Prestige Fruit zoekt beste aardbeienslof van Nederland

15 april 2024 Redactie Bakkers in bedrijf Prestige Fruit

Na een jaar afwezigheid gaat Prestige Fruit in 2024 weer op zoek naar de beste aardbeienslof van Nederland. En niet een gewone slof, maar een variant waar een bakker of patissier een eigen, unieke twist aan heeft gegeven.

Na eerdere edities in 2020 en 2021 organiseert Prestige Fruit dit aardbeienseizoen weer 'De Beste Aardbeienslof van Nederland'. Een aardbeienslof bestaat uit een luchtige bodem, romige crème patissière en verse Nederlandse aardbeien, maar het zachtfruit-kwaliteitsmerk daagt in deze vakwedstrijd bakkers en patissiers uit om een eigen, unieke twist te geven aan de basisreceptuur. Zo won in 2022 Rosanne Buitenhuis van Bakkerij Oonk de wedstrijd met een aardbeienslof met framboos, citroen en basilicum.

Beste Aardbeienslof van Nederland 

Na de twee succesvolle edities in 2021 en 2022 is 'De Beste Aardbeienslof van Nederland' dit jaar groter dan ooit. Voor het eerst organiseert Prestige Fruit in mei en juni vier voorrondes door heel Nederland, zodat alle bakkers en patissiers hun aardbeienslof aan de jury kunnen voorleggen. De vijftien beste aardbeiensloffen gaan door naar de finale op maandag 16 september tijdens de Beko Najaarsdagen. Deelnemers kunnen zich voor maandag 13 mei online inschrijven.

Vakjury

Een professionele jury beoordeelt de sloffen op smaak, uitvoering en originaliteit. In 2024 bestaat de jury onder meer uit Meester Patissier Hidde de Brabander, patissier en lid van Nederlands Patisserie Team Bart de Gans, en Prestige-ambassadeur en patissier Jurgen Koens. Zij bepalen welke bakker of patissier de aardbeientrofee en de eretitel ‘De Beste Aardbeienslof van Nederland 2024’ mee naar huis mag nemen. Daarnaast krijgt de winnaar een seizoen lang verse Prestige-aardbeien ter waarde van €3.000,-, een gepersonaliseerde koksbuis van Le Nouveau Chef en chocoladedecoraties van Dobla.

Kans voor de bakker

De Beste Aardbeienslof van Nederland 2024 biedt bakkers niet alleen een kans om hun creativiteit te bewijzen, maar biedt bakkers ook de kans om zich te profileren. “Nadat we De Beste Aardbeienslof van Nederland 2022 wonnen, zijn we de slof in de bakkerij gaan verkopen”, vertelt winnares Rosanne Buitenhuis van Bakkerij Oonk in Enschede. “Mensen kwamen er speciaal voor langs, dat was heel leuk!”

Vakmanschap

Hans Spitsbaard van Puro in Ede, die in 2022 derde werd in De Beste Aardbeienslof van Nederland, vindt dat al zijn vakgenoten moeten meedoen. “Het is belangrijk dat we als bakkers en patissiers blijven werken aan onze kwaliteit”, zegt Spitsbaard. “Als we achterover leunen en op prijs proberen te winnen van de supermarkten en grote ketens, dan kunnen we beter stoppen. We moeten ons vakmanschap onderhouden en ons blijven doorontwikkelen. Wedstrijden zoals De Beste Aardbeienslof van Nederland stimuleren dat.”

Prestige Fruit organiseert ‘De Beste Aardbeienslof van Nederland 2024’ in samenwerking met partners Beko Groothandel en Van Gelder Groente & Fruit.

Altijd op de hoogte blijven?