NBOV benoemt nieuwe voorzitter Daniëlle Uljee

20 december 2023 Redactie Bakkers in bedrijf Ekaterina Bolovtsova via Pexels

 

Nu Arend Kisteman plaats heeft genomen in de Tweede Kamer heeft de NBOV een nieuwe voorzitter gevonden in Daniëlle Uljee van Meesterbakker Uljee. “De eerste vrouwelijke voorzitter”, aldus de brancheorganisatie voor de ambachtelijke bakker.

Daniëlle Uljee is een van de eigenaren van Meesterbakker Uljee. Deze bakkerij startte in 1968 met de eerste vestiging de Groene Zoom in Rotterdam. Inmiddels bestaat de onderneming uit meerdere winkels in de regio Rotterdam. Daarnaast is de familie Uljee een samenwerkingsverband aangegaan met Meesterbakker Roodenrijs, Meesterbakker Van Iersel en Meesterbakker Voskamp. Gezamenlijk vormen de bakkers de ‘Meesterbakkergroep’. Daniëlle heeft de nodige bestuurservaring. Ze zit sinds 2018 in bestuur van de NBOV en sinds 2021 ook vicevoorzitter.

Vertrek Arend Kisteman

Arend Kisteman verruilt na veertien jaar de bakkerij voor de politiek. Sinds 6 december zit hij namens de VVD in de Tweede Kamer. Hij vond het tijd voor een nieuwe uitdaging, vertelt hij aan RTV Oost. “Voor mij veel herhaling en voor mijn opvolger is alles nieuw. Ik denk dat het daarom een goed moment is om mijn nieuwe dromen te gaan volgen in Den Haag.”

Verschuivingen in het bestuur

Door het vertrek van Arend en de benoeming van Daniëlle vinden er meer verschuivingen plaats in het NBOV-bestuur. De ledenraad heeft Sjaak Bosch benoemd als vicevoorzitter en Jeroen Hilvers (Bakkerij Hilvers Arnhem) als bestuurslid. Jeroens benoeming betekent dat zijn plaats in de ledenraad is vrijgekomen. NBOV zoekt is op zoek naar een nieuwe kandidaat voor zijn positie.

Bron: NBOV

Altijd op de hoogte blijven?