IJs

Start jurering IJssalon van het Jaar 2023

3 april 2023 Redactie Vakblad IJs screenshot Michelle
Prijsuitreiking IJssalon van het Jaar 2020/2021

De jurering voor IJssalon van het Jaar is begonnen. Tussen 1 april en 1 juni gaan de wedstrijdcommissie en een hygiënedeskundige onverwachts langs bij de genomineerde ijssalons. Op 9 juni maakt de wedstrijdcommissie de winnaar van IJssalon van het Jaar 2023 bekend.

“Telkens zullen een of meerdere leden van de wedstrijdcommissie een bezoek brengen aan de genomineerde ijssalon”, vertelt Theo Clevers, voorzitter van de IJs-vakwedstrijden. “Wie dat zijn en wanneer dat is, dat zeggen we natuurlijk niet. Ons advies aan de deelnemers is: doe vooral zoals je altijd doet.” De jury let onder meer op (de ambachtelijke) uitstraling, personeel, interieur en natuurlijk op de kwaliteit van het ijs.

Hygiënecode

Ook een hygiënedeskundige brengt onverwachts een bezoek aan de genomineerde ijssalons. Deze beoordeelt de salons op hygiëne en voedselveiligheid conform de Hygiënecode voor het bereiden van ambachtelijk ijs van Vereniging Ambachtelijk IJscentrum.

Finalisten IJssalon van het Jaar

De finalisten voor de titel IJssalon van het Jaar hebben hun nominatie te danken aan een plaats in de top 3 bij de Gouden IJsspatel en Gouden IJscreatie. Deze wedstrijden vonden plaats tijdens IJs-Vak op 5 en 6 maart. De volgende salons zijn genomineerd.

  • IJs&Spijs uit Haps (eerste plaats Gouden IJsspatel)
  • De Gebroeders uit Bakel (tweede plaats Gouden IJsspatel)
  • De Zoete Inval uit Bodegraven (derde plaats Gouden IJsspatel)
  • PATRIJS | Patisserie en IJs in Harderwijk (eerste plaats Gouden IJscreatie)
  • IJssalon Florence in Nederweert (tweede plaats Gouden IJscreatie)
  • IJssalon Kees in Eindhoven/Geldrop (derde plaats Gouden IJscreatie)

IJs-Vakwedstrijden

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum organiseert jaarlijks de IJs-Vak wedstrijden: de Gouden IJsspatel, Gouden IJscreatie en IJssalon van het Jaar.  "Met deze wedstrijden tonen ijsbereiders hun vakmanschap en kunnen ze zich aan elkaar meten, maar creëren ze ook aandacht voor ambachtelijk bereid ijs bij de consument", aldus de belangenbehartiger van ambachtelijke ijsbereiders in Nederland.

Dit artikel verscheen eerder op: Vakblad IJS!

Altijd op de hoogte blijven?