en enthousiasme de kwaliteit én gastvrijheid die jullie van ons gewend zijn samen met het team gaat voortzetten. Zij staat te popelen om te beginnen.”

Dit artikel verscheen eerder op: Vakblad IJS!

Altijd op de hoogte blijven?